joi, 15 august 2019

Actualizare urgentă de securitate pentru Windows

Microsoft avertizează utilizatorii de Windows 10 și de alte sisteme de operare de la această companie să își actualizeze sistemul de operare imediat. din cauza a două vulnerabilități „critice”. Compania a spus că vulnerabilitățile sunt potențial „wormable”, ceea ce înseamnă că toate computerele afectate ar putea fi infectate și răspândi viruși și malware către alte computere cu aceeași problemă de securitate, fără nicio acțiune din partea utilizatorilor. Patch-ul este pentru Remote Desktop Services (vulnerabilități Remote Code Execution (RCE) CVE-2019-1181/1182).

Există potențial sute de milioane de computere vulnerabile. Este important ca sistemele afectate să fie actualizate cât mai repede posibil, din cauza riscurilor crescute asociate cu vulnerabilități cum sunt acestea”, a scris Simon Pope, directorul Microsoft pentru incidente, într-o postare pe blogul companiei.

Utilizatorii Windows 10 care au activat actualizările automate sunt deja protejați. Pentru cei care realizează actualizările manual, aceștia pot face clic pe butonul de căutare și să tasteze „Windows Update” pentru a accesa instrumentul de actualizare.

Versiunile de Windows afectate sunt Windows 7 SP1, Windows Server 2008 R2 SP1, Windows Server 2012, Windows 8.1, Windows Server 2012 R2 și toate versiunile de Windows 10, inclusiv versiunile de tip server. Windows XP, Windows Server 2003 și Windows Server 2008 nu sunt afectate și nici Protocolul Desktop la distanță (RDP) nu este afectat. Windows 10 este cel mai popular sistem de operare desktop din lume. Microsoft estimează că peste 800 de milioane de dispozitive rulează Windows 10.

Patch-urile de securitate se pot descărca și manual de aici: https://portal.msrc.microsoft.com/en-US/security-guidance/advisory/CVE-2019-1182 .


Niciun comentariu despre subiectul „Actualizare urgentă de securitate pentru Windows”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile