joi, 31 octombrie 2019

Rai 1 HD, Rai 2 HD, Rai 3 HD, Rai Storia HD și Rai News24 HD vor fi transmise la liber la 13° Est. Noi parametri de recepție pentru RAI 4K. Primul documentar 8K realizat de RAI si RTV San Marino.

Radio-difuzorul public italian RAI a anunțat recent trei noutăți interesante pentru pasionații recepției prin satelit.

1. Noi parametri de recepție pentru RAI 4K și Rai Storia HD


Rai va schimba în noaptea de 4 spre 5 noiembrie 2019 parametrii de receptie ale televiziunii Rai 4K prin intermediul satelitului Eutelsat Hot Bird 13C de la poziția orbitală 13 grade Est: noua frecvență va fi 11766 GHz, polarizare verticală, SR 29900, FEC 3/4, DVB-S2 / 8PSK.

De asemenea, televiziunea Rai Storia HD va avea noi parametrii tehnici de recepție, respectiv 11.013 GHz, polarizare orizontală, SR 29900, FEC 3/4, DVB-S2 / 8PSK.

Rai Storia HD și Rai 4K sunt disponibile gratuit, fără abonament lunare, tuturor deținătorilor de carduri TivúSat. Rai 4K se poate viziona la TivúSat doar utilizând smartcardurile ORO mai noi, anunță parabola.cz.

2. Primul documentar 8K realizat de RAI si RTV San Marino


Cooperarea dintre serviciul public italian Rai și RTV San Marino, televiziunea de stat din Republica San Marino, a produs deja rezultate concrete. Ambele televiziuni au filmat împreună prima lor producție 8K. Acesta este un film documentar despre Forțele Aeriene Italiene din Galatine (Aeronautica militare Italiana di Galatina), care prezintă cel mai avansat sistem de avioane din Europa, inclusiv cel mai avansat simulator de zbor din lume.

Documentarul va fi difuzat în primul trimestru al anului 2020 pe Rai 2 în HD, Rai 4K în 4K și Rai 8K în 8K (televiziunea Rai 8K se va lansa experimental înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020), precizează sursa citată anterior.

3. Rai 1 HD, Rai 2 HD, Rai 3 HD, Rai Storia HD și Rai News24 HD vor fi transmise la liber la 13° Est


O alta informație interesantă despre canalele RAI este că radiodifuzorul public italian va decripta unele dintre canalele sale HD de la pozitia orbitală 13E, care vor fi recepționate prin sateliții Eutelsat Hot Bird (13 ° Est), fără să mai fie necesar un smartcard.

Sabrina Eleuteri, manager la Rai Com pentru Afaceri Internaționale (Rai Com SpA) a confirmat că Rai 1 HD, Rai 2 HD, Rai 3 HD, Rai Storia HD și Rai News24 HD vor fi transmise la liber la 13 ° Est. În același timp, radiodifuzorul italian va oferi aceste canale pentru toți operatorii din Europa care sunt interesați să redistribuie televiziunea Rai 1 HD sau chiar toate canalele menționate.

Aceste canale vor fi localizate treptat în diferite limbi.

"Va exista o reorganizare semnificativă a canalelor Rai, iar Rai va fi deveni și mai mult un radio-difuzor internațional. De asemenea, vom colabora mai strâns cu operatori și servicii internaționale precum Canal + și Netflix, pentru a oferi producții originale exclusive", a mai explicat Sabrina Eleuteri.

Trebuie menționat că, în timp ce canalele HD în italiană și engleză vor fi la liber prin satelit (13 ° E) , adică gratuit, canalele localizate vor fi distribuite doar într-un pachet plătit prin intermediul operatorilor cu plată, similar cu cele pentru Rusia sau SUA.

Rai distribuie în prezent versiuni HD ale programelor sale, dar criptat. Unele televiziuni Rai pot fi retransmise gratuit în rezoluție clasică SD. Din cauza restricțiilor privind drepturile de difuzare, unele programe din programele FTA pot fi criptate și disponibile numai pentru clienții de carduri TivúSat.

Programele Rai pentru distribuție pentru emițătoarele terestre italiene se pot receptiona FTA prin satelitul Eutelsat 5 West A (5 ° Vest ) cu un receptor care acceptă modul multistream, a mai precizat sursa citată.

UPDATE 14 decembrie 2021: Televiziunile Rai 1 HD, Rai 2 HD, Rai 3 HD, Rai News HD, Rai Storia HD și Rai Scuola HD sunt transmise la liber prin satelit (receptia FTA este posibilă inclusiv în România). Detalii găsiți AICI.


8 comentarii despre subiectul „Rai 1 HD, Rai 2 HD, Rai 3 HD, Rai Storia HD și Rai News24 HD vor fi transmise la liber la 13° Est. Noi parametri de recepție pentru RAI 4K. Primul documentar 8K realizat de RAI si RTV San Marino.”:
Anonim

Ar fii bine sa vedem programele rai în format HD pe cablu

Anonim

Se vor putea receptiona la liber in Romania in format HD, nu trebuie sa mai astepti dupa operatorul tau de cablu, care nu le va introduce, trebuie doar o mica antena de satelit de 80 cm conectata la televizorul DVB-S2.

Anonim

Pentru primul Anonim .HD pe dablu e o facatura singura imagine clara e DTH.

Florin

Anonim, nici chiar așa... Exista canale HD care se vad mai bine pe cablu, altele HD se vad mai bine pe satelit. Nu e o regulă, depinde de bitrate și alți factori.

Tibi

Eu personal le recepționer canale rai pe satelit se vad foarte ok hd

Anonim

Bravo tie!

Anonim

RAI 4K va fi pe 11013 27500 H 2/3.
RAI5 HD va fi pe 11766 27500 V 2/3.

Anonim

Canale principale ale Rai în HD au devenit FTA.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile