vineri, 31 ianuarie 2020

Radio-difuzorul public elvețian SRG va migra către HEVC / H.265 transmisia prin satelit a canalelor sale de televiziune

Radio-difuzorul public elvețian SRG intenționează ca în cursul anului 2021 să migreze către HEVC / H.265 transmisia canalelor sale de televiziune prin sateliții Eutelsat Hotbird de la 13 grade Est, în vederea pregătirii pentru lansarea în Ultra HD. Potrivit SRG, decizia face parte din strategia sa „UHD-Ready” pentru îmbunătățirea în continuare a calității tehnice a imaginii.

HEVC / H.265 a fost dezvoltat în urmă cu aproximativ 10 ani și a fost standardizat de către ITU la începutul anului 2013. SRG a precizat că foarte multe dispozitive recent lansate pentru recepția tv sunt compatibile cu acest standard de compresie video, iar televizoarele și receptoarele care nu sunt compatibile vor trebui înlocuite.

SRG intenționează să anunțe calendarul tranziției în acest an. Cu toate acestea, radio-difuzorul recomandă deja comercianților să vândă numai receptoare adecvate pentru HEVC / H.265.


Niciun comentariu despre subiectul „Radio-difuzorul public elvețian SRG va migra către HEVC / H.265 transmisia prin satelit a canalelor sale de televiziune”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile