miercuri, 16 octombrie 2019

Digi Mobil introduce serviciul de date mobile 4G în banda de frecvenţe de 900 MHz

Utilizatorii Digi Mobil vor beneficia de servicii de comunicații mobile optimizate, odată cu finalizarea unui proiect privind extinderea standardului 4G în banda de frecvențe de 900 MHz, anunță compania printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.

Proiectul, derulat cu rezultate optime în județul Argeș, se va extinde gradual în lunile următoare și în alte zone ale țării. În paralel cu adoptarea standardului 4G în banda de frecvențe de 900 MHz, operatorul va utiliza și tehnologia 2G, astfel încât să permită o acoperire superioară în interiorul clădirilor și în mediul rural, pentru serviciul de voce, chiar și pentru terminale din generațiile anterioare.

În prezent, rețeaua Digi Mobil 3G acoperă 99,5% (acoperire outdoor) din populația României, iar rețeaua 4G, dezvoltată până acum în benzile de 2100 și 2600 Mhz, a ajuns la o acoperire de 75% a populației. Din iunie 2019, Digi Mobil a dobândit noi capabilități, prin punerea în funcțiune a primelor stații de emisie 5G, cea mai avansată tehnologie din domeniul comunicațiilor electronice mobile, în banda 3500 Mhz. Odată cu extinderea standardului 4G în bandă de 900 Mhz, operatorul face un salt pentru a aduce acoperirea de date 4G la nivelul acoperirii de voce.

”Încă de la prezentarea ofertei de telefonie mobilă, în 2007, a Grupului Digi | RCS RDS ne-am propus să aducem pe piața locală cele mai bune servicii de telefonie mobilă și date mobile la cele mai competitive prețuri. Pentru a ne atinge acest obiectiv, am investit continuu în dezvoltarea rețelelor 3G și 4G, în reţeaua de fibră optică, am achiziționat cele mai performante echipamente și am adoptat cele mai inovatoare soluții disponibile în domeniu, am recrutat și pregătit unii dintre cei mai buni specialiști în domeniu, am redesenat și reinventat constant ofertele comerciale”, a declarat Vicepreședintele CA al Digi | RCS RDS, Valentin Popoviciu.


Despre Digi | RCS RDS

Digi Mobil este serviciul de telefonie și date mobile din portofoliul grupului Digi | RCS & RDS. Liderul pieței de internet, pay-tv și servicii convergente, în România, cu operațiuni și în Ungaria, Spania și Italia, Digi | RCS & RDS figurează în top 3 operatori tradiționali de cablu în Europa. Compania deține aproape cea mai modernă (state of the art) și mai extinsă rețea de fibră optică din regiune, ajungând la o acoperire de circa 7,8 milioane de gospodării cumulat în România și Ungaria, la finalul anului 2018. Digi aduce pe piață cele mai accesibile servicii de comunicații electronice, atât în domeniul serviciilor fixe, cât și al celor mobile. Acest avantaj competitiv s-a transformat, în timp, într-un beneficiu pentru milioane de clienți, care au dobândit, astfel, un acces mai rapid și mai puțin costisitor la servicii de cea mai bună calitate.


24 de comentarii despre subiectul „Digi Mobil introduce serviciul de date mobile 4G în banda de frecvenţe de 900 MHz”:
Anonim

2G in reteaua Digi? Wow, asta este maxim, multi nu treceau la Digi TOCMAI din lipsa 2G-ului in reteaua lor

Marius

Foarte buna alegerea lor. In ceea ce priveste autonomia cu zilele tot telefoanele 2G sunt baza

Tibi

Am 3 abonamente digi mobil nu am semnal doar în unule zone 2g e bine venit

Anonim

2G in reteaua DigiMobil este binevenita.

Anonim

3 euro Diva la 3 luni in 2G este mai mult decat perfect pentru o persoana care nu prea suna, fiind mai mult sunata

Anonim

Astea de când va fi introdus,?

Anonim

Optim la 2 euro in 2G este k-lumea :)

Anonim

Putine telefoane, de regula cele scumpe stiu mai multe frecvente in 4G, inclusiv hibridul acela de 900 MHz

terenurifaget

Puține... Cam toate care au apărut în ultimii ani. B8 900 si mhz. Chiar si j5 2016 știe. Deci nu e ca și când au luat b38-ul... Deloc. Mișcare excelenta!!!

Ionut

Telefoanele smart marca Digi, pe site lor nu apar ca au banda de 900 MHz in 4G

Anonim

Nu mai faceți hype cu banda 8 900mhz 4g, că e omniprezenta pe o majoritatea telefoanelor Smart de câțiva ani încoace.
Digi K2 are b8 900mhz:
https://www.gsm-specs.com/specifications/oukitel-y4800/

E o banda cunoscuta și folosita constant.

Anonim

In afara de j si s de la Samsung, p de la Huawei si unele LG-uri, nu prea se gaseste banda aia de 900. Nici macar modelele marca Digi nu o au.

Ionut.

Allview, ZTE, Vonino, Asus, unele Motorola..nu stiu banda 900 in 4G

Anonim

Degeaba enumerați atâtea telefoane care nu au banda de 900, decizia e exact inversă, adică are rolul e de a ajuta la oferirea serviciilor si pe acele telefoane care au aceasta bandă și nu au benzile actuale de 3G și 4G, scopul fiind de a face utilizabile în Digi și aceste telefoane. Eu de exemplu am cumpărat în astfel de telefon cu taste pentru un bătrân, și apoi m-am trezit că nu îl poate folosi in Digi, că nu avea benzile de 3G sau 4G. Dar va putea, după ce se implementează noua decizie.

Anonim

2g in rețeaua digi,când va fi introdusă ?

Anonim

Păi exact despre acest 2G se vorbește în comunicat, tu ai citit doar titlul?

Anonim

O veste foarte buna. Am niste telefoane clasice Samsung mai vechi si portez numerele alea in reteaua Digi daca extind reteaua 2G

Anonim

Daca Digi baga si 2G in clipa urmatoare trec de la T la ei

terenurifaget

Poveștile cu banda 8 900mhz sunt povesti. Cine zicea mai sus că lipsa la asus Motorola... Gsmarena.com . Aici se verifica. G4 de la Motorola sau zenfone2 de la asus. Vechituri de 4 ani sau mâine. Toate suporta b8. Deci povesti aiurea că nu e prea răspândită banda.
Digi va câștiga o grămadă de clienți noi, sub cauza acestui 2g. 4g in 900 mhz e doar o cireașa pe tort.

Anonim

Banda de 900 in afara de acoperire calitate in viteza internetului n-ai sa prea vezi

Anonim

Telefoanele doar 2G nu sunt prea smart, deci nici viteză mare la internet nu e necesara. Sunt pentru vorbit mai mult, dar fara această implementare, nu le puteam folosi nici la vorbit în rețeaua Digi. Eu zic că dacă vor implementa 2G in toată țara, vor atrage cel puțin încă 1O procente de la clienții altor companii de telefonie din Romania.

Anonim

Daca dezvolta 2G ajung pe primul loc pe partea de prepay si loc de podium pe partea de abonament. Cu oferte de 2-4 euro unele cu plata la 3 luni pe partea de prepay sparg piata.

Anonim

90% din teritoriul tari au semnal foarte slab si NU se merita.

Anonim

Regleaza-ti telefonul. La ora actuala digi bate telekom la acoperirea cu semnal. Se vede de la zi la zi ca imbunatatesc semnalu mobil. Numai un carcotas sau unul cu telefon defect pot spune ca n-au semnal

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile