joi, 23 iulie 2020

Digi JC20, un nou receptor HD pentru televiziunea digitală prin cablu a RCS RDS

A fost dezvoltat un nou receptor High Definition pentru serviciul de cablu digital al RCS RDS. Receptorul are denumirea de Digi JC20 și utilizează sistemul de criptare de la Irdeto.

Configurația hardware este asemănătoare receptoarelor existente.

Experiența utilizatorului va rămâne aceeași, întrucât structura meniurilor, aspectul și informațiile disponibile au fost menținute.

Prima instalare este intuitivă și în principiu nu trebuie modificate setările. Codurile de eroare au fost păstrate, îmbunătățite în unele cazuri.

Funcționalitățile principale ale acestui receptor DVB-C sunt:
- Sortare canale
- Liste favorite
- PVR + Timeshifting (se recomandă folosirea unui HDD sau a unor stick-uri de memorii cu viteză mare)
- Media player.


60 de comentarii despre subiectul „Digi JC20, un nou receptor HD pentru televiziunea digitală prin cablu a RCS RDS”:
Anonim

Degeaba mai lanseaza receptoare HD. Majoritatea televizoarelor au tuner DVB-C si card CI+, nu mai vorbesc de televizoarele 4K La mine in casa din 2016 nu mai folosesc receptor de cablu doar cartela CI+. In 2020 operatorii de cablu si DTH ar trebuii sa fie in pas cu televiziunea 4K.

Ninel

Televizorul meu e HD, dar nu are tuner DVB-C si nici slot CI, însă funcționează super ca imagine si sunet. Deci am nevoie de astfel de risaivere HD.

Anonim

Mai bine direct cu televizorul.Pe astea nu te lasa sa stergi canale sau sa le schimbi ordinea.

Ninel

Tu nu pricepi ca televizorul meu HD nu are decât recepție analogică, deci nu pot sa prind canalele digitale deloc fara risaivar de acesta? Ce ordine sa schimb din tv? Ordinea canalelor analogice?? Televizorul meu are intrare HDMI si pot vedea la el in HD, daca folosesc astfel de risaiver.

Hai hui

Televizorul meu are tuner digital de cablu, dar nu are CI+, deci nu pot vedea canale codate gen HBO, dacă nu folosesc un astfel de receptor. Cei care nu înțelegeți utilitatea acestor receptoare, aflați ca exista multi abonați care au televizoare fara tuner DVB-C sau fara slot CI+. Nu toată lumea poate sa schimbe unul sau mai multe televizoare din casă pe simplu motiv ca nu au slot CI+, desi le-au cumpărat de 4-5 ani, iar televizoarele respective funcționează bine in continuare.

Bogdan

Iar receptoare in Irdetto? Digi a mai dat odata rateu cu niște EKTuri.

Bogdan

Astea nu au cartelă, ele daca sunt Irdetto?

Anonim

Ce "rateu"? Eu am un receptor cu Irdeto si funcționează foarte bine. Ce treaba are sistemul de codare cu performantele receptorului, ca nu inteleg? Sau te refereai la altceva prin "rateu", nu la performantele tehnice?

Anonim

Bogdan, e Irdeto, nu Irdetto. Nu au smartcard fizic detasabil.

Bogdan

Au avut pana sa scoata Humax HD4 niste STBuri EKT... se blocau mereu, telecomanda lor mergea si la TV, apărea la EPG emisiunile in limba maghiară, se incalzeau când mergeau. După ce le-am predat cică ar fi încercat niste updateuri de soft sa le rezolve problemele. Nu stiu ce au mai facut pe urmă, mare brânză nu cred, din moment ce le-au scos de la oferta si au bagat pe urma Humax HD4

Nelutu

Eu am un televizor LCD Myria cumparat de nou acum vreo 11 ani, e televizor de 55 inchi, FULL HD (nu HD Ready), Picture in picture real (are doua tunere fizice), 4 intrari HDMI, l-am cumparat acum vreo 11 ani si m-a costat 1000 de euro. Televizorul functioneaza perfect, culori superbe, de ce l-as arunca, cand pot sa il folosesc un astfel de receptor?

Bogdan

Pana in urma cu vreo 3 ani stiam ca se scria cu 2 de T. Poate am reținut gresit.

Anonim

Bogdan, știai tu gresit. Niciodată Irdeto nu s-a scris cu 2 de t.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Irdeto

https://irdeto.com/about-us/

In plus, websiteul irdeto.com e creat cu un singur t inca din 1997:

https://whois.domaintools.com/irdeto.com

Anonim

Doar televizoarele mai vechi nu au propriul tuner digital. Deci efectul noului receiver este limitat la acestea. Încă mai am o plasmă HD Panasonic din 2008, care funcționează impecabil, dar care nu are tuner digital. Pentru ea folosesc deja un receiver de la Digi. Dar celelalte televizoare din casa, mai recente, nu au nevoie de așa ceva,

Bogdan

Bine, am inteles gresit. S-a scris din prima cu un T.

Bogdan

Nelutu, la fel ca tine am un LCD care nu are decât tunner DVBT si analogic. Trebuie sa iau in chirie decodorul ca sa prind grila digitală pe cablu. Ba mai mult, iau cu chirie astfel de STBuri si pe teveurile care nu au operator DIGI la scanare. Nu suport sa scanez mereu posturile, isi facr actualizare mereu când apare ceva nou. Mai RAR, da' isi mai face si actualizarea listei de programe :lol:

Anonim

Un televizor analogic, oricât de performant ar fi, nu ar putea recepționa canale HD, acestea fiind emise numai digital. Deci acolo unde nu e, trebuie luat acest receptor digital de la Digi.

Gigel

Merge si urmarirea de emisiuni inregistrare online (tv catch-up)?

Anonim

Merge tot. E ca o locomotiva digitala. La analogic ai sanse la purici. :)

Sorin

Anonimule, Gigel a întrebat dacă merg emisiuni înregistrate in sistem catch up, adică redate online din serverele operatorului, nu a întrebat daca înregistrează emisiunii pe hard disk sau stick USB! Știi tu că merg emisiuni în sistem catch up pe acest receptor Digi?? Unde vezi tu că scrie asa ceva?

Gigel

Ar fi pacat sa se renunte la tv catch up... Nu sunt ele multe posturi, dar cand nu ai la ce sa te uiti, mai dai la un jurnal pe Digi sau Realitatea, pe Tvr mai gasesti o emisiune buna pe care sa o vezi... pe Digi Sport sunt programe pe care le pierd ziua... Sotia se uita pe KanalD la telenovele de la ora 20:00 cand le pierde...
Urma sa dezvolte partea asta de catch up si sa imbogateasca cu noi canale... Nu e deloc la fel cu inregistrarea pe suport stick hdd, fiindca acolo inregistrezi numai ce te intereseaza si nu simultan mai multe posturi... Daca am pierdut Telejurnal de la 20 ca era simultan cu telenovela de pe KanalD, pot urmari ulterior fara sa imi programez eu sa inregistreze si telenovela si Telejurnalul, si fara sa gestionez eu spatiu pe disc si alte setari... Din programul tv, dau play si asta e... Nu face buffering, se vede foarte bine... Daca scot modele fara functia asta, clar ca nu vor mai continua dezvoltarea pe directia asta... Un mare minus....

Daniel

In 2020 standardul semnalului ar trebui să fie HDR 8k nu 1080i/p. YouTube-ri cu fonduri propi filmează 8k și o televiziune plătită lunar de la mii de abonați nu. Jalnic și aici vorbesc de emisiunii in general.

Sorin

Daniel, cum sa fie standardul semnalului 8K in 2020 la o firma de cablu? 16K nu vrei? Standardul majoritar in lume este in continuare SD, urmat de HD in procent un pic mai mic. Vezi statistici oficiale gen ale lui Ses Astra. 4K e pe aici, pe acolo, sub 1 procent din canale. 8K, rarități.

Unknown

Noul receptor de la Digi nu aduce nimic nou, in comparatie cu cele deja existente. Probabil e vorba de incetarea contractelor cu ceilalti furnizori. Atat.

Al3inA

Un decodor cu android,asta ar fi fost o noutate

Codrin

Pai si modelul acesta nu e noutate? A mai fost cumva in oferta Digi sau a altui operator din România?

Iar dacă te referi că un receptor cu Android ar fi fost o noutate tehnică, nu ar fi fost. Eu am receptor de cablu si de satelit Amiko A4 cu Android de mulți ani, nu ar fi nicio noutate.

Poate vrei sa spui că un receptor cu Android ar fi fost o exclusivitate tehnică ca sistem de operare la cablistii din România.

Gigel

Ma repet..daca nu are tv catch up - referitor la ce zice unknown - nu doar ca nu e la fel cu cele de pana acum, este chuar mai slab, o involutie clara de la directia pe care se parea ca o vrea Digi...

Anonim

NU imi trebuie catchup.

Anonim

E un receptor care înlocuiește altele care nu se mai furnizează. Nu se vrea vreo evoluție.

Bogdan

Frumos ar fi fost sa ofere cu chirie 10-15 lei pe lună... un STB 4K. La ce experiențe neplăcute am avut cu EKT Irdeto am sanse mari sa pățesc la fel si cu astea...mai ales că din filmare reiese ca din start cere update de soft (are lacune softul vechi)

DTH Fan

Acum ai aflat ca orice dispozitiv care este întreținut cere update de soft? Eu am luat LG si Samsung 4K model cel mai recent din magazine si din start mi-au cerut update de soft, cum le-am bagat in priza. Deci asta nu inseamna nimic negativ si nu dovedește nimic rau. Wordpress a aparut acum multi ani si in fiecare luna se face update. Enigma 2 a aparut de multi ani si face update periodic. Stii că Enigma 2 e cel mai smecher sistem de operare pentru receptoare, nu? In niciun caz Android, Android e pentru telefoane, tablete, mediaplayere. Si chiar si Android face updateuri. Fiindca asa trebuie. E rau cand nu se mai face update, nu cand face!

Iar Irdento in sine nu are nicio problema ca sistem de criptare, nu e cauzator de probleme tehnice gen supra-incalzire si blocare. Ce tot insistati cu asta? Am receptoare compatibile cu Irdeto, cumpărate din comerț, nu se blocheaza mai mult decât cele cu Nagravision sau Conax ori alt sistem de criptare, ba din contra. Vechile receptoare cu Irdeto de la RCS aveau probleme din cauza ca erau proaste, nu ca ar avea vreo vina Irdeto! Deci un receptor model nou cu Irdeto nu e neaparat prost din cauza ca e cu Irdeto. Poate fi prost sau nu receptorul in sine, fara nicio legatura cu Irdeto.

Bogdan

DTH fan cand cumperi ceva si cere update de soft, inseamna ca ai luat un "chici" cu lacune. Intre Teveurile tale pe care au dat bani si niște STBuri care le iau in chirie ..pe chiria aia trebuie sa-mi oferi ca operator"ceva stabil" nu sa stau sa alerg prin caserii sa-mi SCHIMBI produsul ca la ce-ți plătesc chirie am probleme cu echipamentul tau. Ai lua o garsoniera chirie cu 300 euro cand ai probleme cu apa la baie sau la bucătărie? Daca o cumperi este FIX problema ta ce ai cumpărat. Intelege ideea....cand ceri chirie le ceva, in schimbul acelei sume oferi si garanție

DTH Fan

Imi pare rău sa iti spun, dar nu ai înțeles că eu vorbesc strict tehnic, dintr-o experiență de 30 de ani in receptia satelit si 20 ani de cablu. Nu ma interesează contrele cu fanii diverșilor operatori. Repet, un receptor care nu face update nu e un receptor fara lacune, ci unul abandonat software. Întotdeauna voi alege un echipament pentru care se face update. Am aruncat la gunoi multe echipamente care nu erau proaste, dar nu mai puteai fi utilizate din cauză că erau abandonate software. Puteam să îmi cumpăr o Dacie nouă cu banii pe care îi am dat pe echipamente aruncate din cauza lipsei suportului software.

Mihnea

eu vreau catch up , e problema ta anonim ca te multumesti cu mai putin

Anonim

E problema ta că vrei mai mult.

Anonim

Ideal ar fi sa folositi tunerul digital pe care il aveti integrat in propriul televizor. Daca aveti un astfel de televizor. Pentru televizoarele mai vechi, dotate doar cu tuner analogic, sau doar cu un tuner digital DVB-T (in loc de DVB-T2), solutiile propuse de Digi precum acest Digi JC20 raman singurele optiuni viabile.

Laurențiu

Care este diferența dintre Digi JC20 decodor și vechiul decodor HD. Se merita sa fie schimbat?

Anonim

Salut
Are ieșire pentru tv cu tub mufe sau mufa Av?

Anonim

Pot sa conectez tv cu tub la el? Răspundeți și mie urgenr

Anonim

Înainte sa îl comanzi, întreabă daca il au pe stoc. In același apel, întreba si daca are ieșire analogică AV acest receptor HD. Din moment ce nimeni nu are receptorul fizic acasă deocamdată, doar RCS RDS iti poate răspunde.

Anonim

Am comandat și a zis că treb sa le plătesc 5 lei am abonament digital

Anonim

Logic! Echipamentele digitale sunt pentru televiziunea digitală, care e mai scumpă, nu pentru cea analogică. Vrei echipamente digitale, treci la televiziune digitală.

Unknown

Am un TV Samsung 4k nou, nu îi pot folosi telecomanda pentru receiverul jc20. La receiverul vechi humax mergea. Pe cel nou nu îl găsesc în listă. Ma puteți ajuta?

atti2010

E foarte enervant ca nu se poate schimba ordinea canalelor, in 2020 se poate asa ceva?

Corneanu

Se blochează cand butonezi rapid intre posturi, isi face uodatede soft inca dupa prima setare. Daca aveți humax HD4 nu faceti greseala să-l schimbați cu acest decodor doar de dragu sa vedeți cum merge si cum arata. Au mai avut cei de la Digi un rateu cu EKTurile pe Irdetto si s-au lăsat păgubași.

Miky

La mine merge perfect, nu s-a blocat nici măcar o singură dată de când îl am. Îl țin pornit toată ziua aproape.

Unknown

am un tv Samnsung de prin 2000 cum al pot concta la routarul primit de Digi IMPG4HD/H.264

Dan

Receptorul functioneaza bine, insa telecomanda e jalnica, butoane proaste, raza slaba de actiune.

Unknown

salutare. tibi ma numesc. am folosit si eu receivere de mai multe feluri de a lungul timpului. si sd si hd. ce as vrea sa adaug este faptul ca, cred, ca receiverul hd de la digi aduce o imbunatatire a imaginii in formatul hd, chiar pe tv cu tuner digital. spun asta facand o comparatie intre a viziona programe hd direct de pe cablu si vizionare cu receiverul. am o chinezarie de tv 4 k, hisense de50 de inch si cand vizionez cu tunerul lui am urme fantimatice pe display, parca s ar deplasa personajele cu incetinitorul, cu toate ca am incercat toate setarile de imagine ce le am in optiuni, iar cu decodorul nu imi face aceasta chestiune. stiu ca in mod normal, asa asa pierde din calitate, stiu ca nu exista semnal nici macar full hd, dar pe cablu, nu inteleg de ce nu exista acest semnal, iar televizoarele se dau ultra hd si 8 k, etc...

Sorin

Dacă ai avea un televizor cu tehnologie de post-procesare a imaginii mai de calitate decât receptorul, s-ar vedea mai bine direct din televizor decât prin receptor suplimentar. La tine insa receptorul post-procesează mai bine imaginea decât televizorul, de aceea se vede mai bine prin receptor. Pe cablu există și în România televiziuni Ultra HD, de exemplu Digi 4K. In privința 8K, deocamdată e mai mult experimental, dar poți găsi clipuri 8K pe YouTube. Iar 4K sunt o mulțime, inclusiv HDR, pe YouTube. De asemenea, există prin satelit televiziuni 4K necodate care se pot recepționa gratuit și în România.

Anonim

Am un televizor Panasonic cumparat din Marea Britanie acum cartiva ani. Modelul: Smart VIERA TX-L32E30B 32-inch Full HD 1080p 100Hz Internet-Ready LED TV with Freeview HD".
Am abonament analog la Digi.
Am scanat canalele, dar nu a gasit decat cateva, imaginea este cu purici, iar sonorul nu se aude.

Stie cineva daca receptorul digital de la Digi va rezolva problema in acest caz ?
Va multumesc.

Anonim

Ai scanat in mod analogic. Scanează in mod digital.

Unknown

La ce folosește portul Ethernet la decodorul Digi JC20HD ? Nu am găsit nicăieri o explicație !

Anonim

Nu ai găsit explicație din cauză că nu folosește la nimic. Așa a fost modelul deja fabricat, așa l-au furnizat producătorii. E pus acolo în caz că alți operatori au nevoie de port, și atunci îl activează producătorul prin software dedicat acelui operator.

Anonim

Eu am luat acum 2 saptamani decodorul nou de la DIGI acest JC20 si nu stiu daca si restul oamenilor patesc acelasi lucru, dar eu nu mai vad programul tv al canalelor; daca apas guide epg nu mai apare programul; apare o lista cu ore, dar liniile sunt goale; lucru care nu se intampla ca decodorul vechi de 6 ani; mentionez ca am un tv LG; totodata mai am un TV mic tot HD si e conectat doar pe cablu, nu cu decodor, si acela ofera informatia despre programe.
Daca aveti aceeasi problema, si daca ati rezolvat, va rog sa comentati mai departe.

P.S. decodorul e super, insa ca minusuri ar fi asta partea cu info despre canale; si faptul ca pe canalele HD dupa ceva timp se produce un delay intre audio si video, care se rezolva daca schimb canalul si revin; ceea ce mi se pare stupid.

Anonim

Degeaba. Digi s-a ambiționat cu ceva ani în urmă să elimine printr-un update obligatoriu, posibilitatea de a șterge programele memorate care nu interesează. Această restricție se menține în continuare. Veți spune că există alte metode, precum Favorite și Sortare, dar ștergerea a rămas mereu interzisă. Concluzie: folosiți receptorul digital al propriului televizor, dacă îl aveți, acolo personalizarea canalelor nu este limitată, dacă ști ce opțiuni să alegi (există în aceste privințe sfaturi detaliate de configurare a canalelor în forumurile deschise pe internet, aproape pentru orice model și brand).

Anonim

Bună...
Am achiziționat un decodor jc 20 ieri dar nu ma pot conecta la TV menținez ca tv ul nu este HD este un LCD îmi trebuie o mufa scatf cu întrare AV în decodor, sau sa schimb decodorul? Mulțumesc

Henorel NICA

Am decodor Digi JC20 hd si un monitor Acer G225HQ cu intrere VGA si DVI-D. Am incercat sa conectez cablul hdmi de la decodor la monitor printr-un conector hdmi-div-d si nu am imagine pe monitor. Cand sting receiverul se afiseaza faptul ca nu mai am semnal. dar cand receiverul e pornit monitorul ramane negru. Am intrebat la firma Rds/rcs - Digi si mi-au spus ca e imposibil sa nu functioneze... si totusi nu functioneaza. Receiverul pe tv merge excelent, iar monitorul legat la laptop, impecabil. Ce solutie as putea gasi pentru a-l face sa funstioneze si de la receiver?

Anonim

nu știu dacă mai e de actualitate... încearcă de pe un calculator dacă merge adaptorul HDMI-DIV-d, problema este că sunt mai multe tipuri de DIV-D și există posibiltatea ca monitorul să nu fie compatibil În mod normal cu DVI problema e cu sunetul care în general nu se aude de pe HDMI. Există adaptoare HDMI-VGA care au și sunet (cam așa ceva-https://www.emag.ro/convertor-semnal-hdmi-digital-la-vga-analog-hdmi-a-tata-la-vga-mama-fara-sunet-unidirectional-suport-hdpc-cablu-adaptor-audio-si-video-zyuuan-negru-hdmiconvertvga-wt/pd/DJXC2SMBM/), mai poți să conectezi și de la decodor

Anonim

Henorel, cauta un cablu hdm-dvi d care are dvi d cu un numar maxim de pini 24+1, pentru ca hdmi are 25 de pini

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile