vineri, 21 august 2020

Brightcove: "Viitorul divertismentului video se află pe dispozitivele conectate la internet"

Brightcove, o platformă de tehnologie video, a publicat un studiu care relevă faptul că streaming-ul de conținut video la cerere a continuat să domine obiceiurile de vizionare chiar și după ce autoritățiile au început să relaxeze restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii pandemiei de Covid-19. Datele sugerează că obiceiurile de consum media de divertisment ar putea să se îndepărteze în viitor de televiziunea liniară, iar continutul video la cerere să devină alegerea principală pentru vizionarea de conținut media de divertisment.
Consumul de știri și conținut de divertisment aproape s-a dublat (în creștere cu 40 %), comparativ cu primul trimestru (23%). Este o constatare semnificativă, având în vedere că trimestrul al doilea evoluează de obicei mai lent în vizionarea video, comparativ cu primul trimestru al anului. În ceea ce privește prima jumătate a anului 2020, comparativ cu anul 2019, numărul de vizionări este în general cu peste 30% mai mare.

Industria de streaming evoluează mai repede decât am văzut și prevăzut până acum. Cu toate că fenomenul este determinat de izolarea din cauza Covid-19, care menține oamenii mai mult timp acasă, vizionarea la domiciliu nu este singura cauză a evoluțiilor recente. De fapt, s-a înregistrat o creștere semnificativă în cadrul industriei video la modul general, determinând furnizarea mai multor fluxuri de conținut video. Serviciile video la cerere, cum ar fi Netflix, au adăugat aproape 26 de milioane de spectatori, iar Disney + a depășit 54,5 milioane de abonați în trimestrul al doilea al anului”, a explicat Jim O´Neill, analist principal și autor al Indexului Global al Brightcove.

Televizoarele conectate la internet au înregistrat cea mai mare creștere în trimestrul al doilea (160% de la un an la altul), ceea ce indică o revigorare a utilizării ecranelor mai mari ca mijloc de vizionare pentru divertisment.

Alte constatări notabile, care sunt specifice Americii de Nord, includ:

- Televizoarele, telefoanele smart, tabletele și calculatoarele au înregistrat creșteri (ca echipamente de vizionare) ce depășesc 80% în aprilie. În luna mai s-a înregistrat o creștere de 39%, iar în iunie de 53%.
- Vizionarea pe televizoarele conectate la internet a avut cele mai puternice creșteri, depășind 428% în prima jumătate a anului, comparativ cu un an în urmă. Telespectatorii au urmărit conținut la cerere de patru ori mai mult pe televizoare decât pe smartphone-uri. Pentru tablete a existat o creștere de 200%, iar pe computere o creștere de 30%, ca echipamente de vizionare a conținutului de divertisment.
- Vizionările video mobile au înregistrat de asemenea o creștere semnificativă, de 37%.

2020 este un moment de cotitură în evoluția streaming-ului video, iar streaming-ul video de divertisment este unul dintre domeniile care vor continua sa crească. Criza a afectat oamenii la nivel emoțional și financiar, necesitatea conexiunii umane prin intermediul conținutului video devenind mai importantă decât până acum. Viitorul divertismentului video se află pe dispozitivele conectate și mobile, iar televiziunea liniară ar putea deveni în viitor o modalitate de divertisment desuetă", a spus Jeff Ray, CEO al Brightcove.


3 comentarii despre subiectul „Brightcove: "Viitorul divertismentului video se află pe dispozitivele conectate la internet"”:
Anonim

Deja este prezent. Totuși televiziunea digitală emisă în eter sau distribuită prin cablu va exista în paralel. Viitorul Va însemna o multitudine de soluții care vor coexista. Este riscant ca tot ce ține de media, divertisment sau comunicare să stea într-o singură soluție, fie ea și Internetul. Altfel, când acesta ar cădea din diverse motive, ar însemna ca lumea să se întoarcă în întuneric. Motiv pentru care alternativele nu sunt doar binevenite, ci chiar obligatorii.

Anonim

Se refera strict la media de divertisment, nu la stiri sau alte informatii mai vitale.

Anonim

Se incadrează și la diverisment. Poți să contrazici cât vrei, dar nimic nu trebuie să rămână dependent de o singură sursă.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile