vineri, 6 martie 2020

Vodafone și-a propus să creeze o rețea mobilă care va emite din spațiu

Vodafone și-a propus să creeze o rețea mobilă care va emite din spațiu pentru a îmbunătăți semnalul serviciilor sale 4G și 5G de la sol. Operatorul britanic de telefonie mobilă a investit 25 de milioane de dolari în rețeaua spațială AST Science din Texas, cunoscută sub denumirea de SpaceMobile. Rakuten, American Tower, Cisneros și Samsung NEXT sunt, de asemenea, investitori în proiectul de 125 de milioane de dolari.

Nick Read, CEO, Vodafone Group, a precizat: „La Vodafone vrem să ne asigurăm că toată lumea beneficiază de o societate digitală și că nimeni nu rămâne în urmă. Considerăm că proiectul SpaceMobile este poziționat în mod unic pentru a oferi o acoperire mobilă universală pentru clienții ce utilizează smartphone-uri, îmbunătățind în continuare rețeaua noastră din Europa și Africa, în special în zonele rurale și în timpul unui dezastru natural sau umanitar".

SpaceMobile intenționează să creeze o rețea de sateliți amplasați pe orbita joasă a Pământului, ce va oferi trafic de date cu latență scăzută și care va ajuta la creșterea acoperirii cu semnal în zonele rurale, unde nivelul semnalului este adesea scăzut, dar și când va exista o defecțiune a rețelei terestre. Sistemul nu este proiectat pentru zonele de înaltă densitate, unde semnalul este considerat a fi suficient.

Tehnologia a fost deja testată de AST Science, care a lansat satelitul BlueWalker 1 în luna aprilie 2019.

Încercările anterioare similare de la alte companii, precum SES și Eutelsat, de a lansa serviciul direct via-mobil Solaris folosind DVB-SH au eșuat, parțial din cauza problemelor cu satelitul.


10 comentarii despre subiectul „Vodafone și-a propus să creeze o rețea mobilă care va emite din spațiu”:
Anonim

Vodafone și-a propus să mențină servicii scumpe. Experiența Digi se pare că nu este un exemplu bun de urmat pentru Vodafone, dar ce contează. buzunare largi cărora să li se adreseze, vor găsi destule în România.

robinn

Pentru anonim: In primul rand imi place RDS-RCS si Vodafone la fel,... Dar tu faci comparatie intre cer si pamant! Digi.Mobil e foarte ieftin doar netul merge naspa daca nu locuiesti intr-un oras mai mare (de ex, Oradea, Cluj etc.) in comparatie cu Vodafone care intre-adevar e foarte scump!!! dar e de calitate! Nu zic ca ei nu au probleme technice cateodata, dar... Nu uita: Toate lumea isi alege operatorul dupa buzunarul lui... Intotdeauna TU trebuie sa alegi operatorul care tie iti convine! ;)

Anonim

Interesant, multumesc si mai multe articole de felul acesta.

Anonim

Satelitul evolueaza pe o orbita joasa, in acest caz, nu este dintre cei stationari, la care iti trebuie o mare antena la receptie.
Asa ca apar probleme la mutarea traficului de pe un satelit pe altul, pe masura ce acestia isi deplaseaza aria de acoperire.
Eu nu cred ca vor reusi, Vodafone are, ca de obicei, multi bani de cheltuit, si, data fiind recesiunea mondiala, nu-i poate cheltui pe achizitionarea si distrugerea unui alt Mannesman.
Oricum, clientii nu vor avea nici un avantaj, tinand seama de experienta de pana acum.

radu.ionut.boss

robinn Vodafone nea terminat Upc, si la cartela de 5 euro ai 28 de zile, cum poti sa spui ca sunt buni.

Anonim

wooow!! nu am stiut cat conteaza cateva zile ,dar la uni NU merg serviicile cu zilele.

Anonim

Care unii, sa stim si noi?

Anonim

Pentru robinn: La Digi am avut internet in toata tara de 7 ani incoace, rural sau urban, din Romania pana in Grecia, Germania, Austria sau Ungaria. Prea putin ma intereseaza testele de tip benchmark, atunci cand nu ai nici un fel de restrictie sau limitare. Mentalitatea pozitiva, nu restrictiva este secretul pentru care Digi a devenit lider de piata.

Anonim

Parerile sunt diferite vis-a-vis de locatia fiecaruia
De exemplu eu am avut o experienta proasta vis-a-vis de serviciile mobile/4G de la vf si culmea in ditamai capitala/Bucuresti
Nici cu digi pe partea de telefonie mobila/4G nu sta mai bine , insa la digi nu trebuia sa caut semnalul 4G prin casa , asa cum am patit la vf
Digi are netul fix bun ( fibra 1Gb ) , restul serviciilor cam lasa de dorit , astfel ca la ei predomina CANTITATEA si NU CALITATEA , de aici si preturile mici
Insa vad ca exista totusi o speranta in a-si imbunatati si serviciu de cabluin prezent
La vf din cauza proastei experiente avute , nu am mai incercat si alte servicii , stitii vorba acea - Dupa ce te frigi , sufli si in iaurt
Insa e loc pentru toata lumea si toate buzunarele , neexistand in prezent un BEST OF ca si operator autohton vis-a-vis de ce servicii ofera fiecare
Fiecare operator autohton avand cate un atuu in functie si de preferintele fiecaruia

robinn
Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile