joi, 19 martie 2020

Discovery Channel redifuzează documentare pe teme educaționale, începând cu această săptămână

Printre serii se numără documentarul „Ucigașii invizibili” despre gripă și ebola, „Morgan Freeman în spaţiu” sau „Cum funcționează Universul”.

Începând din această săptămână, Discovery Channel îi invită pe telespectatori să exploreze cele mai mari dileme ale Universului, precum și efectele celor două virusuri atât de răspândite – gripa și ebola – printr-un maraton incitant de episoade din cadrul unor serii emblematice: „Cum funcționează Universul”, „Morgan Freeman în spaţiu” sau „Ucigașii invizibili”, anunță reprezentanții televiziunii printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.

Astfel, până la finalul lunii martie, fanii pasionați de știință vor putea să exploreze necunoscutul și să caute răspunsuri la întrebări legate de existența umană, a virusurilor și a Universului, prin acces zilnic la povești fascinante:

Cum funcționează Universul (luni – vineri, ora 11:00) – Ce evenimente esențiale s-au produs în prima secundă după Big Bang? Cum au apărut Jupiter și Saturn, acești giganți formați din gaze? Ce condiții și evenimente ar putea provoca dispariția rasei umane? Cum s-a format Soarele – steaua sistemului nostru solar? Cum s-ar putea produce și cum ar arăta sfârșitul Universului? Combinând opinii ale experților cu imagini extraordinare, generate pe computer, episoadele din fascinanta serie Cum funcționează Universul? apelează la astronomia modernă pentru a dezvălui mecanismele interne ale spațiului cosmic: stelele, planetele, galaxiile, găurile negre și altele.

Morgan Freeman în spaţiu (luni – vineri, ora 16:00) – Serie documentară în care actorul Morgan Freeman, în calitate de producător executiv şi narator, va căuta răspunsuri la unele dintre cele mai mari întrebări ale omenirii. Fiecare episod încearcă să răspundă la câte o întrebare fundamentală privind spaţiul cosmic, printre care: „Ce s-a întâmplat înainte de marele început?”, „Suntem singuri în Univers?”, „E posibil să călătorim în timp?” sau „Cum am ajuns aici?".

Ucigașii invizibili (duminica, ora 20:00) – Documentarul  prezintă o călătorie în jurul lumii prin care telespectatorii vor înțelege modul în care virusurile au influențat sănătatea și istoria, impactul biologic și social pe care îl au asupra societății globale și munca dusă împotriva lor. Cele două episoade sunt:

Gripa (duminică, 22 martie) – caută să descopere impactul puțin înțeles al acestui virus aflat în continuă evoluție, adesea subestimat de oameni ca fiind doar o rudă a simplei răceli. Această parte a documentarului tratează pandemia care a avut loc în urmă cu o sută de ani, într-o epocă în care nu existau vaccinuri. Datorită progreselor medicale, în ziua de astăzi milioane de oameni de pe planetă au acces la vaccinuri antigripale, la prețuri accesibile.

Ebola (duminică, 29 martie) – examinează unul dintre cele mai periculoase virusuri din lume. Răspândit prin contactul fizic cu fluidele corpului infectat, el transformă compasiunea umană într-o vulnerabilitate care atacă pe oricine încearcă să aibă grijă de bolnavi. Episodul analizează modul în care a izbucnit o adevărată „furtună epidemiologică perfectă” în Africa de Vest, în 2014, într-un spațiu unde practicile culturale, lipsa infrastructurii de sănătate publică și o mobilizare globală lentă au contribuit la dezvoltarea celui mai periculos focar de Ebola din istorie.

Timp de două ore, în fiecare zi de luni până vineri, și câte o oră în fiecare duminică, Discovery Channel este alături de telespectatori cu informații despre cele mai actuale probleme ale omenirii.


Despre Discovery

Discovery, Inc. (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) este lider mondial în divertismentul inspirat din realitate, furnizând conținut care inspiră, informează și delectează o audiență de fani pasionați din întreaga lume. Cu peste 8.000 de ore de conținut original anual, disponibil în 220 de teritorii și 50 de limbi, Discovery este liderul unor genuri TV îndrăgite în întreaga lume, puse la dispoziția fanilor pe toate ecranele: de la portofoliul de aplicații GO și Discovery Kids Play, servicii de streaming pentru consumatori, cum ar fi Eurosport Player și Motor Trend OnDemand, și până la conținutul digital al grupului Nine Media. Portofoliul de branduri premium al companiei cuprinde Discovery Channel, HGTV, Food Network, TLC, Investigation Discovery, Travel Channel, Turbo / Velocity, Animal Planet, Science Channel, precum și OWN: Oprah Winfrey Network în S.U.A., Discovery Kids în America Latină și Eurosport, principalul furnizor de conținut sport premium, relevant la nivel local, și gazdă a Jocurilor Olimpice în Europa. Mai multe informații sunt disponibile pe www.corporate.discovery.com și pe platformele sociale @DiscoveryInc.


4 comentarii despre subiectul „Discovery Channel redifuzează documentare pe teme educaționale, începând cu această săptămână ”:
Mihaita

Foarte bune documentarele, pe unele le-m văzut, pe altele inca nu, dar ma va uita la ele.

Anonim

Exact documentarele care i-au consacrat

Iulian

Documentarele ale sunt pe versiunile alea scumpe ale Discovery, daca le transfera pe Discovery Ro atunci au in plan pe viitor sa desfiinteze versiunile alea scumpe (care sun ta UPC).

Sorin

Nu, nu au in plan asa ceva, deloc chiar. Acele versiuni "scumpe" nu sunt doar in Romania, ci sunt in majoritatea țărilor din lume.
Sper sa difuzeze mai multe documentare despre viruși. Chiar sunt interesat sa aflu cat mai multe despre subiect prin intermediul documentarelor tv.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile