duminică, 8 martie 2020

Dincolo de anul 2030: 6G, televizoare ieftine în schimbul monitorizării vizionării, mai multe conturi de streaming și mai multe camere video conectate

Firma de consultanță Deloitte, care activează în domeniul tehnologiei, mass-mediei și telecomunicațiilor, a dezvăluit la conferința Media Telecoms 2020 and Beyond o serie de estimări pentru perioada după anul 2030.

Jolyon Barker, directorul la Deloitte, a explicat: „În următorii zece ani, tehnologia va fi ca un vârtej feroce și perturbator. Se va baza pe evoluția economică, creșterea nivelului de trai și pe rezolvarea unor provocări istorice. Companiile vor trebui să identifice tehnologiile care sunt gata să fie adoptate după anul 2020, dar și pe cele care trebuie să fie lăsate să aștepte până după anul 2030. O provocare cheie va fi să ne asigurăm că niciun grup sau individ nu este lăsat în urmă ca urmare a progreselor tehnologice. Fiecare persoană ar trebui să obțină beneficiile pe care le vor aduce noile tehnologii".

Mai multe camere video conectate


Până în anul 2030, în 10% din gospodăriile din Marea Britanie vor exista cel puțin 50 de camere video conectate, în timp ce smartphone-urile vor avea 6 camere.

Deloitte prevede că în următorul deceniu, în gospodăriile din Marea Britanie se vor instala mai multe camere conectate (în case și în vehicule) și vor fi achiziționate o serie de noi dispozitive cu camere video integrate.

În prezent, utilizarea camerelor conectate este scăzută în locuințele din Marea Britanie. Doar 7% dintre adulții din Marea Britanie dețin o cameră smart de securitate pentru locuințe sau o sonerie video conectată. Doar 2% dețin o cameră video de supraveghere pentru animale de companie sau un sistem de monitorizare video.

În următorul deceniu, rețele de internet mai bune, camerele mai ieftine și mai performante, dar și instalarea mai ușoară vor determina creșterea vânzărilor camerelor de securitate și de monitorizare.

Paul Lee, șeful departamentului de cercetare în domeniul tehnologiei, mass-media și telecomunicațiilor de la Deloitte, a explicat: „Anii de după 2030 vor reprezenta probabil o nouă decadă a pieței camerelor video, care vor fi folosite în casele noastre pentru monitorizare, precum și în aparatele de uz casnic, pentru a supraveghea performanța acestora. Ochii digitali din cuptoarele noastre ne vor ajuta să facem friptura perfectă, iar lentilele de la aspiratoare vor verifica minuțioasă curățare a covoarelor. Televizoarele pot veni chiar cu camere încorporate, pentru a monitoriza comportamentul telespectatorilor, pentru a măsura reacțiile lor când vizionează conținut și pentru a îmbunătăți experiențele de publicitate. În medie, șase camere pe fiecare smartphone vor perfecționa super-selfie-ul, captând cu precizie fiecare por, defect sau trăsătură frumoasă. Până în 2030 este probabil ca una sau mai multe dintre camerele video să fie utilizate ca senzor de adâncime, permițând un grad mai bun de manipulare 3D a fotografiei."

Mai multe conturi pentru servicii de streaming


Până în anul 2030, consumatorii din Marea Britanie vor înregistra 200 de milioane de conturi pentru servicii video la cerere, mai mult decât dublul numărului prevăzut pentru anul 2020 (aproximativ 95 milioane). Deloitte prevede că până în anul 2030, gospodăria medie din Marea Britanie va folosi zece servicii video la cerere (VoD). 5% dintre gospodării vor avea fiecare câte 20 de servicii video la cerere, de transmisii video sau pentru recepție tv, 85% dintre aceste gospodării având acces la cel puțin un serviciu bazat pe abonament.

Creșterea numărului de conturi VOD va fi determinată de o creștere a ofertei de servicii VoD majore, de răspândirea cererii în rândul tuturor membrilor gospodăriei și de creșterea numărului de servicii video-on-demand susținute de publicitate (AVoD).

În anul 2019, 55% dintre adulții din Marea Britanie au declarat că au acces la cel puțin un serviciu video-on-demand cu plată, în creștere de la 48% comparativ cu anul 2018, potrivit datelor Deloitte. 45% dintre adulți au avut acces la mai mult de un serviciu pe bază de abonament.

Lee a continuat: „În ultimul deceniu, platformele video-on-demand au devenit ceva obișnuit. În prezent, doar o serie de platforme oferă un amestec de conținut convingător și livrare fiabilă la prețuri acceptabile. Acest lucru oferă gospodăriilor posibilitatea să aleagă doar câteva abonamente pe care să le plătească. În următorul deceniu, datorită lansărilor de noi platforme, ne așteptăm să înregistrăm o creștere a numărului de servicii video la cerere plătite care oferă conținut de calitate. Acest lucru ar trebui să provoace o creștere accentuată a noilor înregistrări de conturi. Nu există o limită specifică în ceea ce privește numărul de servicii la care se vor înscrie gospodăriile: constrângerea va fi banii, nu timpul”.


Marea Britanie va atinge limitele 5G, pregătind 6G și contemplând 7G


Până în anul 2030, 5G se va dovedi o tehnologie care va transforma afacerile, dar limitele sale vor fi atinse. De aceea, planurile pentru lansarea 6G vor fi în curs de dezvoltare. Deloitte prezice că peste 1.000 de companii din întreaga lume vor implementa tehnologia 5G în medii industriale, cum ar fi fabrici, porturi și centre logistice, până la sfârșitul anului 2020.

Lee a adăugat: „Până în 2030, 5G va fi și un beneficiu indirect pentru consumatori, sub formă de produse și servicii mai bune. Fabricile coordonate prin 5G vor reduce timpul de așteptare pentru mărfurile personalizate. Infrastructurile, de la căile ferate și podurile suspendate până la conducte, vor fi de asemenea mai bine întreținute, datorită tehnologie 5G, prin care vor fi transmise fluxuri video 8K către computere programate să identifice fisurile mai devreme. În anul 2030, milioane de locuințe se vor putea conecta prin 5G, precum și prin fibră optică, iar tehnologia 6G va fi concepută pentru a răspunde nevoilor de conectivitate din următorul deceniu”.

Cel puțin unul din trei televizoare va fi vândut la un preț mult mai mic, în schimbul acordului monitorizării obiceiurilor de vizionare ale proprietarului


Deloitte prezice că, în 2030, telespectatorul mediu va continua să urmărească zilnic în medie 4 ore de conținut tv.

Telespectatorii vor prefera în continuare televizoarele mai mari, iar mai multe gospodării vor avea posibilitatea sa le cumpere, deoarece furnizorii de televizoare vor oferi ecrane mari la un preț mai mic, în schimbul acordului de a afla obiceiurile de vizionare ale telespectatorilor. Deloitte prevede că până în 2025, peste o treime din televizoare vor fi vândute cu un preț mai mic în schimbul monetizării care va avea loc după vânzare.

Această modificare a modelului de afaceri va ajuta la creșterea cererii de televizoare 8K, care va fi rezoluția implicită pentru televizoare și care vor avea preturi de la 500 de lire sterline până în 2030.

Lee a adăugat: „Peste un deceniu, oamenii vor continua să caute conținut de înaltă calitate și vor dori să urmărească acest conținut pe ecrane mari, cu dimensiuni de până la 100 de inch. Sufrageriile vor fi proiectate pentru a găzdui ecrane din ce în ce mai mari, iar mai multe gospodării vor putea să cumpere televizoare mai mari, deoarece producătorii vor cere un preț mai mic în schimbul acordului de a monitoriza obiceiurile de vizionare ale telespectatorilor prin intermediul agențiilor de publicitate sau pentru acestea. Mulți vor accepta aceasta monitorizare pentru a obține un ecran mai mare, de calitate mai bună, la un preț mult mai mic".


Niciun comentariu despre subiectul „Dincolo de anul 2030: 6G, televizoare ieftine în schimbul monitorizării vizionării, mai multe conturi de streaming și mai multe camere video conectate”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile