miercuri, 18 decembrie 2019

Digi Mobil reduce tarifele pentru datele mobile și apelurile efectuate în roaming

De sărbători, Digi Mobil aduce vești bune pentru toți abonații care vor pleca în vacanță în străinătate: operatorul va reduce, din 20 decembrie 2019, tarifele la apelurile și datele mobile efectuate în roaming, anunță compania printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.

Astfel, tariful pentru date în spațiul UE și Spațiul Economic European (SEE) se va reduce cu aproximativ 27 %, de la 0,0026 EUR*/MB la 0,0019 EUR/ MB*, în timp ce tariful pentru apelurile de voce se va diminua cu aproximativ 15 %, de la 0,0223 EUR* la 0,019 EUR*/ minut. Aceste tarife sunt mai avantajoase decât valorile maxime aprobate de autoritatea de reglementare în domeniul comunicațiilor ANCOM.

După adoptarea principiului ”Roam it like at home”, Digi Mobil a primit acordul ANCOM să aplice o suprataxă de sustentabilitate față de tarifele aplicate la apeluri și date mobile, pe teritoriul României, conform prevederilor europene în vigoare. Operatorului i se permite să recupereze o parte din costurile generate de furnizarea serviciilor de roaming, ținând cont de poziția sa pe piața europeană și dimensiunea operațiunilor sale în domeniul comunicațiilor electronice mobile. La jumătatea anului 2019, ANCOM a aprobat ca valori maxime admise, până la 1 iulie 2020, tarifele de 0,0026 EUR*/ MB și, respectiv, de 0,0223 EUR*/ minut.

Noile valori vin să completeze oferta Digi Mobil care pune la dispoziția abonaților și tarife avantajoase de roaming pentru datele mobile din locații exotice sau din afara SEE, precum: Canada (0,0595 EUR*/MB), China (0,0714 EUR*/MB), Egipt (0,045 EUR*/MB), Elveția (0,0125 EUR*/MB), Emiratele Arabe Unite (0,0119 EUR*/MB), Japonia (0,00595 EUR*/MB), Moldova (0,00546 EUR*/MB), SUA (0,007 EUR*/MB), Thailanda (0,0125 EUR*/ MB), Turcia (0,0125 EUR*/MB).

Pentru apelurile și traficul de date efectuate în roaming către numere din SEE, abonații vor achita doar suprataxa, de la primul minut de apel sau prima unitate de date înregistrată ca trafic în roaming.

Despre Digi | RCS RDS

Digi Mobil este serviciul de telefonie și date mobile din portofoliul grupului Digi | RCS RDS. Liderul pieței de internet, pay-tv și servicii convergente, în România, cu operațiuni și în Ungaria, Spania și Italia, Digi | RCS RDS figurează în topul operatori tradiționali de cablu în Europa. Compania deține aproape cea mai modernă (state of the art) și mai extinsă rețea de fibră optică din regiune, ajungând la o acoperire de circa 7,8 milioane de gospodării în România și Ungaria, la finalul semestrului I al anului.

În domeniul serviciilor mobile de voce și date, Digi a fost mereu un adept al pionieratului, implementând de timpuriu cele mai avansate tehnologii. În iunie 2019, a lansat serviciile comerciale în rețeaua Digi Mobil 5G Smart, iar rețeaua se află în plin roll-out în marile orașe din țară (București, Constanța și Mamaia, Iași, Oradea) și, în curând, se vor pune în funcțiune stații de bază în Timișoara, Brașov, Sibiu, pe Valea Prahovei. Digi aduce pe piață cele mai accesibile servicii de comunicații electronice, atât în domeniul serviciilor fixe, cât și al celor mobile. Acest avantaj competitiv s-a transformat, în timp, într-un beneficiu pentru milioane de clienți, care au dobândit, astfel, un acces mai rapid și mai puțin costisitor la servicii de cea mai bună calitate.


3 comentarii despre subiectul „Digi Mobil reduce tarifele pentru datele mobile și apelurile efectuate în roaming”:
Anonim

NU se cauta ca sunt slabi la semnal.

Anonim

Esti sigur? La mine in zona sunt mai buni la semnal decat toti ceilalti, asa ca vorbeste in numele tau si al zonei tale, nu generaliza.

Anonim

pai eu mam referit an zona noastra si poate si an alte zone din tara NU au semnal.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile