joi, 27 februarie 2020

Noul coronavirus COVID-19: transmisii de meciuri de fotbal din Serie A, posibil la liber în Italia. A fost lansată o televiziune prin satelit despre COVID-19.

COVID-19 este un sindrom respirator viral cauzat de coronavirusul sindromului respirator acut sever 2 (pneumonia Wuhan), implicat în epidemia de coronavirus 2019-20. Modalitatea principală de transmitere este de la un om la altul, iar perioadă de incubație este de obicei de 2-14 zile, cu o medie de 3 zile (de menționat că au fost raportate cazuri cu o perioadă de incubație de până la 24 de zile).

Focarul de coronavirus din 2019-2020 a fost confirmat în Italia în data de 31 ianuarie 2020, când doi turiști chinezi au fost depistați la Roma ca fiind infectați cu coronavirus. Alte cazuri COVID-19 au fost depistate mai târziu: 16 cazuri confirmate în Lombardia la 21 februarie, 60 de cazuri suplimentare pe 22 februarie și primele decese din Italia, raportate în aceeași zi. La 26 februarie 2020, în Italia erau deja 12 decese și 470 de cazuri confirmate. Italia este pe locul al treilea în lume ca număr de infecții (după China și Coreea de Sud) și pe locul al patrulea ca număr de decese cauzate de acest coronavirus, dar în ambele cazuri pe locul 1 în Europa. Multe localități din nordul Italiei au intrat în carantină. La sfârșitul lunii februarie, Italia este afectată de COVID-19 mai puternic decât orice altă țară din UE.

Din cauza acestor focare de coronavirus din Italia și pentru a limita răspândirea infecției, meciuri din Serie A s-ar putea desfășura fără spectatori și este posibil să fie difuzate gratuit de Rai și Sky. Decizia este supusă unui acord cu liga de fotbal italiană.

Televiziunea publică din Italia a explicat: "Decizia de transmite meciurile prin RAI este bazată pe acoperirea maximă, având în vedere că televiziunile RAI sunt utilizate de 99, 87% din populația italiană"

Anterior, Sky a început de asemenea să evalueze posibilitatea difuzării gratuite a meciului Juventus-Inter pe canalul terestru digital TV8.

Ministrul Sportului, Vincenzo Spadafora, a explicat: "Acestea sunt decizii care trebuie luate de către Ligă. Aceste decizii nu depind de noi, ci de entitățile autonome din lumea sportului, bazate pe nevoia de a proteja sănătatea. Deci, nu am impus noi ca meciurile să fie jucate fără spectatori, nu există nicio obligație. Unele companii au spus că meciurile cu ușile închise produc pagube (deși multe nu vor rambursa biletele fanilor). Autonomia deciziei lor este desigur limitată în cadrul directivelor emise de guvern".

De asemenea, este de menționat că prin satelitul TurkmenÄlem/MonacoSat de la pozitia orbitală 52° Est a început să emită televiziunea Corona Virus Info. Canalul este sponsorizat de Wide Network Solutions. Frecvența de recepție este 10845, polarizare verticală, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S QPSK, iar canalul este necriptat, dar în alfabetul arabo-persan. Recepția este posibilă în România cu antene de dimensiuni obișnuite (testat cu antena de 90 cm).

În România a fost înființat un număr de informare ("Telefon Verde", nu de urgență) despre coronavirusul COVID-19: numărul de telefon este 0800 800 358. Până la data publicării acestor informații, în România a fost confirmată o singura persoană infectată cu coronavirusul COVID-19, în județul Gorj. Românul a contactat virusul de la un cetățean din Italia (italianul s-a deplasat și în acest județ, dar și în județul Dolj).


2 comentarii despre subiectul „Noul coronavirus COVID-19: transmisii de meciuri de fotbal din Serie A, posibil la liber în Italia. A fost lansată o televiziune prin satelit despre COVID-19.”:
Anonim

Epidemia ia amploare foarte rapid! Comparați datele oficiale de la autoritatile medicale internaționale de pe 24 februarie si de pe 26 februarie, care arată clar ca intre 24-26 februarie, deci doar în 2 zile, numărul bolnavilor confirmați a crescut in unele țări - nu in China - chiar si de 5 ori!! Deci lansarea unor astfel de canale tv de informare si luarea unor astfel de măsuri sunt decizii foarte bune! Măcar au lansat si in Romania un telefon de informare, dar pot sa facă mai multe până nu e prea târziu.

Anonim

Ce se poate intampla cand un Dorel chinez se joacă într-un laborator cu virușii.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile