miercuri, 3 iulie 2019

Companii de telecomunicații din întreaga lume, controlate de hackeri?

Experți în securitate cibernetică au informat că hackerii au efectuat o serie de atacuri împotriva diverselor companii de telecomunicații din întreaga lume. Deși nu au fost precizate denumirile operatorilor afectați, a fost menționat totuși că operațiunea, denumită "Soft Cell", a început în anul 2012, conform unei cercetări a Cybereason, o companie de securitate IT cu sediul în Boston. Există unele dovezi care sugerează chiar și o activitate anterioară împotriva furnizorilor de servicii de telecomunicații, au explicat cercetătorii.
Atacatorii au încercat să fure toate datele stocate în serverele companiilor de telecomunicații, inclusiv toate numele de utilizator și parolele, precum și alte informații de identificare personală, date de facturare, înregistrări detaliate ale apelurilor, acreditări, informații din servere de e-mail și multe altele.

Pe baza instrumentelor folosite în atacuri, precum și a tacticilor, tehnicilor și procedurilor desfășurate de atacatori, se estimează că atacul a fost coordonat de un grup notoriu de hackeri chinezi, au subliniat cercetătorii: "Modul în care s-a adaptat codul și în care au fost scrise scripturile este într-un stil pe care l-am văzut de mai multe ori. Există o mare probabilitate ca acesta să fie operațiunea unui cunoscut grup de hackeri chinezi".

Hackerii au atacat companii de telecomunicații din întreaga lume. Atacurile au fost lansate în valuri, fiecare pe o perioadă de cateva luni, se arată în raport. Hackerii au reușit să realizeze harta rețelelor țintă și sa descopere acreditările de compromis. Acest lucru le-a permis să compromită echipamente critice, cum ar fi serverele și bazele de date.

Atacul are implicații pe scară largă, nu numai pentru utilizatorii serviciilor companiilor de telecomunicații, ci și pentru organizații și țări, spun cercetătorii de la Cibreason.

"Dincolo de afectarea utilizatorilor individuali, acest atac este de asemenea alarmant din cauza amenințării reprezentate de controlul unui furnizor de servicii de telecomunicațiiTelecomunicațiile au devenit o infrastructură critică pentru majoritatea puterilor mondiale. Un grup de hackeri cu acces total la datele și rețelele furnizorilor de telecomunicații, cum s-a întâmplat în acest caz, poate ataca ce și cum dorește și, de asemenea, poate să saboteze rețeaua. Aceasta este o altă formă de război cibernetic care este folosită pentru a strânge informații sub acoperire. Hackeri le păstrează până când sunt gata să atace. Informațiile culese de operațiuni precum Soft Cell pot fi de asemenea extrem de valoroase pentru un serviciu străin de informații", au remarcat experții IT.

"Este clar că astfel de companii mari de telecomunicații nu iau aceste atacuri în serios, mai ales companiile care stochează informații sensibile despre noi. Rolul important pe care aceste companii îl joacă în viața noastră ar trebui sa le determine să ia mai multă măsuri de siguranță. Atacurile nu foloseau instrumente super-secrete, nu au fost utilizate vulnerabilități Zero-Day și nu au fost folosite nici un fel de instrumente noi de care nimeni nu mai auzit până acum. Deci este și mai grav, deoarece companiile mari puteau să se apere împotriva atacurilor. Aceste atacuri vor continua în viitorul apropiat. Suntem de fapt într-un nou Război Rece, dar cibernetic", au mai precizat cercetătorii în securitate informatică.


6 comentarii despre subiectul „Companii de telecomunicații din întreaga lume, controlate de hackeri?”:
Next Boy

Este foarte grav. De exemplu, un hacker care are acces la un cont online sau bancar protejat de dubla autentificare sau confirmare prin SMS nu prea are ce face cu acea parola. Dar daca poate citi si SMS-urile trimise prin intermediul unui operator de telefonie mobila, distracția a inceput. Acel hacker poate vedea toate codurile de verificare suplimentara trimise prin SMS si poate face orice plata sau accesa orice cont, chiar daca e dublu protejat prin SMS.

Anonim

@Next Boy
Felicitari pentru comentariu. E chiar mai rau de atat.

impactclub

https://www.theguardian.com/world/2019/jul/02/chinese-border-guards-surveillance-app-tourists-phones

Anonim

Eu cred ca hackerii aia cat ar fii ei de hackeri fara complici din interiorul acelor companii n-ar reusi sa sparga atatea baze de date. Totul tine de o asa zisa complicitate a celor care instaleaa softurile alea prin acele companii, mare parte di componentele IT sung produse in china si pot avea in ele coduri ascunse de control de la distanta a acellor componente daca exista acces la internet. Mie de ce nu-mi sparge un hacker calculatorul??? Simplu ...nu chem toti IT-istii lu' peste sa-mi faca calculatorul si nu bag in el tot felu de componente "mirculoase" care peste noapte mi-ar imbunatatii sistemul, iar de antivirus...nh fac update la el cu anii, prin updateuri se pot extrage date din sistem fara ca utilizatorul sa stie si pentru care fara sa vrea a dat si acceptul in caz contrar neputand instala anumitul program (special android)

Nexxus

Crezi greșit... Nu e nevoie de nici un hacker acasă la tine că sa iti preia controlul sistemului... La fel nici la operatori in sediu nu e nevoie de complici... E vorba de vulnerabilități software... Ție nu ți-a hackerit nimeni pc-ul (sau crezi asta) deoarece nu prezinți interes pentru hackeri.

Anonim

Circula o teorie pe net precum ca ar exista o legatura ascunsa intre producatorui de hardware si software si cei care finanteaza gruparile de hackeri. La asta s-a refetit penultimul anonim. Cum supravietuieste o companie care creeaza un produs antivirus? Simlu roaga pe altii sa faca un virus iar ri vin cu solutia salvatoare. In SUA autoritatile vor sa retraga Huawei de pe piata lor ca au constatat ca produsele lor au coduri secrete care pot afla date de la utilizatori, fara sa mai fie nevoie de hackeri

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile