miercuri, 23 octombrie 2019

TVR 1 HD și TVR 2 HD, din 3 noiembrie 2019. TVR HD se închide.

Televiziunea Română a anunțat printr-un comunicat oficial că posturile TVR 1 şi TVR 2 vor începe să emită integral în rezoluție HD (High Definition), începând din 3 noiembrie 2019.

Televiziunea publică a investit în modernizarea tehnicii de televiziune şi a infrastructurii. Emisiuni informative, documentare, filme, producţii de sport şi divertisment vor fi disponibile în format High Defintion, la o calitate vizuală de excepţie.

TVR face paşi importanţi către viitorul industriei TV. Tranziţia completă a canalelor TVR 1 şi TVR 2 la emisia de înaltă definiţie este o etapă firească în evoluţia televiziunii publice, rezultat al investiţiilor din ultimii ani în tehnică şi în infrastructură. Telespectatorii vor putea urmări programele favorite - de la emisiuni informative şi sportive, până la documentare, divertisment, filme şi seriale - la o calitate vizuală de excepţie”, a precizat Doina Gradea, Preşedinte-Director General al SRTv.

Emisia televiziunilor TVR 1 şi TVR 2 în rezoluție HD a fost precedată de un amplu proces de retehnologizare a Televiziunii Române, la standarde HD, atât la nivelul infrastructurii, cât şi al sistemului și a echipamentelor de producție.

TVR a modernizat, printre altele, serverele de emisie, simultan cu schimbarea camerelor de filmare, a stațiilor de editare video și de post-procesare, a crescut capacitatea de stocare a sistemului digital de producție a programelor informative şi a echipat două studiouri – unul virtual şi unul multifuncţional - astfel încât telespectatorii să beneficieze de cea mai bună experienţă High Definition.

Procesul de modernizare şi investiţiile în tehnica de televiziune au vizat şi studiourile teritoriale ale TVR care produc conţinut relevant pentru grilele TVR 1 şi TVR 2.

Canalele TVR 1 HD şi TVR 2 HD vor putea fi recepţionate în sistem digital terestru, la nivel naţional (DVBT2); prin satelit, în pachetul emis de SRTv; precum şi în sistem digital, la toţi operatorii de cablu din România.

Trecerea canalelor TVR 1 şi TVR 2 la formatul High Definition este o etapă importantă în istoria televiziunii publice, unul dintre obiectivele actualului management fiind trecerea la HD şi a celorlalte canale ale TVR.

De menționat că televiziunea TVR HD se va închide, fiind practic înlocuită cu TVR 1 HD. Retragerea licenței TVR HD a fost aprobată în unanimitate de CNA.


20 de comentarii despre subiectul „TVR 1 HD și TVR 2 HD, din 3 noiembrie 2019. TVR HD se închide.”:
George

Bine, dar trebuie umblat și la grilă, că sunt foarte multe documentare, pe care le găsim din alte surse...!

Anonim

Unele tari deja se pregatesc de 4k, protv emite de peste 10 ani HD si tvr-ul abia acum introduce tehnologia pentru toate canalele(exceptand TVR HD). cam asta este diferenta intre noi si vest...

Anonim

Vedeți partea plina a paharului. E o veste foarte buna. Nu e târziu nici acum. Bravo lor!

Unknown

sper să aibă 1080i că antena 1

Nick

Are sigur, eu sper sa aiba chiar 1080p. Transmisia actuala test prin satelit la 16 grade Est pentru TVR 2 HD are rezolutia 1920 x 1080 pixeli, dar nu stiu cum sa verific daca e 1080i sau 1080p.

Anonim

@Nick
Este 1080i
1080p ar mânca prea multa banda

Nick

Cu ce utilitar tehnic sau receptor ai verificat că e 1080i? Aștept răspuns, eventual poză OSD-ului, mulțumesc.

Anonim

Cu orice receptor enigma2.

Anonim

La toate televiziunile prin cablu vor fi introduse???

Anonim

TVR3 ???

Unknown

La DTH Telekom?

Unknown

Bună seara,cu siguranță vor fi introduse la toți operatorii de cablu și satelit!

Anonim

Versiunile și ale TVR mai rămân?

Anonim

Pentru ultimul anonim. Daca te referi la versiunile SD, ele vor ramane. Va fi transmis si in SD si in HD. Citeste acest articol din noiembrie 2018: https://www.hdsatelit.com/2018/11/srtv-obtinut-licentele-pentru-tvr-1-hd.html.
Cel putin pe cablu si satelit vor ramane. Nu stiu daca si pe DVB-T2 vor ramane sau TVR 1 si 2 SD vor fi inlocuite cu versiunile HD.

Anonim

România se pregătește deja să treacă la 4K, Digi4k transmite în acest moment un meci cu CFR Cluj în Europa League. Iar TVR se laudă de mai bine de un an că va trece la HD. Cam puțin și cam lent pentru un post național.

Anonim

TVR1 și TVR2 cu ambele standarde SD/HD vor fi la toate companiile de cablu. TVR3 va rămâne SD mai multă vreme, pentru că este dependent de studiourile regionale care încă nu sunt modernizate.

Anonim

Ce inseamna ca vor emite integral in HD ? Nu vor mai emite si SD ? Ar fi o premiera absoluta in Romania, ca un post TV sa emita numai HD. Ceea ce ar fi foarte bine, Televizoarele sd disparand de multi ani de pe piata.

Anonim

TVR HD devine TVR1 HD. Apare in plus TVR2 HD. TVR3 va ramane SD.

Anonim

Integral înseamnă că toate emisiunile vor fi HD, nu înseamnă că nu vor mai exista versiunile SD ale acestor televiziuni.

Anonim

TVR2 HD se poate viziona daca ai cartela TVR (nu conteaza daca ai abonament sau nu pentru freesat). Si rezolutia este de 1920x1080 (verificat pe un receptor Amiko A5 Combo si receptor Amiko Mira). Deocamdata este doar mira de reglaj.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile