marți, 2 iunie 2020

Discovery celebrează Ziua Mondială a Oceanelor cu trei documentare speciale noi

Între 6 și 8 iunie, telespectatorii vor fi martorii eforturilor dedicate protejării oceanului planetar și a luptei duse împotriva consumului și poluării cu plastic, anunță reprezentanții Discovery printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.

Pentru a marca Ziua Mondială a Oceanelor (8 iunie), Discovery transmite o serie specială de documentare prin care telespectatorii vor face scufundări în cele mai adânci și deosebite puncte ale oceanelor lumii și vor afla detalii neștiute despre importanța conservării acestor ecosisteme valoroase.

Astfel, între 6 și 8 iunie, fanii vor putea urmări noi povești captivante despre lumea misterioasă a adâncurilor, dar și eforturile depuse de activiști pentru protejarea apelor și a mediului înconjurător. Pe parcursul weekend-ului dedicat Zilei Oceanului Planetar, Discovery Channel transmite povestea fascinantă a celebrului căpitan Watson, protagonistul seriei emblematice Războiul balenelor și alte două documentare speciale – Planeta Plasticului – care analizează daunele aduse mediului și abuzurile asupra drepturilor omului care apar pe parcursul ciclului de viață a plasticului sau Oceanele și giganții lor, care urmărește să deslușească misterul creat în jurul balenelor cașalot.

Înainte de Ziua Mondială a Oceanelor, Discovery Channel va transmite și documentarul Planeta Plasticului, care oferă o privire de ansamblu asupra crizei poluării generate de utilizarea plasticului și efectul pe care îl are asupra sănătății planetei și a oamenilor care o populează. Urmărind situația de pe trei continente, documentarul ilustrează catastrofele pe care omenirea trebuie să le înfrunte: câmpuri pline de gunoi, adevărați munți de deșeuri; râuri și mări înfundate cu deșeuri; cerul sufocat cu emisiile dăunătoare provenite din producția și prelucrarea plasticului.
De-a lungul documentarului, telespectatorii pot urmări interviuri cu experți și activiști din prima linie a luptei, dezvăluind consecințele dezastruoase ale cantității uriașe de plastic ce afectează din ce în ce mai mult bunăstarea planetei și a rezidenților săi. Premiera are loc duminică, 7 iunie, începând cu ora 21:00.

Căpitanul Paul Watson a fondat Sea Shepherd în 1977, contribuind la procesul de eradicare a vânătorii de balene, braconajului, comerțului cu aripioarele de rechin, distrugerea habitatului și presupusele abateri de la legile oceanelor. Timp de câțiva ani, voluntarii lui Watson au derulat, în fiecare iarnă, o campanie de căutare și oprire a navelor japoneze care vânează balene în numele științei.
Războiul balenelor: Povestea căpitanului Watson are premiera sâmbătă, 6 iunie, ora 21:00 și urmărește povestea căpitanul Paul Watson, fondatorul Sea Shepherd, care navighează prin toată lumea, cu misiunea de a proteja oceanele și viața marină, pentru care e gata să-și riște chiar și viața.

Timp de zeci de ani, oamenii de știință și pasionații de istorie naturală au încercat să surprindă imagini cu balenele cașalot, cei mai mari prădători din lume. Aceștia trăiesc în cele mai adânci și întunecate puncte ale oceanelor, fiind aproape imposibil de ajuns la ei. În pofida multor încercări, cașaloții sunt încă un mister total pentru noi, nu știm cum se împerechează sau cum călătoresc. Însă documentarul Oceanele și giganții lor prezintă povestea oamenilor de știință care au descoperit, prin dovezi video și decodarea unor înregistrări ale sunetelor transmise de balene, cum vânează acestea. Acesta poate fi urmărit duminică, 7 iunie, ora 23:00.
Documentarele pot fi urmărite și în reluare, chiar pe 8 iunie, de Ziua Mondială a Oceanelor. Războiul balenelor: Povestea căpitanului Watson va rula începând cu ora 00:00, urmat de Planeta Plasticului, de la 01:00.

Program redifuzări:

Războiul balenelor: Povestea căpitanului Watson – 11 iunie, ora 20:00 și 13 iunie, ora 10:40
Planeta Plasticului – 18 iunie, ora 20:00 și 20 iunie, ora 10:40
Oceanele și giganții lor – 25 iunie, ora 20:00 și 27 iunie, ora 10:40


2 comentarii despre subiectul „Discovery celebrează Ziua Mondială a Oceanelor cu trei documentare speciale noi”:
Anonim

Sa faca si episodul 4 "Soarta oceanelor" cu masca si mănușile ca deșeuri

Anonim

Animal Planet, mai intră la Digi?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile