duminică, 1 martie 2020

FACT a anunțat multiple acțiuni de combatere a streaming-ului ilegal

Organizația FACT a anunțat finalizarea unor acțiuni recente de combatere a streaming-ului ilegal.

Percheziții privind un furnizor important de servicii de streaming ilegal


Astfel, miercuri, 26 februarie 2020, anchetatorii FACT și unitatea regională de combatere criminalității organizate din nord-vestul Angliei (ROCU) au efectuat percheziții privind un important furnizor de servicii de streaming ilegal.

Sergentul Ross Tutton de la ROCU a declarat: "Acțiunea din Lancashire ar trebui să trimită un mesaj tuturor celor implicați în streaming-ul ilegal online. Vom continua să colaborăm cu agențiile partenere pentru a investiga și urmări pe cei despre care bănuim că sunt implicați."

"Aceste persoane sunt motivate de beneficiile financiare obținute din furnizarea de conținut ilegal. Însă FACT deschide calea în combaterea pirateriei digitale. Monitorizăm și mediile folosite pentru a face publicitate, a comercializa, a vinde și a distribui aplicații, dispozitive și fluxuri online ilegale și vom lua măsuri împotriva furnizorilor și operatorilor ilegali. Mulțumim unității ROCU pentru eforturile depuse până acum", a adăugat Kieron Sharp, CEO al FACT.

16 luni de închisoare și obligat să plătească în maxim 6 luni peste 10.000 de lire sterline


Un alt caz recent menționat de FACT este al unui bărbat care a primit o pedeapsă de 16 luni de închisoare și a fost obligat să plătească în maxim 6 luni peste 10.000 de lire sterline, chiar dacă a pledat vinovat pentru cinci infracțiuni. În caz de neplată a amenzii în șase luni, pedeapsa cu închisoarea va fi prelungită cu alte 6 luni. În anul 2019, o echipa națională de investigații, în asociere cu FACT, a investigat o serie de echipamente disponibile pentru vânzare comercianții online din Țara Galilor. Ca parte a anchetei, s-a constatat că B. C. Ruddock a cumpărat și reprogramat Amazon Firestick-uri și alte echipamente pentru a oferi acces ilegal la conținut plătit, cum ar fi cel oferit de furnizorii Sky și BT Sport. El a vândut aceste echipamente prin intermediul magazinului său și prin contul său de Facebook.

Patru ani și jumătate de închisoare și amendă de peste 520.000 de lire sterline


Un alt caz este acela al unei persoane care a fost găsită vinovată de furnizarea de dispozitive ce oferă acces neautorizat la conținutul Premier League. Bărbatul a fost condamnat și la plata unei amenzi de peste 520.000 de lire sterline către „serviciul public”.

În aprilie 2018, J. D. a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare, chiar dacă a pledat vinovat. Bărbatul a vândut echipamente către sute de baruri și cluburi din nord-estul Angliei. La arestarea sa inițială, bărbatul a încercat să împiedice descoperirea de către poliție a unor probe: ascundea cheile unei mașini pline de echipamente și documentație, inclusiv o listă cu toți clienții săi.

Ieri, la Curtea de Justiție din Newcastle, bărbatul a fost condamnat să plătească și 521.000 de lire sterline în termen de trei luni sau să altfel pedeapsa sa de închisoare va fi prelungită cu 5 ani. La emiterea deciziei, judecătorul l-a descris pe Dodds ca fiind un personaj necinstit, care a ascuns sume mari de de bani în numerar în casa sa și a plasat proprietăți pe numele fiicei sale, ceea ce judecătorul a considerat că este „rușinos”.

CEO-ul FACT, Kieron Sharp, a declarat: „Decizia judecătorească de astăzi arată în mod evident că furnizarea de servicii de streaming ilegal este o infracțiune gravă, care este urmată de condamnări la închisoare și daune financiare mari de plătit. Acesta este încă un avertisment pentru oricine vinde abonamente sau dispozitive modificate pentru a permite accesul la conținutul media, dar fără a remunera furnizorul legal: riscați sa va petreceți mult timp din viață în închisoare, dar și pierderea proprietăților, a mașinilor și a altor lucruri".Despre FACT

FACT a fost înființată în anul 1983 pentru a proteja conținutul, produsele și interesele 
televiziunilor și ale industriilor de difuzare a filmelor și a altor producții. Succesul organizației de-a lungul anilor a determinat catalogarea acesteia ca lider în protecția proprietății intelectuale. Scopul FACT este de a proteja și preveni drepturile de autor media, dar și de a detecta, descuraja, perturba și destructura activitățile ilegale din acest domeniu, acțiunile sale fiind finalizate cu urmărirea penală a infractorilor și prin litigii pentru daune civile. Datorită solicitărilor din alte sectoare industriale, FACT s-a ramificat pentru a investiga infracțiunile informatice, frauda și alte infracțiuni de proprietate intelectuală. Funcționând atât în ​​Marea Britanie, cât și pe plan internațional, FACT oferă o largă gama soluții strategice și tactice, concepute pentru a combate infracțiunile menționate anterior.


Niciun comentariu despre subiectul „FACT a anunțat multiple acțiuni de combatere a streaming-ului ilegal”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile