miercuri, 4 septembrie 2019

DIGI | RCS & RDS adoptă, în România și Ungaria, tehnologia NAGRA cardless pentru protejarea conținutului tv

- Digi, unul dintre cei mai importanți operatori de servicii pay-tv din Europa Centrală și de Est, utilizează modulul de acces condiționat (CAM) pentru un plus de protecție a serviciilor de pay-tv oferite abonaților din România și Ungaria
- Lansarea marchează primul proiect Nagra cardless de protejare a conținutului tv într-un dispozitiv CAM.


NAGRA, parte din Grupul Kudelski (SIX:KUD.S), cel mai important furnizor independent de servicii de protecție a conținuturilor și soluții multiscreen, și Digi | RCS RDS, lider pe piața pay-tv din România și Ungaria, au anunțat printr-un comunicat remis către hdsatelit.com, miercuri, 4 septembrie, implementarea oficială a tehnologiei Nagra cardless (fără card fizic) într-un CAM de către SmarDTV în rețelele pay-tv Digi din cele două țări.

Aceasta este o premieră pentru NAGRA, a cărei tehnologie cardless se bazează pe noua generație de backend NAGRA CAS, care utilizează simultan soluții de securitate pentru protecție suplimentară a serviciilor operatorului, indiferent de sistemul folosit de abonați (cu sau fără card fizic). NAGRA și DIGI | RCS RDS au integrat pentru prima dată, în 2013 dispozitivul CAM cu card.

Prin introducerea noilor module fără card, vom putea oferi abonaților noștri la serviciile pay-tv o soluție de ultimă generație care permite menținerea serviciului la cel mai accesibil preț de pe piață, crescând calitatea accesului la conținuturile pay-tv”, a declarat Valentin Popoviciu, Vicepreședintele Consiliului de Administrație DIGI | RCS RDS.

“Suntem mulțumiți de colaborarea cu NAGRA, care are scopul de a oferi abonaților cele mai noi modalități de a proteja conținuturile difuzate prin sistemele fără card fizic”, a adăugat Valentin Popoviciu.

Suntem încântați să derulăm, în premieră, cu partenerii de la Digi implementarea tehnologiei de protecție a conținuturilor în dispozitivele CAM”, a declarat Thierry Legrand, Senior Vice President Sales EMEA în cadrul NAGRA.

"Acum, sistemul nostru cardless oferă un nivel superior de securitate pentru difuzarea conținuturilor de pay-tv, iar chipset-ul echipamentului CAM NAGRA va ajuta operatorii de televiziune, cum este și DIGI | RCS RDS, să transmită servicii de ultimă generație în condiții similare atât pentru receptoarele prevăzute cu card, cât și pentru cele fără card fizic”, a mai precizat el.

CAM-ul NAGRA cardless (fără card fizic), dezvoltat de SmarDTV, constă într-un dispozitiv realizat dintr-un material plastic special, cu elemente de identificare grafică a operatorului și un aspect individualizat, care ajută la identificarea rapidă, în punctele de vânzare. Sistemul cardless CAM, care beneficiază de protecția de conținut NAGRA și adoptă standardele DVB CI Plus, permite operatorilor pay-tv să livreze programe direct către echipamente TV integrate (iDTV) fie prin rețeaua de televiziune, fie prin rețeaua de broadband IP, fără să mai fie necesar un receptor care să asigure condițiile de difuzare securizată conform standardelor cerute de studiourile de producție cinematografică importante.

Despre NAGRA

NAGRA, divizia de televiziune digitală a grupului Kudelski (SIX:KUD.S), furnizează sisteme de securitate și soluții multiscreen pentru operatorii de comunicații prin media digitale. Compania asigură pentru difuzorii de conținut și pentru operatorii de DTV la nivel internațional platforme integrate, open și securizate și aplicații pentru transmiterea de programe de televiziune prin rețele clasice, broadband sau pe platforme mobile. Pentru mai multe informații: dtv.nagra.com sau Twitter @nagrakudelski.

Despre DIGI | RCS RDS

Digi Communications N.V., companie olandeză listată la Bursa de Valori București, este un operator european de top care furnizează servicii de comunicații fixe și mobile, cu operațiuni în România, Ungaria, Spania și Italia. Portofoliul companiei pe cele două piețe principale, România și Ungaria, cuprinde servicii de televiziune prin cablu și DTH, internet fix și telefonie fixă, telefonie mobilă și date mobile. RCS RDS, filiala din România a DIGI, este liderul pieței locale pe segmentul pay-tv și internet fix, deținând una dintre cele mai moderne și extinse rețele de fibră optică din regiune. Operațiunile Digi în Spania și Italia constau în servicii de telefonie mobilă (ca operator de rețele virtuale mobile - MVNO). Din septembrie 2018, Digi oferă servicii de internet fix și telefonie fixă pentru abonații din Spania.

Nota: Despre acest proiect am discutat pe hdsatelit.com anterior comunicatului oficial, AICI.


8 comentarii despre subiectul „DIGI | RCS & RDS adoptă, în România și Ungaria, tehnologia NAGRA cardless pentru protejarea conținutului tv”:
Anonim

Acest card este oferit abonaților DIGI de 1 an şi ceva (doar abonaților care beneficiază de un Smart TV cu CI+).
Odată cu această mișcare sperăm că DIGI va oferi noi pachete suplimentare (ex. Pachet FilmBox, Discovery).
Cred că acesta este scopul.

Ps:Un plus pentru România,un plus pentru DIGI.

Anonim

O fi oferit de mult timp si s-a discutat asta si la ei pe hdsatelit, dar de abia de azi e lansarea oficiala a acestui produs:

https://www.digisport.ro/special/digi-rcs-rds-adopta-in-romania-si-ungaria-tehnologia-nagra-cardless-pentru-protejarea-continutului-tv-718670

Anonim

acum e oficial
e adevarat ca produsul se testeaza de ceva timp , dar nu chiar de un an, ci de mai putin timp:

https://www.hdsatelit.com/2018/11/smart-cam-plus-noua-generatie-de-cam.html

BDorin

Folosesc am comandat doua merg perfect am vazut nu au card in ele.

Anonim

Acest card este valabil si pentru Digi tv satelit,respectiv pentru televizoare dotate cu tuner DVB-S2 ?

miko

vor fi adoptate si pentru satelit?

Anonim

Deocamdată e doar pentru cablu, nu au anunțat niciunde că va fi și pentru satelit.

Anonim

Cele mai bune CAM-uri sunt alea pe Irdetto, au timpi mici de comutare intre posturi, mai ales alea zapping printre alea codate

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile