miercuri, 11 martie 2020

Epidemia COVID-19: #amgrijă – un proiect Digi24 despre ce e în puterea noastră să facem pentru a ne proteja

Jurnaliștii Digi24 au început pe 11 martie campania #amgrijă, un proiect menit să scoată în evidență toate măsurile pe care fiecare dintre noi le poate lua pentru a se feri de infecția cu COVID-19. Prezentatorii și reporterii Digi24 le vorbesc telespectatorilor, cu onestitate, despre gândurile și temerile lor, dar mai ales despre măsurile pe care le-au luat ei înșiși pentru a se proteja. Vorbesc despre felul în care fiecare poate avea grijă de el și, implicit, de cei dragi, de cei apropiați. Aceasta este esența proiectului #amgrijă, anunță compania printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.

România are de-a face cu o situație reală de criză, iar nevoia oamenilor de a fi informați și de a comunica este și mai mare în astfel de situații. Toată lumea este îngrijorată și e normal ca oamenii să se teamă pentru sănătatea lor și a celor din jur. Jurnaliștii Digi24 explică faptul că atât în redacție, în fața telespectatorilor, cât și în echipele din spatele camerelor de filmat sunt oameni la fel ca aceia din fața micilor ecrane. Cu toții au nevoie să afle informațiile corecte, să înțeleagă ce se întâmplă și să se liniștească. Mijloacele la îndemâna tuturor pentru a ține pericolul la distanță sunt simple, iar puterea fiecăruia constă în măsurile luate pentru protejarea proprie și a celor dragi.

„Probabil că cea mai valoroasă lecție pe care am învățat-o e aceasta: primul om care are grijă de mine sunt eu. Și, când fac asta, n-am grijă doar de mine, ci și de cei din jur, de cei dragi. Sigur că zilele astea nu-s zile obișnuite, dar și mai sigur e că nimic din ce pot preveni eu singură nu e deloc prea mult!”, spune Teodora Tompea.

„Oricât de real și de mare ar fi acest pericol, e și în puterea mea să-l țin la distanță. Grija e sănătoasă. Copilul nu mai merge la școală, filmul la care plănuiam să mergem în weekend a picat de pe listă, ne spălăm pe mâini de un milion de ori pe oră… Lista mea continuă, sunt convinsă că și a dumneavoastră seamănă mult cu a mea, dacă nu cumva e la fel. E o listă despre care eu cred că merită să o bifez, punct cu punct. Grija e foarte sănătoasă”, spune Roxana Lăzărescu.

„Mie, coronavirusul mi-a schimbat viața. Am o fetiță de aproape 3 ani și am decis ca pentru o perioada să nu mai stau lângă ea. Merg la serviciu, iar asta înseamna să o expun unor riscuri. Voi sta departe timp de o săptămână, două, sau cât va fi nevoie. Ea va rămâne cu mama ei, acasă, undeva în Ilfov, iar eu voi sta în București. M-am gândit că nicio măsură nu este exagerată atunci când e vorba despre sănătatea lor sau despre sănătatea noastră. E greu, greu le va fi și lor, dar dacă asta trebuie să fac pentru siguranța ei, o fac cu ochii închiși. Fă și tu orice crezi că e necesar. Sunt convins că putem să trăim, măcar o vreme, fără mall-uri, fără cluburi, cafenele sau baruri. Putem trăi fără să ne plimbam pe stradă, fără să ne înghesuim în autobuze sau în metrou. Ai grijă de tine! Nimeni nu se pricepe la asta mai bine decât te pricepi tu!”, spune Bogdan Ocnaru.

„Cred că nu e niciodată prea târziu să învăț ceva. Nu e niciodată târziu și, mai mult decât atât, nu e niciodată rușinos să învăț ceva aparent banal precum spălatul CORECT pe mâini. Corect înseamnă, în această perioadă, sănătos. E primul lucru care stă cu totul în puterea mea ca să țin acest pericol real cât mai departe de mine. Ajung să mă spăl pe mâini, să le curăț cu dezinfectant de o mie de ori pe zi, aproape că obsesiv. E prea mult? Nu cred. E în puterea mea să fac asta. Eu sunt primul om care are grijă de mine și, astfel, și de cei din jur”, spune Carla Tănasie.


Despre Digi24

Televiziunea Digi24 și platforma online digi24.ro, poziționate de publicul român, pentru al doilea an consecutiv, în top 3 cele mai credibile surse de informare* din România, fac parte din divizia de media a grupului Digi | RCS & RDS. Postul de știri Digi24 este poziționat în top 3 cele mai urmărite posturi de știri în rândul publicului comercial. Site-ul digi24.ro este cel mai urmărit site de news din online-ul românesc, având o medie lunară de peste 32 de milioane de vizite, în ultimele șase luni.

Grupul Digi mai deține primul post TV Ultra HD din România, Digi 4K, televiziunile Digi Sport 1, 2, 3 și 4, postul de filme (pay-tv) Film Now, televiziunile Digi World, Digi Life și Digi Animal World, televiziunile de muzică UTV, Music Channel, Hit Music și posturile de radio Pro FM, Digi FM, Dance FM și Chill FM.

*Reuters Institute Digital News Media Report 2019


33 de comentarii despre subiectul „Epidemia COVID-19: #amgrijă – un proiect Digi24 despre ce e în puterea noastră să facem pentru a ne proteja”:
Anonim

Panica in populatie. Toti care au murit sufereau de alte boli cronice. A fost, este si o sa dispara virusul asta.

Anonim

Am o simplă întrebare, de ce in promo de la guvern cu măsurile de prevenție scrie acolo ca nu am voie să iau activitate????..alea nu te protejează de viruși?

Anonim

Cum sa declari pandemie cand sunt 7 miliarde de oameni si nici 200 de mii de bolnavi?

Anonim

"Antivirale" poate ai vrut sa scrii, al doilea anonim...

Anonim

Dacă, sa zicem ca azi ar da un cutremur de peste 7 grade în România, sa vezi cum uita toti de coronavirus.

Cristi

Sau, daca, Doamne ferește, te îmbolnăvești chiar tu sau familia ta, sa vezi cum uiți instant de toate ironiile și criticile.

Anonim

Si daca ma imbolnavesc...CE? Crezi ca mor? Stau in carantina, urmez tratamentul medical si asta este...daca e sa scap scap, daca nu mor..oricum odata o sa mor. Doar nu crezi ca stau sa dau duma in marketuri si farmacii sa cumpar saci de provizii, măști si manusi de unica folosinta

Cristi

Unde am spus eu sa dai "dau duma in marketuri si farmacii sa cumpar saci de provizii, măști si manusi de unica folosinta" ?

Am spus doar sa lasi criticile deoparte, ca nu e nimic de criticat si ironizat, sunt probleme, nu subiect de hate. Eu vorbeam cu cel care a scris: "Dacă, sa zicem ca azi ar da un cutremur de peste 7 grade în România, sa vezi cum uita toti de coronavirus". Tu esti acel anonim?

Ar fi bine sa va puneti nume cand comentati, ca daca toti scrieti anonim, eu raspund la unul, si altul crede ca lui i-am raspuns.

Ionuț

Chestia cu 7 grade era un studiu de caz, sa compari 2 situații, ce ai face? Nu ironie ;)

Anghel

Cu ce ma ajuta sfatul tau, daca eu sunt grav bolnav de inima si chiar si o raceala foarte puternica imi poate fi fatala? Daca ma imbolnavesc de pneumonie grava, sansele mele de supraviețuire sunt foarte mici, nu voi mai putea respira, indiferent de ajutorul medicilor.

Chiar credeti ca toti cei care comenteza pe aici au sub 40 de ani si sunt sanatosi tun? Vei vedea ca si altii din jurul tau pot sa aiba probleme grave, nu e o simpla raceala. Multi prieteni/ rude nici nu stiu ca au afectiuni grave, vor descoperi doar cand se vor imbolnavi de acest coronavirus.

Ionuț

No comment. Boala de inima este in anumite situatii considerată boală cronică. Pentru mine subiect închis. Regula e simpla, iei virusul, stai in casa si asculti ce spun autoritățile, in special medicii ca oamenii aceia stiu ce fac si o fac bine de ai sanse mari sa scapi. Nu te apuci sa golești marketurile si farmaciile.

Cornel

Anghele? Intreaba orice medic de familie răspunsul la dilema ta cu cei care nu stiu ca au boli cronice. Dau pe la medic foarte rar, nu vor sa-si faca analizele periodice si ajung la medic cand au boala cronica sau terminala.

Cristi

Ai dreptate, Anghel, stiu cum este cu bolile de inima. Nu stiu care afectiune cardiaca ai tu, dar am si eu un prieten bolnav de inima dilatata, si are doar 36 de ani, si stiu cat de des are probleme cu respiratia, chiar si fara sa fie racit. Si facea analize periodic, pur si simplu, acum trei ani nu avea nimic, apoi acum doi ani a fost gasit grav bolnav, ceva i-a afectat valva inimii, i-a distrus-o rapid, si medicii nu stiu cauza. Nu fuma, nu bea, nu consuma substante, nu e gras, chiar practica sport saptamanal. Bolile cardiace si altele cronice vin chiar daca faci analize periodic si mergi periodic la medic.

Din pacate, in cazul tau si a lui si a altora cu boli cardiace, indiferent de varsta, nu aveti ce face decat sa sperati ca veti trece cu bine peste boala, daca te vei imbolnavi de acest coronavirus, sau ca pandemia va disparea pana la vara, caz in care nu te vei mai imbolnavi pana la iarna urmatoare, cand probabil revine.

Dar poate atunci va exista deja un vaccin.

Deci, mai bine nu mergeti asa des in magazine, renunta cat poti la socializare directa, e ok si socializarea online o perioada.

Anonim

A luat-o razna lumea frate, spun oamenii la tv ca exista stocuri suficiente de alimente, altii cumpără de parca ar veni apocalipsa. Nu au crezut unii in veci sa-si vor vinde tot sportul, măștile,mănușile și mai nou lămâile ca le-au spus unii pe net ca vitamina c si alcoolul de peste 70 de grade face minuni.

Cristi

Cât de "razna" si se pare declarația unuia dintre cei atenti in declarații politicieni ai lumii, Angela Merkel?

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat, miercuri, că până la 70% din populaţie ar putea fi infectată cu noul coronavirus care se răspândeşte la nivel global, transmite publicaţia Business Insider, citată de Mediafax.

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat, în timpul unei conferinţe de presă desfăşurate la Berlin, că până la 70% din populaţie ar putea fi infectată.

„Când virusul există deja, populaţia nu mai are imunitate şi nu există terapie, atunci 60 - 70% din aceasta va fi infectată", a declarat Merkel.

„Procesul trebuie să aibă grijă să nu suprasolicite sistemul de sănătate prin încetinirea răspândirii virusului”, a adăugat aceasta.

Până la momentul actual, au fost confirmate peste 120.000 şi peste 4.300 de morţi la nivel global.

Cristi

https://www.digi24.ro/stiri/externe/angela-merkel-spune-ca-pana-la-70-din-populatia-germaniei-ar-putea-fi-infectata-cu-noul-coronavirus-1273741

Ela

Dacă oamenii nu ar fi luat în derâdere acest virus, ar fi evitat răspândirea lui, iar acum ar fi fost controlat. E problema omenirii că se crede atotputernică. Dar va vedea când va da cu capul de pragul de sus că a ignorat problemele care credea că sunt invizibile sau că le va depăși ușor, fără aplicarea de măsuri specifice de către toți indivizii speciei. Nu trebuie panică in lume, sunt de acord, dar nu e buna nici strategia struțului care își înfige capul in nisip ca sa nu vadă pericolul. Optimismul dus la maxim nu e bun: mielușelul, dacă intră zâmbind si plin de optimism in mijlocul haitei de lupi, nu îl va proteja optimismul. Lumea reala nu e un basm de desene animate. Trebuie luate si aplicate strict măsuri reale de protecție, dacă vrem ca sa limitam răspândirea virusului. Dar nu poti face aceasta, dacă zeci de persoane care bănuiesc chiar ele că sunt infectate, continua fără bun simt sa socializeze fizic, sa meargă prin magazine si spatii aglomerate, sa se impinga la trecerea de pietoni, sa scuipe pe jos si alte comportamente care ajuta virusul sa se raspandeasca. Începând exact de azi - ieri nu era acest fenomen - am văzut multe persoane pe strada care intrau in magazine, persoane care vorbeau o română amestecată cu italiana, dar vorbită tare, de se auzea de la etajul 1 de la mine de la fereastră, probabil români plecați de mult timp in Italia si veniti de frica virusului inapoi in România. Ei oare nu a trebui sa stea acasa in carantina o perioada? E doar un exemplu.

Anonim

Cristi, nu mai panica lumea aiurea omule. Noi romanii, din toată hărmălaia asta nu ne comparăm cu nemții si italienii, care si-au facut stocuri cu provizii si au uitat sa cumpere produse de igiena. La fel si cu chinezii, ce duc la fund baga la gura, igienă la ei nu există. Un minim de igienă și se poate tine sub control fenomenul.

Ionuț

Daca este sa ma iau dupacr spune Merkel, in lumra asta cred ca mai multi mor de la un fassss decat de la virusul asta, si pe ei nu-i mai baga nimeni in statistici ca sa panicheze populatia si sa-si vanda altii marfa lor. Se moare de la orice, de ma gripa, raie, sida..si sanatos sa fi iti cade o piatra in cap sau da un drogat cu masina peste tine si tot mori. Prea se baga aiurea panica in populatie.

Cristi

Vorbesc eu pe undeva sa va cumparati mancare din magazine? Asta e problema ta, te-a marcat psihologic pe tine, eu nu vorbesc despre asa ceva. Am spus eu pe undeva in comentariile mele sa isi cumpere lumea produse din magazine si sa isi faca stocuri? Ce tot continui repetitiv cu acelasi text? Nu am spus asta si nici nu spun, dar tu ai amintit repetitiv de magazine de atatea ori.

"Panichez lumea aiurea" dacă am citat ce a spus unul dintre cei mai mare si seriosi politicieni ai lumii, Angela Merkel? E problema lumii daca prin declaratiile lui Merkel, lumea intelege sa isi cumpere produse multe din magazine, in cantitati mari. Probabil au bani de cheltuit.

Angela Merkel spune altceva, ca populaţia nu mai are imunitate pentru acest virus, nu există terapie si ca 60 - 70% din populatie va fi infectată. Nu ti se pare grav?

Asta vreau sa evidentiez: 60-70%.

60-70%: ne vom imbolnavi doi din trei, cu sau fara stocurile de hrana si produse sanitare de care tot amintesti.

Dar nu vreau sa evidentiez problema ta cu magazinele. Nu ma intereseaza ce iti cumperi tu sau altii din magazine si nici in ce cantitati. Daca vei mai spune o singura data ca eu indemn lumea sa cumpere din magazine alimente multe, eu ma retrag din discutie si te las sa faci monolog cu multiplele tale pseudonime.

Pe mine ma intereseaza că nu e de glumit, iar daca tu crezi asa, e problema ta.

Daca tu crezi ca e de ignorat ce spune acest politician de top mondial, e alegerea ta. Repet, eu consider ca nu e de glumit, iar declaratiile lui Merkel sunt un avertisment real: 60-70%.

Anonim

Merkel poate sa spuna multe. Eu ma iau dupa ce spun autoritatile din Romania, zic sa avem reguli de igiena, sa iesim cand este neaparat nevoie, sa stam la distanta de minim 1 metru. Culmea, nici un medic nu a spus sa mancam lamai ca au vitamina C, sa ne spalam cu spirt de minim 70 de grade deoarece aceste metode nu au nici un efect.

Cristi

Unde spune Merkel "sa mancam lamai ca au vitamina C, sa ne spalam cu spirt de minim 70 de grade" ?? Nu inteleg de ce tot asociezi mie sau altora afirmatiile pe care le-ai auzit prin alte parti.

Anonim

Zicea de medici Cristi, nu de Merkel, medicii. Citeste textul cum trebuie. Spirtul si lamai nu are efect asupra virusului

Gabriel

Dpmdv mai mare este panica decat efectul virusului. Mai multi oameni ai murit de gripa clasica in lume decat se virusul acesta, da' nimeni nu-i mai ia in evidența

Anonim

In Italia NUMAI azi au fost 250 de morți, iar romanii de acolo s-au gândit să facă o faptă bună și sa vina in tara ca sa imbolnaveasca si aici lumea. Ce pana lor, lor sa le fie bine.

Gabriel

Poate sa se ia si o mie de masuri, virusul este declansat. Nu trebuia ca Italia, respectiv Romania sa permita sa le intre in tara pasagerii veniti din China, respectiv (in cazul nostru) din Italia. GreseaLa asta au facut-o mai toate tarile din lumea asta. Prima masura trebuia sa fie REFUZUL CALATORILOR VENITI DIN ZONA CU VIRUSUL. Restul este denumit generic "pandemie"

Bogdan

Ar trebui sa li se faca dosare penale la toti infectatii care au venit din Italia, dupa ce autoritatile din Romania au facut apel la ei sa vina in tara doar daca este urgenta si sa respecte masurile autoritatilor de acolo, care in mare parte sunt la fel ca in Romania. Din cauza lor avem acum peste 80 de pozitivi, peste 2000 carantinati si peste 13000 izolati la domiciliu. Mai fac si scandal la TV ca se simt descriminati ca-i baga autoritatile in carantina direct la granita. Probabil se asteptau sa-i astepte autoritatile cu sare si paine in semn de prietenie. Nu realizeaza nici acum ca prin fapta lor pun in pericol viata si sanatatea altor concetățeni.

Aurel

Niste "iresponsabili" si lipsiti de discernamant cei care au fentat granitele Italiei si a altor state afectate de coronavirus ca sa vina in Romania. Ce credeau ca gasesc aici? Pomul laudat care ofera leacul la acest virus??? Sper ca Dumnezeu sa tina cy Romania si sa nu fie multe victime nevinovate din cauza acestor iresponsabili.

Anonim

Sa vedeti cand or sa vina speriații din alte tari UE, din Spania, Germania, Franta, etc. Uita cand ajung in tara, ca unul din motivele nemultumirii lor pentru care au plecat in afara este sistemul medical romanesc. Sa-i vedeti cum renunta la cele straine ca sa le salveze pielea medicii si sistemul medic din Romania

Anonim

Informații utile de la autorități:

https://www.gov.ro/ro/recomandari

https://gov.ro/fisiere/pagini_fisiere/11_martie_-_15_RECOMAND%C4%82RI_privind_conduita_social%C4%83_responsabil%C4%83_%C3%AEn_prevenirea_r%C4%83sp%C3%A2ndirii_coronavirus_(COVID-19).pdf

Anonim

Aveti perfecta dreptate cu cei care au venit aiurea in tara crezand ca aici scapa. Totusi, sa nu fim rai, oamenii din disperare au vrut sa-si salveze pielea din acele zone cu virus. Poate totusi scapam de virusul acesta si nu o sa se lase si cu morti in Romania.

Anonim

Puteau sa vina in Romania si sa stea in auto-izolare 14 zile, mai ales daca simteau ca e posibil sa fie infectati. Nu e vorba de a fi răi noi, ceilalti, ci de a nu fi nesimțiți cei care au venit din Italia, sau mai rau, infractori, îmbolnăvind pe altii.

Gabriel

In starea asta de urgență intra si dosare penale la cei care vin in tara din focarele Italiei, Spaniei, Franței, Germaniei, etc... Dacă nu se rezolva problema ăstora lupta cu virusul in tara este inutilă luând măsuri de prevenție și obligându lumea sa stea in casa aiurea cand aia sa plimba cu virusul pe la vama si pe strazi.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile