miercuri, 30 septembrie 2020

90% din traficul web generat de pirateria audio-video din Italia, eliminat prin confiscarea a 58 website-uri

Unitatea de Poliție Economico-Financiară a Guardia di Finanza a confiscat 58 de site-uri ilegale și 18 canale Telegram care, prin cele 80 de milioane de accesări anuale, atrăgeau aproximativ 90% din traficul generat de pirateria audio-video din Italia.

Incisivitatea intervenției a fost determinată de o abordare inovatoare în investigațiile de acest tip, dezvoltată împreună cu autoritățile judiciare. Această inovație procedurală permite, zi de zi, inhibarea a sute de noi domenii web create pentru a eluda dispozițiile judiciare inițiale de închidere a vechilor domenii ale website-urile ilegale.

În plus, au fost activate proceduri de cooperare judiciară internațională pentru a confisca serverele în care erau stocate conținuturile multimedia distribuite ilegal.

Investigațiile aprofundate asupra unei persoane care avea pseudonimul Diabolik au început din Friuli Venezia Giulia și s-au extins și în Puglia, Emilia Romagna și în străinătate (Germania, Olanda și Statele Unite).

Atenția s-a concentrat atât asupra pirateriei audiovizuale (filme recent lansate, produse audiovizuale ale televiziunilor cu plată, evenimente sportive, software și altele) și editoriale (ziare, reviste, manuale), cât și asupra unui sistem tv prin protocol IP. 

Au fost identificați și predați autorităților judiciare patru experți IT care operau pe internet cu pseudonimele Diabolik, Doc, Spongebob și Webflix. De-a lungul timpului, aceștia deveniseră adevărați guru în furnizarea ilegală a conținutului multimedia și editorial menționat anterior.

În plus, în ceea ce privește serviciul de tv prin protocol IP ilegal, sunt în desfășurare activități care vizează identificarea a aproximativ o mie de abonați, care vor fi raportați autorităților judiciare pentru încălcarea legii drepturilor de autor și infracțiunea de primire de bunuri furate, riscând pedepse de până la 3 ani de închisoare și amendă de peste 25.000 de euro, mai precizează Guardia di Finanza.


3 comentarii despre subiectul „90% din traficul web generat de pirateria audio-video din Italia, eliminat prin confiscarea a 58 website-uri”:
Anonim

Asa ceva nu o sa dispară niciodată. Este chestie de marketing, să-și justifice si cei de la controale salariile.

Cristian

Cine a spus ca va dispare pirateria? Nu știu unde ai citit tu asta. Eu vad ca scrie ca 90% a dispărut traficul de piraterie din Italia, după acțiune, ceea ce cred ca e o lovitura uriașă pentru pirateria online din Italia. Dacă ar rămâne cineva de mâine, Doamne ferește, fără 90% din tot ceea ce deține, ar fi puțin? Pirateria din Italia a rămas fără 90% din trafic.

Anonim

A fost și va exista mereu piraterie. Asta nu înseamnă că nu trebuie luptat împotriva ei, dimpotrivă. Și mă refer aici nu la amărâtul care a descărcat un film sau un joc de pe torente și tremura de frică să nu primească o amendă în acest sens, ci la cei care fac bani, foarte mulți bani, piratând tot ce se poate pirata. Iar pierderile financiare chiar sunt uriașe pentru companiile de soft, SUA fiind și țara de unde sunt provocate cele mai mari pierderi, urmată la oarecare distanță de China, Rusia, dar și de state respectabile occidentale.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile