luni, 31 august 2020

Aleph News va începe sa emită din 1 septembrie 2020 la Vodafone, Telekom, Orange, INES şi NextGen, precum și online

"Aleph News este primul canal de social television din seria Aleph, concepută de Adrian Sârbu. Aleph, imaginat de scriitorul Jorge Luis Borges, este o sferă miraculoasă, în care, din orice punct te uiţi, vezi tot universul în timp şi spaţiu. Adrian Sârbu vede în Aleph o ipostaziere a internetului de astăzi şi o convergenţă a universurilor interior şi exterior ale omului contemporan. Aleph News este dedicat spectatorului smart, educat şi suficient material. Cel care vrea să ştie. Conţinutul canalului oglindeşte sfera intereselor acestui target. Programele de ştiri şi de analiză sunt create după obiceiurile de consum ale Smartului", anunță televiziunea printr-un comunicat de presă publicat pe Ziarul Financiar.
Echipa de jurnalişti reuneşte atât nume cunoscute care au lucrat cu Adrian Sârbu în ultimii 25 de ani – Costi Mocanu, Felix Drăghici, Bogdan Hofbauer, Lucian Nemoiu, Răzvan Hriscu, Cristina Airabedian, Vlad Craioveanu, Lică Molan, Radu Badiu, Georgiana Dulgheru, Augustin Stochiţă, Dan Pavel, Irina Ursu, Mihaela Măncilă, Monica Mihai, Oana Despa, Cătălin Condruţ, Raisa Humeniuc, Ana-Maria Rus, Mădălina Bucur, Raluca Maniţă, dar şi colaboratori noi: Ion Cristoiu, Marius Tucă, Ioana Ţigănilă, Ioana Voicu, Iulia Maria, Andreea Perminova, Angela Carp, Nadina Zisu, Tatiana Lipchin, Tora Apetrii şi Andrei Tomescu.

"Canalul va putea fi urmărit de maine în rețelele de cablu şi satelit: Vodafone, Telekom, Orange, INES şi NextGen, cât şi online: pe site-ul www.alephnews.ro, Facebook, Instagram şi Youtube. Pentru mobil, Aleph News este formatat 9:16, similar Instagram-ului", se mai arată în comunicatul de presă.

Adrian Sârbu a explicat: “Aleph News e un proiect al secolului 21. El îşi va crea propria piaţă: consumatorii de informaţie şi entertainment de pe mobil, cei care au abandonat sau au fost abandonaţi de televiziunea tradiţională. Ei aşteaptă să retrăiască experienţa informaţiei fuzionate cu entertainment-ul, în noua eră a social media. Pentru ei, Aleph News va fi (ne)aşteptatul Breaking News”.

UPDATE 4 septembrie 2020: Aleph News a intrat în grila de cablu digital a RCS RDS. Detalii găsiți AICI.


42 de comentarii despre subiectul „Aleph News va începe sa emită din 1 septembrie 2020 la Vodafone, Telekom, Orange, INES şi NextGen, precum și online”:
Tuzgureanu

Mda...peste tot mai putin la cel mai mare cablist...era de asteptat...bine ca au 59 de canale analogice pt. toti pensionarii si amarastenii care nu au tv digital...le putea oferi receptor...si in felul asta bagau si ei mai multe canale digitale (acu folosesc pt. digital doar banda 300Mhz - 550Mhz)...

Anonim

Cred ca te referi ca nu este pe Digi. Aproape orice program tv care nu e pe cablu dar emite online legal poate fi receptionat pe un tv smart, dar configurarea aplicatiei, adaugarea in playlistul propriu din contul aplicatiei e mai greu, de exemplu in aplicatia SSIPTV, e o aplicatie buna pentru a-ti crea propriul playlist online

Dorin

De remarcat că va fi primul canal TV din România și probabil din lume care pe mobil va emite vertical.

Unknown

La Vodafone este in grila de astăzi (31.08) la poziția 407.

Anonim

De televiziuni știriste nu duce România lipsă. Nu plânge nimeni, că nu intră la Digi.

Anonim

Buna
A intrat la Vodafone

Unknown

A intrat si la telekom dth pe 251.

Unknown

Într-un final,o sa fie introdus și la RDS așa cred,confirm post introdus la Telekom sattelit!!!

Anonim

Este foarte greu sa mai penetrezi in media romaneasca care este destul de saturata. Iar Sarbu a intuit acest lucru incercand sa ofere altceva, original. Ramane de vazut daca va reusi sau nu. Eu ca spectator imi doresc ca acest program sa fie unul de succes, care sa imi ofere exact ceea ce nu imi ofereau alte programe.

Anonim

Daca nu va fi HD nici nu ma mai obosesc sa dau o noua scanare televizorului iar apoi sa o iau de la capat cu sortarea canalelor.

Anonim

Am Digi24, Ant3, RTV, B1 ... pline de stiri la care nu ma uit, de ce m-as uita la Aleph ?

Anonim

E problema ta la ce te uiți sau nu te uiți. Dar problema ta e a ta, nu se aplica la mine sau la alții și nici nu mă interesează. Eu mă voi uita și apoi voi emite caracterizări obiective sau subiective, nu înainte de a începe emisia acest post tv.

Anonim

E greu cu atatea canale sa reusesti sa castigi o audienta cat de cat care sa asigure rentabilitatea unui post tv. Altfel va cadea in derizoriu politicului, ca de aici mereu se dau bani, cu pretul credibilitatii.

Victor55555

Aleph News HD la Telekom Digital, poziția 251.

Unknown

Pe când și la Digi Satelit?

alex

Nu e nevoie de audiență, toate tleviziunele trăiesc din reclame, de aceea nu se mai ostenesc să aducă ceva nou,. Uitați-vă doar la ProTV, Măruță și Fierbintii lor o sa dispară doar la înmormântarea postului

cialicu nicolae

dar cele 3 channle care le mai are domnul Adrian Sârbu de lansat cind vor fi

Anonim

Alex,
păi dacă nu ai audiență, nu o să ai de unde reclame/publicitare, sau dacă e să ai, vei avea pe bani puțini...
Cu alte cuvinte, audiența face prețul la publicitate, din care trăiesc televiziunile.

Sorin

De unde știi tu că nu va avea audiență? Ești analist media?

Cipanu

http://www.alephnews.ro/
Merge si pe site...

Cipanu

www.alephnews.ro - Online

Anonim

E cam sinistra prezentarea stirilor cu fetzele prezentatorilor atat de aproape de camera, ca sa nu mai spun ca modul in care prezinta stirile e oarecum "robotic".

Gabriel

Cred ca or sa intre si la DIGI in zilele următoare, cu toate ca umbla zvonuri ca sunt slabe sanse, pe motiv ca s-ar fi luat Cristoiu de calitatea postului Digi24

Anonim

Digi24 este pe propriile picioare, a fost obligat de compania mamă Digi să se separe din punct de vedere financiar pe motiv că aducea pierderi. Este putin probabil ca un colos ca Digi, serios și profesionist, să acorde lățime de bandă în funcție de simpatii și antipatii.

Anonim

Aleph news a întrat și la Orange dth plus cinemaraton hd și film box Sd.

Roly

Om trăi și om vedea...😎

Anonim

Adrian Sârbu nu va fi singur în acest proiect. Alături de acesta se află și fostul său partener cu care a înființat ProTV.

Este vorba despre Ronald Lauder.

Averea lui Lauder s-ar cifra la peste 4 miliarde de dolari.

Acesta a fondat ProTV împreună cu Adrian Sârbu, apoi și-a dat demisia din Central European Media Enterprises, compania-mamă a Pro TV, în 2014.

Lauder, unul dintre fondatorii CME, a contribuit la înființarea și creșterea televiziunilor independente în Europa Centrală și de Est, începând cu lansarea TV Nova în Cehia, în 1994, care a fost prima televiziune comercială din această țară.

Un an mai târziu, Lauder, împreună cu Adrian Sârbu, a lansat postul Pro TV. Ronald Lauder a ocupat funcția de președinte non-executiv al boardului CME în ultimii 20 de ani.

Aleph, imaginat de scriitorul Jorge Luis Borges, este o sferă miraculoasă, în care, din orice punct te uiţi, vezi tot universul în timp şi spaţiu. Adrian Sârbu vede în Aleph o ipostaziere a internetului de astăzi şi o convergenţă a universurilor interior şi exterior ale omului contemporan.

Sursa: https://www.capital.ro/bomba-pe-piata-media-apare-o-noua-televiziune-de-stiri-se-vede-pe-micile-ecrane-chiar-de-maine.html

Anonim

Am 5 luni de zile de cand nu mai urmaresc niciun canal de stiri. De cand cu COVID-ul asta...
Fratilor, uitati-va pe Cinethronix (Istoria Romaniei si nu numai), Viasat Explorer (Istoria lumii), Discovery si National Geographic. Daca te uiti acolo simti ca nu pierzi timpul. Te cultivi, te destepti si gandesti altfel prin prisma timpului care a trecut. Inveti sa pretuiesti altfel viata si sa apreciezi ca nu te-ai nascut atunci in acele vremuri cumplite de razboi si foamete.

Costas

Uita-te liniștit la ce vrei tu și lasă pe alții sa se uite la ce vor ei, dacă tot ești așa de open-minded.

Anonim

Daca posturile Aleph or sa aibe soarta posturilor Pro pline cu datorii la stat cand erau sub conducerea lu' Sarbu, atunci mai bine spun pass

Anonim

Pe site este emis doar la rezolutie 720p. Deci nu-i chiar HD, decât pe jumătate.

Sorin

Ce treabă are ce e pe site cu semnalul DVB? Că doar nu preia semnalul de pe site și îl retransmite pe cablu. In plus, 720p e tot standard HD. Iar discutam aceleași banale noțiuni pe care unii nu le pricepeți? Citiți pe Wikipedia: 720p nu e Full HD, dar e totuși HD, nu jumătate HD. Poate vroiai să spui jumătate Full HD.

Anonim

Rezoluției 720p i se spunea hd-ready, iar YouTube nu o mai consideră că fiind de "înaltă rezoluție".

Sorin

"HD Ready" e un termen de marketing inventat de producatorii care vand sau vindeau televizoare capabile doar de 720p.

Citeste pe Wikipedia ce inseamna High-definition television (HD) si vei vedea că standardul HD include si 720p. Chiar daca comercianții l-au numit HD-Ready, 720p e tot standard HD:

https://en.wikipedia.org/wiki/High-definition_television

Conform sursei citate, HD sunt urmatoarele formate:

720p
(HD ready)
1280×720

1080i
(Full HD)
1920×1080

1080p
(Full HD)
1920×1080

De fapt, utilizarea mult mai corecta a termenului HD-Ready este alta si putini o cunosc: un echipament HD Ready este unul capabil sa primeasca semnal HD (1080p, 1080i sau 720p), dar il reda doar 720p sau doar SD.

Asadar, Aleph News e pe online 720p sau HD Ready, dar tot HD, nu jumatate HD! Jumatate HD e SD! Poate jumatate Full HD! Nu inteleg ce e asa greu de inteles, cand aveti Wikipedia si alte surse sa cititi si sa va informati despre subiecte offtopic. Deci sa revenim la subiect, ca aici nu discutam despre ce inseamna sau nu inseamna 720p, ci trebuie sa discutam despre Aleph News.

Anonim

"Câţi spectatori ne-au văzut? Site-urile au adus un număr de 240.000 urmaritori. Facebook a strâns 180.000 utilizatori din live-uri şi 60.000 de vizualizări prin news stories. La acestea se adaugă 20.000 persoane reach pe YouTube şi 41.000 reach pe Instagram. Influencerii au susţinut lansarea Aleph News prin stories şi postări pe social media, care ne-au asigurat un reach de un milion şi jumătate de persoane. Când eşti social television, comentariile curg pe toate reţelele.

Inimioare şi cuvinte frumoase de la unii, dar şi vorbe alese de la nelipsiţii hateri. Ai lui Adrian Sârbu, ai câte unui
coleg sau, mai simplu, ai ideii de ceva nou.

Hateri ai lui Borges nu s-au manifestat. Poate că nu au apucat să-l citească. " :-))))))))))))))

Sursa: https://www.mediafax.ro/cultura-media/aleph-news-ziua-zero-o-zi-lunga-cat-un-an-primele-reactii-fierbinti-19529995

Anonim

Pentru Sorin: ceea ce încerci să contrazici, nu faci decât să confirmi. HD-ready, adică 720p, adică 1280×720 (pixeli înșirați pe orizontala, respectiv pe verticala ecranului), este diferită cu de rezoluția HD (Full HD i se spunea cândva), care este fix dublă.

Sorin

Nu ai înțeles nimic, nu accepți surse de încredere precum Wikipedia. Te las sa continui cu offtopicul tau. Eu voi discuta doar despre Aleph News, ontopic.

Sorin

Mi se pare prea robotic modul de prezentare a informațiilor pe Aleph News, parcă sunt prezentatorii virtuali. Le recomand mai multe expresii umane.

Anonim

Internetul este plin de informații despre youtube care nu mai consideră 720p ca fiind o rezoluție High Definition. Ce i-ar deranja pe unii sau pe alții această actualizare a standardelor, este greu de ințeles, mai ales că cel care câștigă este telespectatorul, acel telespectator prea des păcălit cu surogaturi servite pe post de High-Tech, dar care a încetat să mai fie ceea ce până nu mult timp în urmă pretindea să fie. Tehnologia merge înainte, Standardul HD a însemnat ceva în anii 70, altceva în anii 90, 2000 și bineînțeles că înseamnă altceva acum. Nici un standard HD nu rămâne bătut în cuie, la un moment dat devenind depășit. Ceea ce ar trebui să fie de bine, nicidecum un motiv de supărare pentru cineva. Sau poate doar pentru patronii care dețin canale TV și care trebuie să scoată bani mai mulți din buzunare pentru retehnologizare.

Sorin

In plus, Aleph News cred că ar trebui sa aibă talkshow-uri și emisiuni despre tehnologie și gadgeturi Smart, pe telespectatorii Smart aceasta îi interesează, nu politica, contradicțiile și bârfele.

DIGI+

De astăzi și-n rețeaua RCS&RDS!

Anonim

Aleph News a intrat si in grila Digi Romania in Bucuresti pe 522 mhz

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile