joi, 27 august 2020

Serialul spy-thriller "Lupte din umbră", la Epic Drama din 27 august

"Lupte din umbră", un serial spy-thriller produs în 2019 și scris de duo-ul mamă și fiică Kristi și Katri Manninen, va avea premiera azi la EPIC DRAMA, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.

Scurt sinopsis


În anii 1950, cel mai fierbinte punct de pe harta Războiului Rece nu este nici Washington DC, nici Moscova, ci Helsinki, unde KGB-ul și CIA se luptă pentru a obține controlul asupra Finlandei, o țărișoară nordică înghesuită între marile puteri de la Est și Vest. Între cele două superputeri se acumulează tensiuni tot mai mari, iar Fist, o echipă a Serviciilor Secrete finlandeze, se luptă să mențină independența țării și unitatea acestui grup. Când cea mai nouă membră a echipei începe să descopere adevărul despre trecutul ei, în contextul în care se apropie cu pași repezi alegerile prezidențiale din Finlanda, mizele personale și profesionale ale acestor conflicte devin tot mai mari, iar membrii grupului Fist constată că le revine misiunea de a apăra viitorul țării lor.

Acest serial promițător a avut un impact puternic asupra peisajului TV din Finlanda, după ce a adus în 2020 nominalizări la Premiile Golden Venla (echivalentul finlandez al Premiilor Emmy) pentru duetul de regizori Antti-Jussi Annila și Alli Haapasalo, ca și pentru Emmi Parviainen, actrița din rolul principal.

Emmi Parviainen a absolvit un master în actorie la Academia de Teatru în 2014. În ultimii ani, a jucat în filme precum Gold Digger, Void, The Eternal Road, The Last Ones și The Princess of Egypt. Parviainen a fost aleasă „Noua stea a Finlandei” în 2015 și a fost printre cei zece actori europeni care au fost introduși în presa internațională la Festivalul Internațional de Film de la Berlin.

Echipa de producție


Regizorul AJ Annila este cunoscut mai ales pentru alegerile sale originale și neconvenționale. Filmul său kung-fu Jade Warrior (2006) și filmul de groază Sauna (2008) au câștigat multiple premii internaționale, iar serialul său de pirați de aventură Heroes of the Baltic Sea (2016) a câștigat Premiul pentru cel mai bun serial dramatic din Finlanda. Cel de-al treilea lungmetraj al lui Annila, The Eternal Road (2017), a fost nominalizat la un record de 13 premii Jussi (Oscaruri finlandeze) și a primt 6 premii, inclusiv cel mai bun film și cel mai bun regizor.

Regizoarea și scenarista Alli Haapasalo a absolvit Școala de Film a Universității Aalto cu o comedie de 30 de minute Fata care nu a avut probleme, film ce s-a bucurat de review-uri bune internațional. La New York, a început în programul absolvent al Universității din New York și, în decurs de zece ani, a scris și regizat multe scurtmetraje și o serie de filme de lung metraj. Pe gheață subțire s-a numit proiectul ei de absolvire, un film de 60 de minute, care a fost bine primit la festivalurile din Statele Unite, precum și în Europa.

Kristi Manninen este doctor în istorie și autor de succes și scenarist premiat. A scris peste 120 de cărți, inclusiv mai multe romane istorice. A scris peste 300 de episoade de seriale TV de ficțiune de top și premiate, printre care și drame istorice. A cercetat pe larg Kekkonen, istoria politică finlandeză și Finlanda postbelică pentru diverse proiecte.

Printre scrierile lui Katri Manninen se află trei lungmetraje, un film de animație de lung metraj și 17 seriale de televiziune, de la filmul de fantezie pentru copii Borderwood Stories, la thrillerul de spionaj Shadow Lines. Debutul său regizoral, documentarul Now or Never a fost nominalizat la Premiile Golden Venla în 2015.


Lupte din umbră - Premiera joi 27 august, de la 22:00
Anul: 2019/ Sezon 1: 10 x 60 min
Producător: Kirsti Manninen, Katri Manninen
Distribuţie: Emmi Parviainen, în rolul Helenei Korhonen, Hannu-Pekka Björkman, în rolul lui Yrjö Ylitalo, Sampo Sarkola în rolul lui Olavi Suominen, Olavi Uusivirta, înterpretându-l pe Julius Boije


Niciun comentariu despre subiectul „Serialul spy-thriller "Lupte din umbră", la Epic Drama din 27 august”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile