miercuri, 18 martie 2020

Se închid cinematografele din Marea Britanie și Irlanda

Lanțurile de cinematografe Cineworld, Vue și Odeon au confirmat că închid toate sălile de proiecție din Marea Britanie, pe fondul epidemiei de coronavirus.

Cinema UK, care reprezintă industria, a declarat: „Prioritatea este de a ne asigurăm că miile de oameni care lucrează în acest sector sunt ajutați într-o perioadă excepțional de provocatoare și că toate cinematografele din Marea Britanie sunt susținute într-o perioadă care, pentru mulți dintre cei care administrează aceste cinematografe, reprezintă o provocare fără precedent".

Odeon are peste 120 de cinematografe în Marea Britanie și Irlanda, în timp ce Cineworld are 100 și administrează 24 de locații Picturehouse. Și cineplex-urile BIFI Southbank s-au închis pe durată nedeterminată.

Un purtător de cuvânt al Odeon a spus: „În conformitate cu cele mai recente orientări guvernamentale cu privire la Covid-19, închidem temporar cinematografele noastre. Vom continua să monitorizăm situația și așteptăm cu nerăbdare să primim cinefilii înapoi în sălile noastre, cât mai curând posibil.

Mooky Greidinger, directorul executiv al grupului Cineworld, a declarat: „La Cineworld și Picturehouse ne-am angajat să oferim medii sigure și sănătoase angajaților și clienților noștri și, prin urmare, am luat decizia dificilă de a închide cinematografele noastre din Marea Britanie și Irlanda, până la o notificare suplimentară. Apreciem clienții noștri pasionați de filme și nu avem nicio îndoială că vom oferi servicii din nou, pentru toată lumea și cât mai curând, proiectând o listă completă de noi blockbustere de la Hollywood, dar și cele mai bune filme și producții independente”.

Tim Richards, fondatorul și directorul executiv al Vue International, a declarat: „De la primele știri ale focarului Covid-19, am făcut tot posibilul pentru a le oferi clienților noștri o experiență de înaltă calitate, plăcută și sigură. Cu toate acestea, în conformitate cu ultimele sfaturi în domeniul sănătății publice ale guvernului britanic, vom închide toate cele 91 de cinematografe din Marea Britanie și Irlanda, începând de astăzi, până la o notificare ulterioară. Personalul nostru va fi protejat și nu va fi penalizat financiar. Dorim numai bine tuturor clienților și angajaților noștri, în aceste momente dificile. Vă mulțumim pentru susținerea continuă și așteptăm cu nerăbdare să vă primim în curând din nou în cinematografele noastre”.

Data lansării unor filme de top a fost amânată cu cateva luni, din cauza pandemiei, inclusiv pentru filmele "A Quiet Place 2", "Mulan", "Fast & Furious 9", "The New Mutants" și "James Bond: No Time to Die".

În România s-a decis restricționarea activităților culturale, științifice, religioase si de divertisment, în spații închise, până la 100 de persoane, până la 31 martie 2020. Teatrele și sălile de cinema pot deocamdată funcționa in Romania, dacă nu au peste 100 de spectatori simultan.


2 comentarii despre subiectul „Se închid cinematografele din Marea Britanie și Irlanda”:
Anonim

pff... aici in Uk e un pic mai multa panica... chiar vroiam sa vad Mulan... dar daca nu se mai poate...

Anonim

confirm am fost la un cinema Vue astazi si era inchis, nu m-au lasat nici macar sa ma apropii de intrare

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile