luni, 25 noiembrie 2019

Detalii despre noul CAM 4K tivùsat

Eurosat, în cooperare cu Rai și TivúSat, a oferit mai multe detalii despre noul CAM 4K tivùsat. Acest CAM este produs de SmarDTV , personalizat și distribuit de Digiquest, TELE System, Humax și Zap. Nu este o simplă actualizare a precedentului CAM HD, ci este un echipament total nou, inovator și avansat tehnologic.

Noul CAM este diferit de tipurile mai vechi, mai ales prin faptul că este un CAM 1.4 (modulele de acces condiționat mai vechi ale TivuSat sunt versiunea 1.3). Deși noul CAM este compatibil cu televizoarele CI + 1.3, televizorul nu va suporta noul sistem de securitate îmbunătățit pentru protecție la copiere (ECP), folosit în special pentru conținutul Ultra HD (mai ales pentru filme).

Prin urmare, noul CAM poate fi exploatat la potențialul său maxim numai pe televizoarele compatibile CI + 1.4 sau certificate de tivùsat (care au fost etichetate ca fiind compatibile „LaTivu4K”).  În ceea ce privește televizoarele certificate în prezent „LaTivu4K”, acestea sunt produse noi de la Panasonic, dar care nu sunt ieftine, avertizează Eurosat. Însă din anul 2020 vor fi lansate multe alte produse cu această etichetă, subliniază TivúSat.

Va folosi Rai 4K în viitor această codificare specifică? Rai a răspuns că securitatea ECP se va aplica numai pentru anumite programe în Ultra HD de pe Rai 4K și mai târziu de pe Rai 8K. În practică, se pare că telespectatorii care nu vor utiliza noul CAM CI + 1.4 și un televizor compatibil nu vor putea viziona unele programe în 4K și 8K, dar alte canale (SD și HD) nu vor fi afectate.

Radiodifuzorul Rai este conștient de dificultățile pe care le aduce această schimbare, dar pe care o consideră necesară pentru difuzarea programelor în rezoluție UHD. Rai justifică decizia, precizând că a ales acest nou tip de securitate deoarece este o cerință explicită a marilor distribuitori multinaționali de conținut. Dacă TivúSat nu ar migra la acest nou tip de securitate, telespectatorii ar fi lipsiți mult conținut 4K de mare interes, precum filmele sau serialele.

Noua interfață CI + 1.4 poate fi actualizată de la distanță pe televizoarele conectate la Internet și oferă mult mai multe funcții și servicii decât CI + 1.3. Noul CAM 4K TivuSat va oferi telespectatorilor acces nelimitat la toate serviciile și canalele TivuSat, inclusiv la toate viitoarele canale și servicii TivuSat. Telespectatorii ce vor utiliza acest nou CAM vor fi siguri că vor vedea toate programele din grila Tivusat, de la HD la 8K, în următorii ani.

De menționat este faptul că, datorită noului CAM 4K și a noii codificări Merlin de la Nagra, telespectatorii vor putea vedea orice conținut fără restricții, inclusiv 4K, ceea ce nu este posibil în cazul CAM-urilor mai vechi, din cauză că vechile smartcarduri (alb / albastru, auriu, multicolor etc) nu sunt capabile să decodeze fluxurile criptate exclusiv în Nagravision Merlin.

Doar noul smartcard „negru”, inclus în ambalajul noului CAM-ului 4K, poate decoda aceste servicii. În mod similar, smartcardul „negru” nu poate fi asociat cu CAM-uri vechi sau introdus în decodoare tivùsat (care acceptă doar Nagravision Tiger). Versiunea Merlin a sistemului de protecție acceptă, de asemenea, funcția de asociere (împerechere) univocă între CAM și card.

Noul CAM 4K împreună cu smartcard-ul „negru” vor permite decodarea oricărui canal tivùsat (SD, HD și Ultra HD, actual și viitor), atât pentru vizionare, cât și pentru înregistrare, deoarece, începând cu 5 noiembrie, toate canalele criptate ale tivùsat folosesc atât versiunile Merlin, cât și Tiger ale Nagravision.

Cu toate acestea, înregistrarea necesită o versiune de firmware a CAM 4K după 35.00.50.00.02.02, deja instalată în exemplarele care sunt puse în vânzare de la sfârșitul lunii noiembrie și disponibilă prin OTA pentru cele anterioare. În plus, înregistrarea trebuie să fie suportată de televizor sau receptor, dar și permisă atât de către radiodifuzor, cât și de producătorul de conținut pentru acel canal / program și reprodusă exclusiv cu același dispozitiv (fără export).

Înregistrarea canalelor tivùsat criptate va trebui să fie activată și pe vechile CAM-uri HD, încă disponibile în magazine până la epuizarea stocurilor, printr-o actualizare de firmware instalată prin OTA.

De asemenea, Rai transmite telespectatorilor că, deși noul CAM CI + 1.4 este mai scump decât modelele mai vechi (noul CAM costă aproximativ 115 euro), le oferă telespectatorilor acces la conținut cu adevărat exclusiv în 4K și mai târziu în 8K.

Odată cu introducerea acestei noi tehnologii, Rai promite că va putea transmite cel mai recent conținut în 4K. În prezent este vorba despre cumpărarea a peste 100 de filme și seriale în 4K HDR, dar și despre drepturile sportive. Eurosat adaugă că schimbarea este importantă nu doar pentru public, ci și pentru Rai, care a trebuit să modifice într-un mod costisitor tehnica de difuzare. Portalul online subliniază că Rai este singura instituție publică care a avut curajul să testeze emisii 4K cu zece ani în avans față de majoritatea celorlalte țări.

TivuSat adaugă că, pe lângă canalele Rai 4K sau 4KUniverse existente, telespectatorii vor putea viziona în curând alte două noi canale 4K, care vor fi disponibile doar cu noul CAM CI + 1.4.


18 comentarii despre subiectul „Detalii despre noul CAM 4K tivùsat”:
Alexyss

Pe 11 decembrie imi soseste noul CAM tivuSat!

Cristian28

DE LA CE FIRMA LAI LUAT DIN ROMANIA CA NU AU DECAT VECHIU CAM ALA ALBU TIVUSAT

Giony

Cine știe de unde îl putem cumpăra?

tia serbanescu

Dupa Amazon!

Anonim

De pe Amazon Italia. 120 Euro cu transport inclus.

Giony

Samsung Qled este compatibil cu acest card ?

Anonim

Doar daca are Cam 1.4. verifica in documentele cu caracteristicile televizorului.

Alexyss

Pentru Unknown si Giony,de aici l-am cumparat!

https://www.amazon.it/CAM-tiv%C3%B9sat-4K-Ultra-HD/dp/B07YM7WJ6M/ref=sr_1_1?camp=3370&creative=23322&keywords=tiv%C3%B9sat&linkCode=ur2&qid=1574926354&s=electronics&sr=1-1

Anonim

Două televiziuni suplimentare în format Ultra HD în format 4K au fost adăugate platformei de satelit gratuite italiene TivúSat. Utilizatorii pot recepționa acum televiziunile Museum 4K și MyZen 4K.

Ambele programe sunt disponibile numai cu noile module TivúSat Black și carduri care asigură o securitate sporită pentru conținutul criptat. În următoarele zile utilizatorii vor recepționa ambele programe. O altă televiziune 4K intenționează să intre de asemenea in grila TivúSat după Anul Nou.

Canalul 4K Museum este fereastra către lumea artei în sensul său cel mai larg. Televiziunea este dedicată amatorilor și pasionaților de cultură. Se concentrează pe arta clasică, modernă și contemporană, sculptură, design, arhitectură, artă stradală, pictură corporală și fotografie.

MyZen 4K este un canal de lifestyle pentru femei, produs de femei. Stația oferă sfaturi practice, idei, divertisment. Postul transmite peste 40 de seriale originale și exclusive. 45% din programele difuzate sunt producție proprie, restul de 55% cuprinde titluri cumparate. Stația este operată de grupul francez SECOM. Pe lângă feedul 4K, MyZen rulează și HD în versiuni franceze și internaționale.

Parametri tehnici - MyZen 4K:

• Hotbird Eutelsat ( 13 ° E ), Frecventa 12.539 GHz, O, SR 30000, FEC 5/6, DVB-S2 / 8PSK, CA Viaccess + Nagra MA

Parametri tehnici - Museum 4K:

• Eutelsat Hot Bird 13E (13 ° E), Frecventa 10.727 GHz, Orizontal, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2 / 8PSK

Giony

Bună seara,de unde pot achiziționa un asemenea card și dacă este compatibil cu CI+ ? Mulțumesc.

Anonim

Pai ai mai întrebat o data si deja ti-au răspuns mai multe persoane... Citește comentariile mai sus...

Giony

Salut A zis, zic și eu câte canale 4k poți recepționa cu el ?
Mulțumesc.

Nedeldanvic

Va salut! Au adus noul cam Tivusat 4k cei de la Dvb https://www.receptoare.ro/modul-cam-cu-smartcard-tivusat-4k-ultra-hd-italia/ la 560 de lei.
Ei spun ca sunt 7 canale 4k: RAI 4K, HOTBIRD 4K1, FASHION TV 4K, NASA UHD, MUSEUM 4K, MY ZEN 4K, TRAVEL XP 4K.

Giony

Mulțumesc, trei din cele 4k le receptionez si eu că sunt necodate. Smart cardul este acceptat de orice televizor?
Mulțumesc.

Cristian28

smartcardul merge ditect si in camul receiverului Amiko 8260 sau 8265

Anonim

Am un receptor AMIKO VIPER 4K51 cu intrare CI+. Daca introduc modulul TIVUSAT 4K Ultra HD as putea decoda RAI-urile in special RAI 4K?

Cristian28

DA SE POATE dar asa fara modul mi sa zis de la receptoare.ro ca este imperecheata cu modulul 4k si nu merge cartela fara cam singurele cartele care merg fara cam este cea Albastra si cea Gri HD si una neagra de Mezzo neagra dedicata care ar merge si 4k urile cu aia asa cred

Anonim

Și cea aurie merge fără cam.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile