luni, 30 martie 2020

Tenisul, grav afectat de coronavirus: Turneul de la Wimbledon va fi anulat

Noul coronavirus a luat peste 35000 de vieți din întreaga lume, punând întreaga planetă în așteptare și anulând evenimentele sportive. După Dubai, Acapulco și Santiago, am avut weekend-ul Cupei Davis la începutul lunii martie, iar acestea au fost ultimele meciuri oficiale din turul ATP, probabil pentru mult timp de acum înainte. Organizatorii au fost nevoiți să anuleze turneele Indian Wells și Miami Open și să trimită jucătorii acasă.

Curând după aceea, ATP a anunțat pauza care va dura cel puțin până în a doua săptămână a lunii iunie. Cu toate acestea, situația actuală din Europa de Vest și restul lumii oferă puține speranțe cu privire la reluarea sezonului de tenis în viitorul apropiat.

Vicepreședintele Federației Germane de Tenis, Dirk Hordorff, a acordat un interviu televiziunii Sky Sport, explicând ca nu are nicio îndoială că evenimentul de la All England Club va fi anulat miercuri, catalogând decizia ca fiind una corectă, deoarece nu există nicio altă opțiune în acest moment.

Fiind cel mai vechi eveniment major de tenis, care a debutat în anul 1877, Wimbledon nu s-a mai desfășurat până acum de alte zece ori, între anii de război 1914-1918 și 1940-1945.

"Cei de la Wimbledon au declarat că vor organiza o ședință de consiliu miercuri și vor lua decizia finală acolo. Sunt de asemenea implicat în organismele ATP și WTA. Acordurile necesare au fost deja realizate, iar Wimbledon va fi anulat miercuri. Nu există nicio îndoială despre aceasta. Acest lucru este necesar pentru situația actuală. Nu este realist să ne imaginăm că, existând restricțiile de călătorie din prezent, va avea loc un turneu internațional de tenis cu sute de mii de spectatori din întreaga lume. Acest lucru este de neconceput", a explicat Vicepreședintele Federației Germane de Tenis.

Turneul de tenis de la Roland Garros, care trebuia să înceapă pe 18 mai, a fost deja amânată până mai târziu în cursul anului, probabil în septembrie, și rămân incerte datele calendaristice când ATP și WTA se vor relua.


Un comentariu despre subiectul „Tenisul, grav afectat de coronavirus: Turneul de la Wimbledon va fi anulat”:
Anonim

Si mai putin sport la tv... asta e...

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile