luni, 1 iulie 2019

Commodore 64 va renaște ca THEC64

Versiunile moderne ale unor vechi console de jocuri (de exemplu, consola SONY PlayStation Classic + 20 jocuri preinstalate ) au fost lansate pe piață în ultimii ani, dar renașterea acestui computer va rezona cu cei care l-au utilizat în trecut sau cu pasionații (de jocuri și hardware retro) care până acum au folosit doar un emulator de Commodore 64. Producătorul Retro Games a anunțat săptămâna aceasta că lucrează la o versiune modernă a computerului Commodore 64 pe 8 biți, care a fost lansat în anul 1982.


Denumit THEC64, computerul este o replică completă, fiind dotat cu o tastatură retro, un joystick și o selecție de jocuri clasice, inclusiv Speedball și Cyberdyne Warrior.

Acest computer va costa la lansare 199,99 dolari, la începutul lunii decembrie.

Computerul Commodore 64 este calculatorul personal care a ajuns acasă la milioane de utilizatori, la începutul și la mijlocul anilor 1980. Oamenii au folosit C64-urile, așa cum erau cunoscute, pentru tot ce putea hardware-ul său rula, de la funcțiile de bază pentru birou până la jocuri primitive precum "Impossible Mission".

Acest computer a fost limitat la 64 de kilobiți de memorie,  echivalentul unui e-mail lung.

Commodore a vândut peste 17 milioane de sisteme C64, potrivit producătorului Commodore International. La un moment dat, Cartea Recordurilor a enumerat Commodore 64 ca fiind cel mai bine vândut model de calculator al tuturor timpurilor.


Un comentariu despre subiectul „Commodore 64 va renaște ca THEC64”:
Anonim

Eu inca il am pe ala din 1982 + Sursa + Floppy Disk Drive :):):)

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile