joi, 9 aprilie 2020

Licența Telekom Info a fost prelungită. Licența INFO a UPC a fost cedată către Vodafone.

În ședința de astăzi a CNA a fost discutată solicitarea S.C. Telekom România Communications SA din București privind prelungirea valabilității licenței audiovizuale pentru televiziunea Telekom Info.

Telekom Info este un canal tematic informativ pentru clienții Telekom. Zona de difuzare este națională, formatul de difuzare este SD. Producția proprie este în procent de 60%, producțiile de la alți producători în procent de 40%. Procentul rezervat operelor audiovizuale românești a fost de 60%, a fost solicitată o reducere la 65%, dar și o creștere a procentului operelor audiovizuale europene, de la 60 la 65%. Procentul programelor de informare a fost majorat de la 30% la 55%. Procentul programelor educative a fost diminuat de la 20% la 7%, iar al celor culturale de la 20% la 3%. Anterior era aprobată o buclă repetitiv de 2 ore, difuzată timp de 24 ore pe zi. A fost solicitat tot program de 24 de ore / zi, dar o buclă repetitivă de 100 minute / zi ( teleshopping, informații din diverse domenii - city, mașini, bucătărie, cinema, călătorii, modă - precum și promouri). Solicitarea Telekom a fost aprobată cu două voturi împotrivă. Acționariatul societății este nemodificat, conform bazei de date și certificatului constatator din 26 februarie 2020: Ministerul Informației și Societatii Informaționale - 45,9897... % și OTE International Investments Limited (Cipru) - 54,01... %.

În aceeași ședința a Consiliului Național al Audiovizualului a fost discutată și cedarea licenței pentru serviciul de programe INFO din București (cu modificarea denumirii serviciului de programe) al S.C. UPC ROMANIA SA București către S.C. VODAFONE ROMANIA SA București. Denumirea televiziunii a fost modificată în Vodafone Info. Licența expira pe 4 decembrie 2021 și este pentru București. Formatul de principiu este tematic videotext, în rezoluție SD. Structura de programe rămâne nemodificată și conține producții de la alți producători în procent de 100%. Programele de informare reprezintă 85% din grilă. Programul Vodafone Info va avea aceeași durata de 60 minute, se va repeta în buclă pe durata întregii zile și va fi compus din anunțuri publicitare, informații pentru clienții societății (pachete de servicii, oferte curente, instrucțiuni de setare a echipamentelor primite în custodie), clipuri promo / trailer ale unor radiodifuzori ( AXN, HBO, Discovery, Diva Universal etc) sau ale altor parteneri cu care sunt în desfășurare campanii de marketing, informații despre starea vremii. Fondul sonor este asigurat de SC DigitalBroadcast SRL, care prestează servicii profesionale de management asupra canalului Vodafone Info. Pe o frecvență separată, numai în format digital, va fi difuzată o imagine din natură, cu sunetul original și potrivită cu anotimpul, perioada anului, fără alte prelucrări suplimentare.

"UPC Romania a fost absolvită în totalitate de Vodafone Romania începând cu 1 aprilie, iar actele eliberate pentru UPC le transferăm pe societatea absorbantă, Vodafone. Pentru canalul de videotext am făcut aceasta solicitare,  cu modificarea denumirii. Anunțurile publicitare nu înseamnă teleshopping, ci anunțuri publicitare din partea abonaților, asa cum era la UPC Am păstrat acel procent legal, dar numai teoretic, în acest moment nu îl folosim", a explicat reprezentatul UPC / Vodafone.

Solicitarea Vodafone / UPC a fost aprobată de către Consiliul National al Audiovizualului.


Niciun comentariu despre subiectul „Licența Telekom Info a fost prelungită. Licența INFO a UPC a fost cedată către Vodafone.”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile