marți, 2 iunie 2020

Noi emițătoare de televiziune digitală terestră, în Sibiu și Vaslui

Noi emițătoare de televiziune digitală terestră au fost puse în funcțiune și anunțate de Radiocom din 1 iunie 2020, la Sibiu Păltiniş și Huşi:
 - amplasament Sibiu Păltiniş, în judeţul Sibiu - putere emiţător 2,5 kW, emisie în canalul 37;
 - amplasament Huşi, în judeţul Vaslui - putere emiţător 0,1 kW, emisie în canalul 39;

Pachetul de programe de televiziune transmis, în acest moment, în standard DVB-T2, cuprinde posturile TV ale Societăţii Române de Televiziune - TVR1, TVR2, TVR3 şi TVR1 HD şi 5 posturi TVR regionale (TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Iaşi, TVR Târgu Mureş şi TVR Timişoara).

Lista completă a amplasamentelor de emițătoare DVB-T2 din România o găsiți AICI.


13 comentarii despre subiectul „Noi emițătoare de televiziune digitală terestră, în Sibiu și Vaslui”:
Anonim

Acoperirea digitala radio și tv a teritoriului național, ține de interesul strategic al oricărui stat, deci și al României. Oricât de bine ar fi acoperit teritoriul prin CATV și satelit, existența unei emisii digitale terestre cel puțin a postului national, poate fi o soluție de salvare pentru situații de criză tot mai probabile in ziua de azi.

Anonim

Este foarte bine ca se investe in emitatoare digitale terestre. Dar faptul ca emit doar canalele TVR si doar TVR 1 este in HD nu si TVR 2 prezinta un dezavantaj. Daca mai emitea PRO TV, ANTENA 1, PRIMA atunci era un avantaj pentru cine nu doreste cablu TV sau satelit. Sa zicem ca este o solutie buna pentru cei care se muta de la o firma de cablu la alta, sau pentru cine are o locuinta in care rar sta si nu vrea sa plateasca un abonament in plus

Anonim

Relieful României pentru emisie terestră digitală este problematic. Dacă am fi avut doar câmpie și nu am fi avut și munți, erau suficiente 5 sau 10 emițătoare puternice în toată țara pentru un mux. Astfel, cu câteva zeci de emițătoare, aveam trei sau patru muxuri cu zeci de programe digitale terestre. Dar din cauza munților numărul de emițătoare este de zeci pentru un singur mux.

Anonim

Emisia digitală terestră nu va intra niciodată în competiție cu companiile de cablu și satelit. Emisia digitală terestră este pentru posturile naționale de televiziune (iar în viitor și de radio). Celelalte posturi private de televiziune, pot alege când doresc, dacă doresc, și pentru această variantă, alegerea momentului le aparține.

Anonim

Pentru ultimul anonim. La noi posturile private nu vor sa emita pe digital terstru, In alte tari emit si posturi private Canalele gen PRO TV, ANTENA 1 de exemplu care emiteau terestru pe vremea analogicului acuma sunt in regim cu plata (pay per view). Si grila de programe nu e cine stie ce. La noi totul este cu bani. Mai bine platesti abonament la internet si ai filme, seriale si emisiuni la alegere.

Anonim

Romania este singura tara din Europa care nu are canale private pe digital terestru.Prietenii stiu de ce.

Anonim

Corect ultimul anonim. Nu doar in Europa cred ca pe toata planeta.

Anonim

Prietenii știi de ce când vine vorba de iesit la o bere. Dacă vorbim despre emisia digitala terestră, nimeni nu a îngrădit accesul companiilor private. Doar că interesele economice ale acestora deocamdată nu se suprapun cu emisia digitală terestră. Nu trebuie sa fie vina cuiva pentru asta, într-o societate liberă fiecare este propriul său arbitru.

Unknown

Pt zona jud olt care emițător bate pt ca aici nu se prinde decât de la bulgari ?

Anonim

Vă rog să mi spuneți și mie este cineva care pe parcursul întregii zile recepționează bulgarii? Pe ce canal și cu ce fel de antenă? Eu în județul Buzău, receptionez cu antena tip plasa, pe verticala numai de seara pana dimineața. Antena este la 6metrii înălțime față de sol, fără amplificator, am constatat că după o perioada de timp se arde amplificatorul și din acest motiv am lăsat-o fără amplificator.Daca se poate să-mi spuneți și din ce județ captati bulgarii.

Anonim

Pentru ultimul anonim incearca cu acest model de antena (fara amplificator) este putin cam scumpa:
https://www.dipolnet.ro/antena_tv_uif_dvb-t2_de_mare_castig_atx-91_A3710.htm
pentru acest model sa nu uiti sa cumperi si adaptorul de impedanta:
https://www.dipolnet.ro/simetrizator_antena_300-75_ohmi_canale_21-60_C0002.htm

Sau acest model de antena cu amplificator de 30 Db si insertor de 12 Volti inclus:
https://www.dipolnet.ro/antena_tv_uif_dipol_44-21-69_dvb-t2_tri_digit_eco_cu_amplificator_lna-177_30db__A2665.htm

Ambele antene sunt pentru banda UHF/UIF 470 - 862 (canalele: 21 - 69).

Anonim

Banda UHF nu are propagare asa de buna ca si banda VHF. In timpul noptii totdeauna semnalul atat de TV si radio FM este mai bun. Eu am un AMIKO MULTITRACKER si observ ca pe DVB-T2 in timpul noptii puterea semnalului este cu 5% mai mare decat in timpul zilei. Cat despre antena de tip gratar nu este la fel de performanta ca si o antena Yagi. Am avut una mai demult (pe vreamea televiziuni analogice) si tot asa am patit ca s-a ars amplificatorul. Am pus un adaptor de impedanta (simetrizator) si nu era asa de buna pentru banda UHF in zona cu semnal mediu. Mai bine am receptionat cu antena Yagi banda respectiva si fara amplificator. Amplificatorul este pentru zone cu semnal slab sau vrei sa distribui la 2 sau mai multe televizoare cu un spliter care permite trecerea tensiunii (exemplu splitere pentru CATV si SAT care are banda de frecventa 5 -2400 MHz si permite trecerea tensiunii de maxim 18 Volti).

Anonim

Este de interes strategic pentru România (asemenea oricărui stat al lumii civilizate) să își extindă măcar canalele naționale (TVR1, TVR2 și chiar TVR3) la întregul teritoriu național. Celelalte posturi private vor decide singure dacă este rentabil sau nu să facă acest pas.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile