vineri, 20 martie 2020

Netflix reduce bitrate-ul pe toate fluxurile din Europa, timp de 30 de zile, la solicitarea Uniunii Europene

Netflix a fost de acord să reducă în timpul crizei de Coronavirus calitatea stream-urilor sale din Europa pentru a preveni congestionarea internetului în UE din cauza traficului important efectuat de abonații Netflix în timpul utilizării serviciilor sale.


Comisarul pentru piața internă și servicii al Uniunii Europene, Thierry Breton, a solicitat anterior companiilor de streaming să ia măsuri pentru a împiedica colapsul traficului pe Internet: „Apreciem limitarea foarte promptă pe care Netflix a întreprins-o pentru a păstra buna funcționare a internetului în timpul crizei COVID19, menținând în același timp o experiență bună pentru utilizatori. Domnul Hastings (nr: Reed Hastings, CEO-ul Netflix) a demonstrat un puternic sentiment de responsabilitate și solidaritate. Vom ține legătura pentru a urmări evoluția situației împreună”.

În urma discuțiilor dintre comisarul Breton și Reed Hastings - și având în vedere provocările extraordinare ridicate de coronavirus - Netflix a decis să înceapă reducerea bitrate-ul pe toate fluxurile din Europa, timp de 30 de zile. Estimăm că decizia va reduce traficul Netflix în rețelele europene cu aproximativ 25%, asigurând în același timp un serviciu de bună calitate pentru membrii noștri", a explicat Netflix.

Comisia dorea de fapt ca platformele de streaming să ofere serviciile în rezoluție SD, mai degrabă decât în HD, în timpul orelor de vârf. Dacă ar fi aplicat (sau va aplica) exact această solicitare și nu ar fi făcut "doar" acest compromis de reducere a bitrate-ului, probabil abonații care plătesc abonamente Netflix pentru serviciile HD și Ultra HD ar fi fost foarte nemulțumiți de decizie.

Nu exista momentan o confirmare explicită și oficială a Netflix că modificările se aplică și România sau dacă țara noastră va fi exceptată de la regulă, grație infrastructurii bune de internet.


8 comentarii despre subiectul „Netflix reduce bitrate-ul pe toate fluxurile din Europa, timp de 30 de zile, la solicitarea Uniunii Europene”:
Gabriel

Tarifele le reduc? La cati bani strang in toata lumea, niste servere le stateau in cale. Penibil. Aici se vede calitatea unui serviciu, in criza sau cand sunt multi pe el.

Cristi

Gabriel, tu nu vezi că scrie că Uniunea Europeană a cerut aceasta, ba chiar mai mult, Netflix s-a chinuit sa obțină un compromis? Nu e vorba că serverele Netflix nu fac față, ci invers, serverele Netflix merg super bine și consumă o grămadă de banda din internetul din Uniunea Europeană și cei de la UE s-au rugat de Netflix și de alte servicii să mai limiteze serverele.

Anonim

Sa reduca netul in vestul Europeo ca au niste retele varza. In Romania unde fibra intra in casa sa lase vitezele la fel. O fi Roamnia in Ue da' nici sa ne priveze de calitatea unor servicii ca are vestul fibra varza

Anonim

Aceste sfaturi trebuie sa o adresezi celor de la UE, nu celor de la Netflix. Netflix nu are ce face, trebuie sa se conformeze solicitărilor UE.

Anonim

Ba ar ave ce face, sisteaza de tot serviciile daca se respecta. Grosul banilor din abonamente vine din Sua, Canada, Asia si America latina. In ultimii vreo 15 ani le-au venit ideea sa se extinda in Europa..si uite ca n-au avut ce face..faci bine, gasesti rau.

Gabriel.

Masura e cu dedicatie impusa de UE celor din vestul UE, ca le taiau cei din estul Europei banda la greu cu vitezele care le au la internetul fix in special. Daca as fi abonat din Romania al serviciului Netflix, m-as simți jignit si as renunta definitiv la serviciile lor. PUNCT

Anonim

Nu are treaba că e netul bun in Romania, că până ajunge in Romania, streamingul Netflix trece prin alte state europene, si acolo face probleme, la trecerea prin UE până in Romania.

Si chiar daca ar muta serverele in Romania si tot continutul, mutare si teste care nu se poate face, la volumul mare de continut si hardware necesar de setat, plus cu noi contracte cu ISP-uri si instalări, mai devreme de 2-4 săptămâni, tot ar fi problema celor care utilizeaza Netflix pe alt internet decat cel prin fibra optică, mai ales cei care congestionează traficul prin dispozitive mobile.

Deci tot solutia deja adoptată, de compromis, care nu anuleaza nici streamurile la rezolutia HD, nici cele in Ultra HD, ci numai scade, probabil cu 25%, calitatea la toate, ca bitrate, e cea mai rapida, mai buna si mai usor de aplicat simultan la nivel european.

Alexander

UE a declarat că participa la efortul colectiv de a sprijini companiile în continuarea activităților și de a ține cetățenii în contact prin internet în aceste perioade fără precedent. Ei au remarcat că operatorii joacă un rol esențial în răspunsul la criză. Mulți operatori au luat deja măsuri pentru a face față traficului legată de învățământ și munca la distanță online și au redistribuit deja capacitatea rețelei în funcție de modelul de trafic, atât în ​​ceea ce privește intervalele de timp, cât și în ceea ce privește aria geografică.

Pentru a ajuta la aceste eforturi, în temeiul Regulamentului UE (articolul 3.3 din Regulamentul (UE) 2015/2020), operatorii sunt acum autorizați să aplice măsuri excepționale de gestionare a traficului, printre altele, pentru a preveni congestionarea iminentă a rețelei și pentru a atenua efectele congestionării excepționale sau temporare a rețelei.

Pentru a asigura monitorizarea periodică a situației traficului pe internet în fiecare stat membru, Comisia Europeană și BEREC, cu sprijinul autorităților naționale de reglementare sau al autorităților competente, instituie un mecanism de raportare prin care să asigure o monitorizare a evoluției traficului si experientei utilizatorului.

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor.

Furnizori de servicii

AKTA (75) Digi (512) Focus Sat (243) FREESAT (24) iNES (24) Nextgen (80) Orange (207) Telekom (298) UPC (270) Vodafone (65)