luni, 28 octombrie 2019

Bud Spencer, „uriaşul blând al cinematografiei”, omagiat în octombrie la FilmCafé

Televiziunea FilmCafé îl readuce în atenția telespectatorilor pe actorul Bud Spencer, care ar fi împlinit 90 de ani pe 31 octombrie, cu cinci filme difuzate între 28 octombrie și 1 noiembrie.

Spencer, care a jucat mereu rolul uriașului morocănos ce - în pofida apariției intimidante - are o inimă de aur, va putea fi urmărit în producțiile Crimebusters/Doi superpolițiști (1977), Odds and Evens/Par impar (1978), Go for It/Contra cronometru (1983), Who Finds a Friend Finds a Treasure/Prietenul la nevoie se cunoaște (1981) și Substituire cu bucluc (1984). Acţiunea, urmăririle, cascadoriile, gagurile intră, așadar, în grila postului FilmCafé la finalul acestei luni, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.

Actorul Bud Spencer (născut Carlo Pedersoli) s-a născut la Napoli, pe 31 octombrie 1929. Înainte să devină actor a fost înotător olimpic. Campion la nataţie, bate în mai multe rânduri recordul Italiei şi câştigă şapte titluri naţionale şi mai multe victorii la Jocurile mediteraneene. Reprezintă Italia la Jocurile Olimpice în 1952, 1956 şi 1960.

După primele roluri din anii ’50, îl întâlneşte pe cel care avea să îi devină coleg de platou pentru mai bine de 20 de producţii – Mario Girotti (născut în Veneţia), pe numele de scenă Terence Hill. S-au cunoscut pe platourile de filmare ale peliculei Hannibal (1959) şi i-a legat o prietenie pe viaţă. Tandemul lor devine unul de succes, filmele în care apar împreună ajungând foarte populare.
„Uriaşul blând al cinematografiei”, cum era supranumit, a marcat istoria filmului printr-o serie celebră de spaghetti western, dar şi comedii de acţiune, printre care: Dumnezeu iartă, eu, nu (1967), Aur și circ (1969), Mi se spune Trinity (1970), Corsarul Negru (1971), Piedone, comisarul fără armă (1973), Comisarul Piedone la Hong-Kong (1975), Doi superpolițiști (1976), I se spunea „Buldozerul” (1978), Piedone africanul (1978), Par și impar (1978), Un șerif extraterestru (1979), Piedone în Egipt (1979), Toate mi se întâmplă numai mie (1980), Detectiv cu greutate (1993). Bud Spencer a încetat din viaţă în iunie 2016, la 86 de ani.


Iată prezentarea filmelor pe care le va difuza FilmCafé, cu programul de difuzare:

Contra cronometru (1983)
28 octombrie, ora 19:50
Fermecătorul autostopist Rosco Frazer (Terence Hill) și deținutul recent eliberat Doug (Bud Spencer) se întâlnesc în cursul unei încăierări dintr-un restaurant de pe marginea unei autostrăzi. Dorind să scape de urmărirea poliției, ei se duc la aeroport, cu scopul de a-și lua un bilet de avion pentru o destinație cât mai îndepărtată, dar sunt confundați cu doi agenți secreți ai CIA și trimiși într-o misiune specială la Miami.

Doi superpolițiști (1977)
29 octombrie, ora 19:45
Nereuşind să-şi găsească de lucru în portul Miami, docherii Wilbur Walsh (Bud Spencer) și Matt Kirby (Terence Hill) se hotărăsc să jefuiască un magazin în ziua când soseau banii de salarii de la bancă. Deși au planificat totul în detaliu, în ziua jafului ei greșesc ușa și, în loc să intre în birourile supermarketului, nimeresc în birourile unei secții de poliție. Pentru a evita suspiciunile, ei declarăcă au venit să se înscrie la cursul de formare pentru viitorii polițiști, fiind încadraţi ca agenţi de poliţie. După ce reușesc să depășească anumite piedici, ei dovedesc că într-adevăr se pot descurca,

Par impar (1978)
30 octombrie, ora 19:45
Un ofiţer de marină (Terence Hill) este însărcinat de amiral să desfiinţeze o bandă care influenţa pariurile sportive şi apelează la fratele său vitreg, un camionagiu solid şi bărbos (Bud Spencer). Iese o bătaie ca-n filme.

Prietenul la nevoie se cunoaște (1981)
31 octombrie, ora 19:55
Tânărul Alan Lloyd (Terence Hill) trebuie să fugă din Miami pentru că pariase o sumă mare de bani care aparținea unor gangsteri la cursele de cai și pierduse. Având la el harta unei comori pe care o primise de la unchiul său, Brady, el se ascunde în ambarcațiunea lui Charlie O'Brian (Bud Spencer), care pornea într-o călătorie pe mare în jurul lumii.

Substituire cu bucluc (1984)
1 noiembrie, ora 19:55
Saxofonistului Woonder (Bud Spencer) și cascadorului Elliot (Terence Hill) li se propune o afacere de milioane. Timp de şapte zile, ei trebuie să ţină locul a doi oameni de afaceri miliardari din Brazilia, cu care semănau perfect. Adevăraţii miliardari trebuiau să semneze după șapte zile un contract important, dar se tem pentru viețile lor deoarece concurenții lor nu se vor da în lături de la nimic pentru a-i împiedica, nici chiar de la crimă. Cei doi actori interpretează dublu rol.


Niciun comentariu despre subiectul „Bud Spencer, „uriaşul blând al cinematografiei”, omagiat în octombrie la FilmCafé”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile