marți, 15 octombrie 2019

Hulu în Ultra HD pe Xbox One și în curând pe televizoare 4K LG cu WebOs

Hulu a readus conținutul 4K în serviciul său de streaming online, după ce îl eliminase brusc în anul 2018. Inițial, conținutul său 4K era disponibil doar pe Apple TV 4K și Chromecast Ultra. Ieri, Hulu a anunțat că va oferi continutul 4K și pe consolele de jocuri Xbox One, iar în viitorul apropiat va fi disponibil și pe Amazon Fire TV și pe televizoare LG 4K WebOS, precum și pe alte dispozitive.

Conținutul 4K nu a fost o prioritate pentru serviciul de streaming Hulu, având o primă tentativă de oferi programe Ultra HD în decembrie 2016. Biblioteca sa 4K a a fost destul de redusă la acea vreme, conținând filme din franciza James Bond și cateva producții Hulu Originals.

Astăzi, oferta 4K de la Hulu este concentrată din nou pe producțiile lor originale, inclusiv seriale precum „The Handmaid’s Tale”, „The First”, „Castle Rock” sau „Catch-22”. Majoritatea producțiilor originale sunt disponibile în versiunea 4K Ultra HD, la un bitrate de 16 Mbps.

Comparativ, Netflix are o bibliotecă Ultra HD mult mai mare, datorită investiției sale mult mai importante în programe originale, produse tot mai des în 4K în ultimii ani. Amazon Prime Video include propriile producții originale în 4K și aproximativ 50 de alte filme licențiate.

Cu toate acestea, accesul la biblioteca 4K a Netflix necesită abonamentul cel mai scump. Pentru a accesa biblioteca 4K a lui Hulu nu este necesar un abonament cu un preț mai mare.

Există o mulțime de alte modalități de viziona conținut 4K, inclusiv prin iTunes și Google Play Movies TV, care a început să ofere conținut Ultra HD încă din anul 2016. Roku dedică, de asemenea, o secțiune conținutului 4K. Producțiile originale ale Apple TV+ vor fi disponibile în 4K HDR și Dolby Atmos, atunci când serviciul se va lansa în luna noiembrie a acestui an. Disney+ promite că vizionarea producțiilor în 4K nu va necesita costuri suplimentare. Conținut 4K este disponibil și pe Vudu, YouTube, FandangoNow, fuboTV și altele.

Cu toate acestea, faptul că Hulu nu a acordat importanța conținutului 4K nu a afectat dezvoltarea serviciului: majoritatea consumatorilor nu au considerat lipsa conținutului Ultra HD ca fiind un motiv pentru a nu se abona la Hulu. Din contră, numărului abonaților Hulu în SUA a crescut constant, ajungând la 28 de milioane la începutul acestui an, în creștere cu 12% comparativ cu sfârșitul anului 2018.

Abonații Hulu pot viziona programele oriunde în S.U.A. (inclusiv bazele militare din Puerto Rico și SUA), dar nu cu IP din alte țări.


Un comentariu despre subiectul „Hulu în Ultra HD pe Xbox One și în curând pe televizoare 4K LG cu WebOs”:
Anonim

Interesant, poate in viitor va fi disponibil oficial si la nivel international.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile