miercuri, 14 august 2019

CBS și Viacom se vor reuni într-o nouă companie denumită ViacomCBS Inc

CBS și Viacom au încheiat un acord definitiv pentru a se reuni într-o companie ce va avea venituri cumulate de peste 28 de miliarde de dolari. Noua companie va avea denumirea de ViacomCBS Inc și va deveni unul dintre jucătorii multiplatformă lideri la nivel global și unul dintre cei mai importanți producători și furnizori de conținut premium din lume, ocupând poziții de top pe piețele din SUA, Europa, America Latină și Asia. Va deveni cea mai mare afacere de televiziune din SUA. În plus, compania combinată va deține un portofoliu de platforme destinate direct consumatorilor, care includ active cu venituri provenind atât din abonamente, cât și din publicitate. De asemenea, va include un important studio cinematografic de la Hollywood, Paramount Pictures.

Bob Bakish, președinte și CEO al Viacom, va deveni președinte și CEO al companiei combinate. Bakish a precizat: "Astăzi este o zi importantă pentru CBS și Viacom, întrucât fuzionăm activele și operațiunile noastre complementare. Capacitatea noastră unică de a produce conținut premium de succes pentru audiențe la scară globală, atât pentru platformele noastre proprii, cât și pentru partenerii noștri din întreaga lume, ne va permite să maximizăm afacerea în prezent și să devenim lideri în următorii ani. Deci în ceea ce privește viitorul, sunt extrem de încântat de oportunitățile oferite de compania fuzionată pentru toți factorii interesați, inclusiv consumatorii, comunitatea creativă, partenerii comerciali, angajații și, desigur, acționarii noștri".

Joe Ianniello, președinte și director general interimar, CBS, va supraveghea toate activele marca CBS.  Ianniello a precizat: "Această fuziune oferă un nou și interesant set de oportunități pentru ambele companii. La CBS avem un remarcabil impuls creativ și operațional în acest moment, iar portofoliul Viacom ne va ajuta să accelerăm acestui progres. Aștept cu nerăbdare tot ceea ce vom face împreună. Personal, sunt încântat că voi rămâne concentrat asupra priorității principale a CBS, respectiv continuarea transformării noastre într-o companie globală, multiplatformă, cu conținut premium".

Shari Redstone, vicepreședinte al consiliilor de administrație ale CBS și Viacom, a precizat: "Sunt foarte încântat că două mari companii se reunesc, astfel încât să simtă puterea incredibilă a activelor lor combinate. Tatăl meu a spus cândva: „Conținutul este rege”. Nu a fost niciodată mai adevărat decât astăzi. Prin pasiunea împărtășită de CBS și Viacom pentru conținut premium și inovație, vom înființa o organizație mass-media multiplatformă de clasă mondială, bine poziționată în această industrie în transformare rapidă".


5 comentarii despre subiectul „CBS și Viacom se vor reuni într-o nouă companie denumită ViacomCBS Inc”:
Anonim

S-au despartit in 2005, acum se reunesc. Vor avea atata putere incat vor deveni cu siguranta rivalul principal al Netflix. Sau poate vor cumpara Netflix.

Anonim

Netflixul ramane NETFLIX.

Anonim

Ei au deja CBS All Access. Netflix nu e de vânzare.

Anonim

Nu e Netflix de vânzare, dar cu siguranță că noua firma ar avea putere financiară sa cumpere Netflix, daca ar fi de vânzare. Oricum, vor rivaliza puternic.

Anonim

In lumea asta ABSOLUT ORICE ESTE DE VANZARE.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile