sâmbătă, 14 decembrie 2019

Prețurile pentru transmisiile prin satelit sunt stabile, dar extrem de diferite

Cea mai recentă cercetare a Euroconsult, FSS Capacity Pricing Trends, arată că deși a încetinit creșterea capacității de transmisie a sateliților de pe orbită, nivelurile de preț pe megahertz (MHz) pentru capacitatea închiriată și pe megabit pe secundă (Mbps) pentru capacitatea HTS s-au stabilizat și se estimează că vor rămâne stabile până în anul 2020.

Pe baza a sute de date statistice care cuprind aproape toate segmentele, benzile de frecvență și regiunile geografice, raportul a evidențiat de asemenea diferența de prețuri: raportul citează prețuri lunare de capacitate de până la 800 dolari pe MHz pentru aplicațiile de date din regiuni precum Africa Sub-Sahariană, Rusia și Asia Centrală și observă rezistența pieței pentru difuzare video, prețurile rămânând până la 8.000 dolari pe MHz pe lună în punctele orbitale importante. În timp ce costul pe Mbps pentru capacitatea HTS a evoluat mai puțin în ultimele 12 luni, cererea de capacitate HTS de înaltă calitate în anumite benzi și regiuni a depășit oferta, permițând stabilizarea prețurilor pe piețele respective.

"Încetinirea creșterii ofertei a ajutat piața să redobândească un anumit grad de echilibru, iar creșterea cererii a contribuit, de asemenea, la stabilizarea prețurilor din prezent. Însă prețurile rămân extrem de diferite", a precizat Brent Prokosh, consultant principal afiliat la Euroconsult

Euroconsult observă că scăderile de prețuri din anii precedenți sunt acum rare și sunt limitate la unele piețe localizate. Cu toate acestea, firma de cercetare estimează că stabilitatea prețurilor de astăzi este probabil de scurtă durată pentru aplicațiile orientate către date, deoarece noi capacități uriașe cu prețuri atractive vor fi oferite de sateliți cu capacitate foarte mare (VHTS) și de constelații de sateliți non-geostaționari (NGSO), în prezent în dezvoltare și de așteptat să intre în serviciul comercial din anul 2021.


Niciun comentariu despre subiectul „Prețurile pentru transmisiile prin satelit sunt stabile, dar extrem de diferite”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile