miercuri, 25 martie 2020

Microsoft va suspenda temporar lansarea actualizărilor opționale care nu sunt de securitate

De ieri, actualizarea opțională lunară de tip „D” este disponibilă pentru Windows 10, versiunea 1909 și Windows 10, versiunea 1903. Totuși, din cauza situației actuale cauzată de pandemia de Coronavirus, Microsoft va suspenda temporar toate actualizările opționale pentru Windows care nu sunt de securitate. Această decizie va permite companiei Microsoft să se concentreze pe actualizările de securitate.


"Am evaluat situația sănătății publice și modul în care afectează pe clienții noștri. Ca răspuns la aceste provocări, vom acorda prioritate actualizărilor de securitate. Începând din luna mai a anului 2020, întrerupem toate actualizabile opționale care nu sunt de securitate (actualizări de tipul C și D) pentru toate versiunile acceptate ale produselor client și server de Windows", anunță Microsoft.

Nu există nicio modificare a lansărilor de actualizări lunare de securitate (versiunea B - actualizarea din a doua zi de marți a fiecărei luni, denumită Patch Tuesday). Acestea vor continua conform planificării.

Mai exact, Microsoft va suspenda actualizările de tip C și D, care sunt de obicei lansate în a treia și respectiv a patra săptămână a fiecărei luni. Acestea includ îmbunătățiri și remedieri care nu sunt de securitate. Dar suspendarea va intra în vigoare abia din luna mai, așa că luna viitoare ne putem aștepta la câteva noi ultime versiuni opționale care nu sunt de securitate.

Utilizatorii așteaptă deja actualizări pentru a remedia două vulnerabilități critice Zero-Day, pe care Microsoft le-a dezvăluit ieri și pe care hackerii le exploatează activ.

Cu atât de mulți utilizatori și angajați care lucrează de acasă, ultimul lucru de care are nevoie Microsoft este să introducă o eroare nouă într-o actualizare.

Google adoptă o abordare similară. Săptămâna trecută a anunțat că va întrerupe actualizările Chrome pentru a limita eventuale probleme (în timp ce echipele sale lucrează de la distanță ) și pentru a da prioritate securității. Mai târziu, Google a anunțat că programul de actualizări pentru Chrome va omite complet versiunea 82.

Microsoft va amâna de asemenea data programată pentru sfârșitul perioadei de service pentru versiunile 1709 de Windows 10 Enterprise, Education și IoT Enterprise (lansate în octombrie 2018), data fiind amânată din 14 aprilie 2020 până pe 13 octombrie 2020. Deci aceste versiuni 1709 ale sistemelor de operare menționate vor primi actualizări de securitate și următoarele luni.


Niciun comentariu despre subiectul „Microsoft va suspenda temporar lansarea actualizărilor opționale care nu sunt de securitate”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile