vineri, 19 iunie 2020

Rețea ilegală de tv prin protocol IP, destructurată în Italia

O instanță din Roma a dispus confiscarea preventivă, prin închiderea la nivel IP, a 56 de servere, două website-uri și două canale Telegram. Blocarea efectuată a avut ca efect dezactivarea a cel puțin 160.572 abonamente ilegale identificate pe serverele blocate, organizate în cadrul unui sistem bazat pe 7 „structuri” tv prin protocol IP. Alte 85 resurse web au fost blocate în aceeași anchetă .Un abonament ilegal a permis, în medie, accesul la 450 de canale de televiziune și la aproximativ 30.000 elemente de conținut media (seriale, filme etc.).

A fost identificat un lanț uriaș de distribuție ilegală a canalelor tv prin protocol IP, care s-a bazat pe activitatea de vânzare a abonamentelor efectuată de aproximativ 900 de distribuitori, dintre care 627, ce erau legătura directă cu clienții finali, operau de pe teritoriul Italiei.

Măsurile preventive au fost solicitate de procurorul șef din Roma de la Departamentu de infracțiuni informatice. Investigațiile în cauză, efectuate de Guardia di Finanza, au pornit de la o plângere depusă de Liga Națională a Profesioniștilor din Serie A, împreună cu echipele individuale organizatoare ale meciurilor de fotbal și deținătoare ale drepturilor audiovizuale referitoare la toate evenimentele jucate în Campionatul Serie A Tim, Cupa Italiei, Super Cupa și Competizioni Primavera.

Activitatea ilegală utiliza metoda modernă de distribuire a conținutului tv prin protocol IP (Internet Protocol Television). Așa-numiții „pirați” achiziționau și recodificau programele tv ale principalelor platforme de televiziune cu plată și apoi le distribuiau prin intermediul internetului, sub forma unor fluxuri de date recepționate de utilizatori, pe baza unui abonament ilicit. Canalele erau accesibile cu ajutorul unui simplu computer, tabletă, smartphone sau receptor conectat la rețea, mai precizează autoritatile italiene.

"Este o piață ilegală foarte înfloritoare, care s-a dezvoltat și mai mult în perioada de carantină Covid-19, ce a obligat oamenii să rămână acasă și a determinat multe persoane să caute conținut multimedia. Cu referiri specifice la oferta de evenimente sportive, „pirații” au continuat să promoveze pachete tv  ilegale, având în vedere așa-numita „fază 3” de reluare a competițiilor sportive. Pentru a vă face o idee despre cifra de afaceri ilicită generată, trebuie doar să luați în considerare prețul mediu al unui abonament ilegal, care este de aproximativ 10 euro pe lună", au mai explicat autoritățile italiene.


2 comentarii despre subiectul „Rețea ilegală de tv prin protocol IP, destructurată în Italia”:
Anonim

Inchide una si apar trei in loc, intro buna zi vor intelege ca nu vor putea sa combata fenomentul!

dorin

Asa e.. Dar cu cât apar mai multe rețele IPTV pirat, cu atât mai multi bișnițari IPTV fac pușcărie la un moment dat. Nu pot să îi denumesc haiduci, că ei fac bani grămadă doar pentru ei și își cumpără cele mai noi modele de mașini prototip și proprietăți de lux. Probabil într-o zi, bișnițarii IPTV vor înțelege că nu e de glumit cu Poliția și nici cu cei pe care ii calcă pe nervi, adică proprietarii legitimi ai drepturilor de televizare, și că în pușcărie e altfel decât la furat drepturi de televizare.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile