joi, 9 ianuarie 2020

BT Sport a dezvăluit ca a utilizat BISS-CA pentru a marca transmisiile meciurilor din Premier League

BT a devenit primul operator din Marea Britanie care a adoptat tehnologia BISS-CA (Basic Interoperable Scrambling System Conditional Access) de la ATEME pentru transmisiile sale prin satelit. Sistemul a fost utilizat de către BT Sport începând cu 4 august 2019, dar informațiile au fost de abia astăzi divulgate pentru presă. Tehnologia a continuat să fie utilizată pentru toate transmisiile în direct de la BT Sport ale meciurilor din acest sezon din Premier League.

Dominik Wrona, directorul TV Outside Broadcast de la BT, a precizat: „Pentru BT este imperativ să protejăm emisia de amenințarea pirateriei. Prin încorporarea codificatorului ATEME în transmisiile noastre prin satelit putem oferi cea mai eficientă securitate, menținând totodată cele mai înalte standarde de calitate video pentru conținut în Marea Britanie. Codificatorul ATEME poate fi utilizat într-o varietate de sisteme software și determină originea unui flux video, conținutul fiind marcat. Deținătorii de drepturi media pot, de asemenea, acorda și revoca drepturile de recepție în timp real, asigurând securitatea transmisiilor de la sursă la destinația finală".

Compania anti-piraterie MUSO a estimat că aproape 190 de miliarde de vizite au fost efectuate pe site-urile ilegale de piraterie doar anul trecut, inclusiv 5,75 miliarde din Marea Britanie. Pierderile estimate sunt în total echivalentul a 1 milion de lire sterline pentru fiecare meci.

Julien Mandel de la ATEME a adăugat: „Fiind unul dintre cei mai importanți difuzori de competiții sportive din Marea Britanie, BT trebuie să protejeze conținutul pe care îl transmite de amenințarea pirateriei. Cu marcajul BISS-CA integrat în soluțiile noastre, BT poate fi acum și mai sigură că transmisiile pe care le oferă sunt mai bine protejate”.

Criptarea BISS-CA este un standard deschis și interoperabil al protocolului BISS, cu un suport dinamic pentru criptare, pentru a ajuta difuzorii în lupta împotriva pirateriei. BISS-CA combate pirateria în două moduri:

În primul rând, BISS-CA îngreunează piratarea fluxului video, deoarece protocolul folosește o cheie de criptare pe 128 biți pentru a proteja conținutul. BISS-CA schimbă cheia la fiecare 10 secunde, timp insuficient pentru ca un pirat să găsească noua cheie și să o folosească. Astăzi, utilizarea calculatoarelor și a algoritmilor oferă posibilitatea descoperirii unei chei, dar acest lucru durează ore și, întrucât cheia este schimbată dinamic la fiecare 10 secunde, vor trece ani înainte ca videoclipul să fie complet decriptat.

În al doilea rând, întrucât protocolul permite transportarea drepturilor criptografice împreună cu conținutul video live, titularul drepturilor sau radiodifuzorul sunt capabili să acorde și să revoce drepturile de utilizare în timp real. Radiodifuzorii pot publica o listă de chei înainte sau în timpul evenimentului și chiar le pot schimba fără probleme, și pot alege cine le va folosi, în orice moment în timpul evenimentelor. Acest lucru înseamnă că pot revoca accesul celor care piratează transmisiile și le asigură dreptul doar celor care ar trebui să aibă acces la fluxul live.

În plus, dacă BISS-CA este utilizat alături de soluții legale de watermarking, radiodifuzorii pot urmări de unde provine fluxul. De exemplu, un marcaj care include numărul de serie al decodificatorului este adăugat în flux și nu poate fi văzut de pirați, dar furnizorul poate identifica cine sau ce organizație sau abonat sunt responsabil pentru piratare și poate revoca drepturile decodorului si lua chiar măsuri legale.


Un comentariu despre subiectul „BT Sport a dezvăluit ca a utilizat BISS-CA pentru a marca transmisiile meciurilor din Premier League”:
Anonim

Deci daca o transmisie foloseste acest marcaj, si cineva o preia din receptorul de abonat si o pune pe net, va fi prins, iar receptorul/ smartcardul său va fi blocat. Cred ca asa au prins recent pe acei pirati IPTV, au aflat pe numele cui era abonamentul in secunda 2.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile