joi, 19 septembrie 2019

Consumer Technology Association a lansat logo-ul oficial 8K

Organizația comercială Consumer Technology Association (CTA) din SUA și companiile sale membre au definit oficial caracteristicile tehnice și au lansat logo-ul oficial al ecranelor pentru televizoarele 8K Ultra High Definition (UHD). Acestea vor ajuta comercianții și cumpărătorii să identifice, începând din anul 2020, produsele care îndeplinesc standardele 8K Ultra HD.

Logo-ul și caracteristicile sunt aprobate de CTA Video Division Board, care include principalele companii producătoare de televizoare, comercianți cu amănuntul și alte companii de tehnologie. Acordul de licență și de certificare cu logo-ul CTA 8K Ultra HD va fi disponibil în următoarele săptămâni, iar sigla poate fi utilizată începând cu 1 ianuarie 2020.

Programul logo-ului 8K Ultra HD este o extensie a programului de certificare cu logo-ul 4K Ultra HD, ce a fost lansat de CTA în 2014. La fel ca la lansarea de către CTA a caracteristicilor 4K Ultra HD, asociația a convocat din nou companii majore din sectorul video pentru a discuta și aproba oficial logo-ul și caracteristicile pentru noua generație de produse și servicii Ultra HD catalogate 8K, de patru ori mai detaliate decât 4K UHD și de 16 ori mai detaliate decât Full HD.

Dintre caracteristicile 8K Ultra HD amintim:

Rezoluție afișare: Cel puțin 33 de milioane de pixeli activi, cu cel puțin 7680 pixeli pe orizontală și 4320 pixeli pe verticală, într-o fereastră vizibilă 16: 9.

Intrări digitale: Una sau mai multe intrări HDMI care acceptă rezoluție de 7680 × 4320 pixeli, adâncime de 10 biți, un FPS de 24, 30 și 60 de cadre pe secundă, funcții de transfer HDR și colorimetrie (după cum este specificat de ITU-R BT.2100), precum și protecție HDCP v2.2 sau protecție echivalentă a continutului.

Conversie ascendentă (upscaling): Posibilitatea de a reda materiale video SD, HD și 4K pe întregul ecran 8K.

Adâncime de biți: Capacitatea de a reda imagini cu rezoluții de până la 8K inclusiv, până la 10 biți inclusiv.

CTA estimează că în SUA vânzările de televizoare 8K vor atinge 175.000 de unități în anul 2019, reprezentând o sumă de 734 de milioane de dolari (663 milioane de euro), cu o creștere continuă în anii următori.


Niciun comentariu despre subiectul „Consumer Technology Association a lansat logo-ul oficial 8K”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile