joi, 11 iunie 2020

Europol a destructurat o rețea cu două milioane de abonați la servicii ilegale de tv prin protocol IP

Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) a destructurat o rețea care distribuia ilegal conținut audio-vizual în Europa, Asia și Orientul Mijlociu. Ancheta, susținută de Europol și Eurojust, a implicat și autorități de aplicare a legii din România, Belgia, Canada, Cehia, Danemarca, Franța, Italia, Germania, Luxemburg, Olanda, Polonia, Suedia, Regatul Unit și Statele Unite, anunță Europol printr-un comunicat oficial de presă.


În ziua de 3 iunie 2020, autoritățile de aplicare a legii din Uniunea Europeană au efectuat 15 percheziții domiciliare, au arestat 11 persoane (patru în Spania, una în Germania, trei în Suedia și trei în Danemarca) și au interogat alte 16 persoane pentru posibila lor implicare în rețeaua tv prin protocol IP. Un suspect, considerat liderul rețelei tv prin protocol IP, se numără de asemenea printre persoanele arestate.

Acțiunile au dus la confiscarea a 4,8 milioane euro, incluzând proprietăți în valoare de peste două milioane de euro, patru mașini în valoare de aproximativ o jumătate de milion de euro, ceasuri de lux, bani în numerar, cripto-monede și echipamente electronice. Autoritățile de aplicare a legii au eliminat 50 de adrese IP și o parte din infrastructură, în timp ce 11 conturi bancare în valoare totală de 1,1 milioane euro au fost de asemenea blocate.

Ancheta privind această rețea tv prin protocol IP ilegală a început în anul 2019, când Poliția Națională Spaniolă a observat mai multe site-uri web care distribuiau ilegal conținut audio-vizual în diferite țări din Europa, Asia și Orientul Mijlociu. Distribuția serviciilor ilegale, cu încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală, a fost realizată prin tv prin protocol IP (Internet Protocol Television) și gestionată din Spania.

Rețeaua oferea în mod ilegal peste 40.000 de elemente media (canale de televiziune, filme, documentare și alte tipuri de conținut digital) prin intermediul site-urilor web găzduite într-o rețea internațională de servere. Serviciul ilegal a fost pus la dispoziție printr-un mediu web atractiv, la prețuri mult mai competitive decât cele de pe piața legală. Gruparea tv prin protocol IP a lansat chiar și un serviciu de asistență tehnică sofisticată și de control al calității, printr-o platformă online de asistență pentru clienți.

Peste două milioane de abonați plăteau aceste servicii ilegale în valoare totală de 15 milioane de euro. Ancheta s-a concentrat pe închiderea serverelor și deconectarea adreselor IP și pe obținerea de informații relevante pentru a destructura efectiv grupul infracțional.

Europol a asistat cercetările penale, facilitând schimbul de informații și sprijinind ancheta financiară. În timpul respectivei acțiuni a fost instituit un post virtual de comandă la Europol, pentru a facilita coordonarea operațională și schimbul de informații în timp real cu bazele de date ale Europol și pentru a realiza analiza operațională.


10 comentarii despre subiectul „Europol a destructurat o rețea cu două milioane de abonați la servicii ilegale de tv prin protocol IP”:
Unknown

Păi si noi ca clienti patim ceva dacă suntem abonați la o asemenea retea fantoma?pt ca nu avem de unde stii care sunt rețelele oficiale sau alea pirat.

Sorin

Clienții pierd banii plătiți in avans, asta pățesc de obicei. E simplu de verificat in România: servicii legale în standard IPTV (a nu se confunda standardul IPTV cu platformele sau aplicațiile Web tv gen Horizon de la UPC / Vodafone, Telekom Tv, Focus Tv, Digi Online etc, acelea nu sunt IPTV) oferă la noi la nivel național doar Telekom si experimentsl Digi, iar la nivel local, in București si Ilfov, Ines, restul sunt pirați. In plus, o platformă legală tv IPTV oferă de obicei maxim câteva sute de canale, nu mii de canale tv, deci e ușor de diferențiat.

radu.ionut.boss

Sorin de ce spui ca Vodafone TV Iptv sunt pirati?

Sorin

Nu spun asta, tu adresezi intrebari retorice cu raspunsuri auto-induse. Eu nu am spus ca Vodafone Tv sunt pirati, am spus ca nu sunt pirati, ca au o platforma web tv legala, adica exact pe invers din ce ai inteles tu.

Unde ai vazut tu că Vodafone TV are servicii IPTV in Romania? Vodafone are servicii de cablu tv, fostul UPC, plus o platforma web tv legala.

Confunzi serviciile web Tv cu serviciile IPTV.

Cei care cumpără servicii IPTV cu mii de canale trebuie să accepte că in momentul cand plătesc astfel de servicii IPTV ilegale, cum sunt cele inchise de Europol, cumpărătorii știu deja ca sunt servicii pirat, dar tentatia e prea mare. Cu ce ii ajuta sa se prefacă ca nu stiu care e realitatea? Au platit niste pirati, asta e. Cumpărătorii nu vor face puscarie, daca de asta le e teamă, dar vor pierde banii platiti in avans. In cel mai fercit caz, desigur.

radu.ionut.boss

Sorin Horizon TV ala a fost cumparat de Vodafone TV si se transforma in Vodafone IPTV, despre asta vorbesc.

Terra

Horizon Tv nu e IPTV! In plus, nu tot ce e transmis prin intermediul internetului este IPTV!!

radu.ionut.boss

Terra, Sorin explicatimi voi atunci ce inseamna IPTV, poate eu nu stiu?

Sorin

Orice televiziune transmisă prin internet care folosește standardul DVB-IPTV este IPTV. Dacă folosește alt standard, chiar dacă e transmisă pe internet, nu este IPTV. Uite sici informații oficiale:

https://dvb.org/?standard=dvb-iptv-profiles-for-ts-102-034

Mai multe detalii găsești căutând pe Google, in special pe Wikipedia.

Deci folosirea standardului DVB-IPTV face diferența, altfel e simplu stream online.

Sper ca acum ai înțeles. Daca nu ai înțeles nici acum, atunci folosește al doilea criteriu, adică dacă vezi că un serviciu IPTV oferă mii de canale, cel mai probabil este unul pirat. în plus dacă vezi că oferă canale de la operatori concurenti, de exemplu oferă și de la Digi și de la Telekom canalele sportive sau oferă canale proprii de la Sky Italia / Germania, dar și de la Canal+ si alți operatori, sigur e pirat.

radu.ionut.boss

Acum am inteles. Multumesc mult pentru informatii.

Cristian

S-a anunțat astăzi ca ancheta, arestările și oprirea acestei rețele IPTV a pornit de la plângerile penale ale DFL, LaLiga, NAGRA și Nordic Content Protection, depuse la poliția spaniolă. Alianța pentru Creativitate și Divertisment (ACE) a fost implicată în numele industriei de conținut.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile