luni, 4 mai 2020

Competițiile culinare continuă la TV Paprika în mai, dar acum intră în scenă și maeștrii bucătari

Masterclass-urile „Campionatul deserturilor - Maeştri în acţiune”, sezoanele 3 și 4, se difuzează la TV Paprika luna aceasta, începând cu 4, respectiv 21 mai, de la ora 21.15. Tot luna aceasta, show-ul gastronomic competițional „Campionatul deserturilor” continuă cu sezoanele 4 și 5, din 7 mai, respectiv 27 mai, tot de la ora 21.15, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.

După un sezon întreg „The Great British Bake Off”/„Campionatul deserturilor”, în care concurenții au dat toată știința lor pentru a alcătui cele mai gustoase și aspectuoase deserturi, jurații Mary Berry și Paul Hollywood își pun băștile de cofetari și intră în cortul care este locația competiției, ca să le arate concurenților cum trebuie să înfrunte provocările tehnice. Mary și Paul atacă tartele, prăjiturile cu rom, caramelele, plăcintele și celebra coptură din opt împletituri a lui Paul. Trecând prin fiecare pas din cele cinci rețete ale seriei „Campionatul deserturilor”, ei arătă exact cum trebuie făcute unele lucruri unde brutarii de obicei greșesc.

În sezonul 3 al Masterclass-urilor, Mary începe cu o prăjitură Madeira urmată de o prăjitură cu alune. Paul face Biscotti și ne arată cum se prepară pretențioasele prăjituri Arlette. În partea a doua a sezonului, Paul este în elementul lui pe măsură ce ne arată cum se face pâine cu bicarbonat în mai puțin de o oră și apoi coace baghetă, cea mai cunoscută dintre toate produsele de panificație franțuzești. Mary face Cappuccino Creme Brulee și clasica prăjitură Mering care i-a pus în dificultate pe brutari în săptămâna a 4-a. Apoi, Mary și Paul refac copturile din cea de-a doua jumătate a serialului „Campionatul deserturilor”, după care Mary renunță la zahăr pentru versiunea ei proprie a unei prăjituri cu morcovi fără zahăr, înainte de a face o tarta Frangipane cu caise. Paul ne arată maniera corectă de a face un desert cipriot, Flaounas, care poate lăsa cu gura căscată orice musafir. În partea a treia a Masterclass-urilor, Mary face o prăjitură Tennis Cake inspirată de o rețeta din secolul XIX care era o provocare din timpuri victoriene. Paul face două tipuri de cornuri cu cremă – primul umplut cu o cremă Mocha și celălalt cu o cremă Limoncello Tutti Frutti. Mary ne arată cum e să fii delicat, precis și perfect cu prăjiturile Mokatine iar Paul pornește o constructie epopeică într-un desert Religieuse a l’Ancienne.

În sezonul 4 al Masterclass-urilor „Maeştri în acţiune”, Mary și Paul își împărtășesc ponturile și trucurile pentru a obține, acasă, o prăjitură cu portocale, brioșe pentru micul dejun, sticks-urile cu măsline, savarine, tarte și spanakopita. Apoi, Mary își împărtășește rețeta familiei pentru negresă cu ghimbir, iar Paul ne conduce prin rețete cu aromă de ceai. Ulterior, Paul face o pâine de secară și covrigei dulci, iar Mary coace o budincă ca în Sussex, eclere și face propria variantă a clasicului tort de operă.

Cât privește sezonul 4 al emisiunii concurs „The Great British Bake Off”/„Campionatul deserturilor”, ce începe la TV Paprika pe 7 mai, de la ora 21.15, Mary Berry și Paul Hollywood se întorc ca membrii ai juriului. 13.000 de cofetari amatori au concurat pentru a apărea în cadrul programului. Dintre aceștia, 13 concurenți au fost aleși, cu ocupații din cele mai neașteptate: designer de haine pentru copii, profesor de limba engleză, horticultor, dentist, proiectant de sateliți. Concurenta designer de haine pentru copii a câștigat sezonul.

Prima ei carte publicată s-a numit Quinntessential Baking. Ea este adesea oaspete la emisiunile TV și radio din Anglia. A apărut în paginile revistei Vogue.

În finala sezonului – cei trei concurenți rămași trebuie să facă o plăcintă pentru picnic. Plăcinta trebuie să fie gustoasă, umplutura trebuie să fie creativă și suficient de groasă pentru a fi servită
direct din tavă. Ca provocare tehnică, cofetarilor li se dă să prepare 12 covrigei cu forma perfectă: șase dintre ei cu sare și șase dulci, aromați cu semințe de mac plus suc de portocale și glazură. Pentru challenge-ul finalei, cofetarilor amatori li se cere să coacă desertul suprem – un tort de nuntă cu trei etaje.

Sezonul 5 „The Great British Bake Off”/„Campionatul deserturilor” începe în data de 27 mai, de la ora 21.15. Mary Berry și Paul Hollywood se întorc ca jurați. Doisprezece concurenți au participat în concurs. O fostă administratoare la un cabinet medical a câștigat concursul. Bunica a opt copii, scrie acum pentru ziare naționale precum The Daily Telegraph, are propriul site web, și face demonstrații de gătit în Anglia.

Sezonul a căpătat câteva dintre cele mai mari ratinguri pe BBC Two. Conform datelor, ultimul episod a fost vizionat de către 9,1 milioane de spectatori, cu o medie de peste 8 milioane, mai mult decât dublul spectatorilor pe BBC One și ITV.


Despre TV Paprika

TV Paprika face parte din portofoliul AMC Networks International şi este singurul canal TV dedicat gastronomiei din regiune, care împărtăşeşte telespectatorilor bucuria de a găti, de a mânca şi de a trăi bine. Cei mai faimoşi bucătari din întreaga lume – Jamie Oliver, Gordon Ramsay şi Nigella Lawson – îşi demonstrează măiestria la TV Paprika. Prin intermediul acestor programe, telespectatorii prind gustul bucătăriei europene gourmet, a celei tradiţionale româneşti, dar şi a mâncărurilor exotice din întreaga lume.


Niciun comentariu despre subiectul „Competițiile culinare continuă la TV Paprika în mai, dar acum intră în scenă și maeștrii bucătari”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile