miercuri, 8 iulie 2020

Cinci persoane, declarate vinovate pentru reproducerea și distribuția ilegală online de conținut sportiv

Cinci persoane responsabile de crearea și întreținerea a aproximativ 20 de website-uri cu conținut piratat din Franța au fost găsite vinovate de o instanță penală din Rennes, în urma unei plângeri depuse de operatorii tv cu plată Canal +, BeiN Sport și RMC Sport, caz despre care am discutat anterior AICI.

Cei trei radiodifuzori au depus plângerea în colaborare cu Association of Lutte contre la Piraterie Audiovisuelle (ALPA). Persoanele în cauză au fost găsite vinovate de reproducerea, comunicarea și distribuirea ilegală prin internet a numeroase evenimente sportive franceze și internaționale.

Cele nouă cele mai des utilizate website-uri înființate de grup au atras aproximativ 7,5 milioane de vizitatori între anii 2014 și 2017. Creatorii site-urilor au beneficiat în primul rând de publicitatea afișată pe aceste platforme online.

Canal + a salutat „munca excelentă” a ALPA și a unității specializate de criminalistică a Jandarmeriei din Rennes, Groupe Cybercriminalité de la Section de Recherches de la Jandarmerie Nationale de Rennes.

Liderul grupului a fost condamnat la 12 luni de închisoare, cu șase luni suspendate.

Canal + a arătat că hotărârea a reprezentat un pas important în lupta împotriva distribuției frauduloase a conținutului: „Decizia Rennes consolidează poziția Grupului Canal+ ca actor în lupta împotriva pirateriei, care se dezvoltă și se extinde clar în multiple forme și care influențează din ce în ce mai mult, zi de zi, ecosistemul sportiv, atât al sportului profesionist, cât și a celor de amatori, dar și a industriei mass-media și TV cu plată”, a declarat Céline Boyer, șefa protecției conținutului de la Canal +.

Creatorii și administratori websiteurilor au fost arestați în iunie 2018 și au fost judecați la Tribunalul Correctionnel (Curtea de Corecție) din Rennes.

Rețeaua ilegală, care de atunci a fost închisă de către autorități, a oferit aproximativ 20 websiteuri cu conținut piratat, transmițând numeroase programe și evenimente sportive live, provenite de la principalele televiziuni sportive franceze, toate retransmise complet ilegal.

În ultimele șase luni de activitate, site-urile respective au fost vizitate de aproape 500.000 de utilizatori unici lunar. O sumă importantă de bani a fost confiscată.


Niciun comentariu despre subiectul „Cinci persoane, declarate vinovate pentru reproducerea și distribuția ilegală online de conținut sportiv”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile