luni, 6 iulie 2020

Poliția a trimis mesaje pe ecranele utilizatorilor unui serviciu tv ilegal, dar mulți au crezut că mesajele au fost trimise de hackeri

Utilizatorii au crezut ca rețeaua Tv prin protocol IP este atacată de hackeri


Ofițerii din Suffolk, din estul Angliei, au arestat un bărbat în apropiere de Woodbridge, care furniza în mod ilegal, către zeci de mii de telespectatori, canale de televiziune premium și alte materiale protejate de drepturi de autor.

Ofițeri ai echipei de infracțiuni cibernetice au sosit în data de 30 iunie 2020 cu un mandat la o proprietate din zona Hollesley, unde au arestat un bărbat în vârstă de 24 de ani sub suspiciunea că facilita altor persoane săvârșirea infracțiunii de utilizare de servicii ilegale. El a fost dus la Martlesham Police Investigation Center pentru interogatoriu și apoi a fost eliberat în așteptarea anchetelor suplimentare.

În timpul mandatului, ofițerii au accesat și perturbat platforma online tv prin protocol IP (dezactivând fluxurile tv ilegale) și au transmis un mesaj pe ecranele utilizatorilor, avertizându-i că respectivul conținut este distribuit ilegal.

Ofițerii au fost însa surprins când au citit ulterior speculațiile care circulau în mediul online despre această situație și care afirmau că mesajul de pe ecrane este doar un „hack” al rețelei tv prin protocol IP. Autoritățile au reatenționat utilizatorii că ar trebui să fie conștienți că este o operațiune reală a poliției.

Un alt bărbat arestat


Acesta nu este singurul caz recent din Marea Britanie. Joi, 25 iunie 2020, Poliția din Lancashire a executat un mandat de percheziție la o casă din Buckley Grove, în Lytham St Annes. Un bărbat în vârstă de 28 de ani a fost arestat sub suspiciunea că ar fi implicat în furnizarea de servicii tv prin protocol IP piratate și furnizarea de dispozitive utilizate în recepția tv ilegală. Numele serviciului nu a fost încă publicat de poliție.

Deși aceste cazuri sunt tot mai frecvente, în special în Europa continentală, se întâmpla rar ca poliția din Marea Britanie să sechestreze imediat active de mare valoare în legătură cu cazurile locale: poliția a plecat cu două vehicule destul de drăguțe.

Pe lângă Range Rover-ul Sport SVR V8 și Audi A5 prezentat mai sus, poliția a confiscat și haine, genți și ceasuri de la firme de top.

Sper că și acest caz să le arate oamenilor că îi vom găsi cei responsabili de aceste infracțiuni prin care fac mulți bani ilegal”, a declarat reprezentantul Unității contra infracțiunilor economice din Lancashire.

Arestări și în afacerile ilegale de tv prin IP din Irlanda de Nord


Două persoane au fost arestate și acuzate și în Irlanda de Nord: Serviciul de Poliție al Irlandei de Nord (PSNI) s-a ocupat de furnizori ai serviciilor tv prin protocol IP pirat.

Detaliile sunt puține, dar s-a menționat că în urma unei investigații din zona Mid Ulster, detectivi ai Departamentului de Investigații Criminale (CID) și ofițeri locali din Bellaghy, Londonderry, au descoperit pe cei care „vindeau abonamente ilegale pentru canale tv”.

"O femeie de 30 de ani și un bărbat în vârstă de 34 de ani au fost acuzați de o serie de infracțiuni, inclusiv fabricarea sau furnizarea de articole utilizate în infracțiune, deținerea unor articole care încalcă drepturile de autor, utilizarea neautorizată a unei mărci comerciale și ascunderea bunurilor infracționale", a confirmat un purtător de cuvânt al poliției.

Din nou, poliția nu a menționat serviciul tv prin protocol IP ilegal, dar discuțiile online indică ferm un furnizor tv prin protocol IP care a dispărut luna trecută.

UPDATE 16 decembrie 2020: Avertismente de urmărire penală pentru peste 7000 utilizatori de servicii tv prin protocol IP ilegale. Detalii găsiți AICI.


11 comentarii despre subiectul „Poliția a trimis mesaje pe ecranele utilizatorilor unui serviciu tv ilegal, dar mulți au crezut că mesajele au fost trimise de hackeri”:
Anonim

Astia nu inteleg ca nu o sa poata niciodata sa combata fenomenul!

Anonim

Probabil. Dar de fiecare dată mei intră unii la pușcărie.

Anonim

Si dacă vizionezi un post ,care oricum nu este disponibil in țara ta?

Anonim

Nu e ilegal daca vizionezi prin metode legale un post tv care nu emite in țara ta. E ilegal dacă il vizionezi prin metode ilegale, de exemplu servicii IPTV ilegale de genul celor închise in UK sau alte metode ilegale.

Viorel

N-au "uns" unde trebuie ca sa nu mai scartaie usa :)

Anonim

Exista vreun serviciu IPTV legal disponibil în România?

Anonim

Da, există. De exemplu, Telekom Tv IPTV sau Ines IPTV. Are si RCS RDS un serviciu IPTV, dar experimental.

Anonim

Cu ani în urmă circula un virus numit Poliția română, care împiedica boot-area calculatorului afișând un mesaj pe întregul ecran care reclama tocmai lipsa licenței pentru Windows. Chestia e că acel avertizment apărea deopotrivă pe toate calculatoarele inectate, fie că aveau sau nu lecență. Se pretindea o "amendă" și se dădea și un număr de cont bancar în care să fie virată aceasta, pentru depblocarea respectivului calculator. La vremea aceea Poliția română a intervenit, spunând că nu operează niciodată în acest fel, fiind vorba de un virus. Probabil că nu este nici o legătură, totuși există asemănări.

Anonim

Nu există nicio legătură. Aici e vorba pe bune de Poliție.

Anonim

Acest mesaj este inutil pentru că de obicei care se confunda cu cel al unui virus. Poliția ar trebui să intre în acțiune pentru destructurarea rețelei, arestând sau amendând, după caz.

nicu

Pai cum sa fie inutil, dacă mesajul este afișat in locul imaginii pe toate canalele, care au fost dezactivate si deci nu mai funcționau? Ție dacă ți-ar apare mesajul non-stop pe orice canal ai comuta, si nu ți-ar mai funcționa canalele, te-ai uita la ce? La mesaj? Mesajul a fost doar pentru a face pe utilizatori conștienți că este vorba despre un serviciu TV ilegal. Oricum canalele nu mai mergeau, iar cei implicați în furnizarea serviciilor au fost arestați. Poliția avea de ales între a opri pur și simplu canalele, sau a le opri și afișa suplimentar mesajul, și au ales a doua versiune. E prima dată când se recurge la o astfel de măsură suplimentară de conștientizare.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile