marți, 17 martie 2020

UEFA a amânat Euro 2020 până în vara anului 2021

UEFA a amânat Euro 2020 până în vara anului 2021. Această decizie a fost luată pentru a oferi ligilor europene mai mult timp pentru a-și finaliza sezoanele, pe fondul pandemiei de coronavirus COVID-19. Campionatul se va disputa între 11 iunie și 11 iulie 2021.

Decizia a fost luată după ce UEFA a organizat discuții cu 55 de asociații membre, consiliul de asociere al cluburilor europene și consiliul ligilor europene.

Vor exista implicații importante în mass-media. De exemplu, radiodifuzorul comercial ITV din Marea Britanie a declarat că impactul direct va fi reducerea cheltuielilor pentru anul 2020, chiar dacă va trebui să cumpere alte programe înlocuitoare.

Conform datelor și analizei companiei GlobalData’s Sportcal Intelligence Centre, există deja contracte de 148 de milioane dolari ca sponsorizări pentru Euro 2020, inclusiv de la Heineken și Coca-Cola, care au cheltuit 45 de milioane și respectiv 35 de milioane de dolari. Este probabil ca UEFA să amâne pur și simplu aceste acorduri pentru vara viitoare, când turneul va fi probabil jucat.

Cu toate acestea, pentru radiodifuzori, impactul este probabil mult mai mare. Având în vedere că BBC și ITV au plătit peste 200 de milioane de dolari pentru drepturile de difuzare în Marea Britanie, iar ZDF și ARD peste 160 de milioane de dolari în Germania, situația este unică. Mulți radiodifuzori vor avea fondurile blocate în drepturile sportive și în producția de programe despre Euro 2020, astfel încât impactul acestei decizii va fi profund resimțit. Televiziunile comerciale care folosesc evenimente sportive internaționale majore ca mijloc de a genera venituri din publicitate vor spera că respectivele bugete publicitare vor fi pur și simplu reportate pentru anul viitor. Dar diverse companii doresc să recupereze cheltuielile de marketing, mai ales că unele branduri se confruntă cu un viitor incert în următoarele 12 luni din cauza impactului economic mai larg al COVID-19. Rămâne de văzut dacă respectivele cheltuieli publicitare planificate vor crea un impact economic sever pentru mulți difuzori”, sugerează Conrad Wiacek, șef de analiză și consultanță la Sportcal.


3 comentarii despre subiectul „UEFA a amânat Euro 2020 până în vara anului 2021”:
Anonim

hmm, gluma se îngroașă... dacă si Euro 2020 a fost amânat... ce meciuri internaționale mai vedem noi, pasionatii de fotbal, la tv ? :(

Anonim

Coronavirus noul sport internațional!
Peste tot numai despre acest virus se vorbește!
O sa se apeleze la arhive, vor fi reluări peste reluări pe canalele sportive...

Anonim

Dacă sportul rege are de suferit, celelalte sporturi probabil că vor avea același "tratament". Este foarte probabil este ca și Jocurile Olimpice de la Tokio să se amâne ...

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile