luni, 14 septembrie 2020

„Cu fraţii Kratt în sălbăticie” - știință și aventură la Minimax

Un nou sezon al serialului animat „Cu fraţii Kratt în sălbăticie”/”Wild Kratts” (2019) debutează la Minimax pe 14 septembrie. Obiectivul serialului aflat pe Minimax la sezonul 6 este de a-i învăţa pe copii biologie, zoologie, şi de a le arăta moduri în care gesturi mărunte au un impact major. Serialul este difuzat de luni până duminică, de la ora 18:00, în weekend fiind programate câte două episoade, anunta televiziunea Minimax printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.

Subiectul fiecărui episod din Wild Kratts face referire la o serie de concepte științifice, în centrul poveștii fiind salvarea unui animal sau a unor specii ameninţate din mâna unor personaje negative (Zach Varmitech, Gaston Gourmand, Donita Donata & Dabio, Paisley Paver & Rex etc) ori de influenţa nefastă a omului asupra animalelor.

Conceptele ştiinţifice cu care vor lua contact micii telespectatori Minimax sunt: diferenţierea speciilor, adaptarea la mediu, nevoile primare pentru trai, colorit şi imitarea mediului,  ecologia etc.

Copiii vor afla și răspunsuri legate de coarne - pentru ce sunt şi cum funcţionează?, de peştii cartilaginoşi - cei care nu au oase, de coadă şi felul în care animalele o folosesc etc.   

Personajele centrale ale serialului animat sunt Martin Kratt (vocea lui însuşi) și Chris Kratt (vocea lui însuşi). Lui Martin îi place să dea nume animalelor pe care le descoperă, dând ocazia publicului să dezvolte o legătură cu animalul. 

Martin este, dintre cei doi fraţi Kratt, cel glumeţ. El are o inimă copilăroasă, datorită felului său amuzant de a fi. Chris Kratt (vocea lui însuşi) - este cel mai tipicar dintre cei doi. 

Spre deosebire de Martin, lui Chris îi place să îşi petreacă timpul testând ADN-ul animalelor pentru a le înţelege mai bine şi pentru a le salva de cei răi. 

Fraţii Kratt sunt ajutaţi de către Aviva Corcovado, inginer specialist în biotronică, unul care inventează costume automatizate care imită animalele, destinate să imite abilităţile animalelor şi să ajute în lupta cu eroii negativi.

Koki este mecanicul şi specialistul în calculatoare care conduce nava „Tortuga”, nava zburătoare în formă de broască ţestoasă, pe care Jimmy Z o pilotează. Acesta manevrează şi aparatul de teleportare care trimite fraţilor Kratt discurile Creature Power şi care o ajută pe Aviva să îşi pună invenţiile la încercare. De-a lungul drumului, spectatorii învaţă o mulțime de lucruri despre animale.

Într-unul din episoade, fraţii merg în căutarea adevăratului Iepuraş de Paşti. Chris crede că este iepurele de zăpadă, în timp ce Martin crede că e vorba de iepurele american cu urechi lungi.

De unde vine culoare roz a păsării flamingo? e întrebarea pe care cei doi frați și-o pun în alt episod. Echipa caută să descifreze misterul rozului de flamingo.

În alt episod, telespectatorii Minimax află - alături de fraţii Kratt - despre ierarhia socială a căprioarelor şi despre rolul vital al coarnelor pentru acestea.

O aventură în jungla amazoniană unde se ascunde o comunitate de fermieri - furnicile termite - este subiectul unui nou episod.

Atunci când o veveriţă ajunge clandestin în savana africană, băieţii îşi activează puterile de ghepard pentru a o prinde, în alt episod.

Frații Kratt descoperă, într-un alt episod, diversele habitate ale coioţilor, pentru a-i suprinde pe aceştia în acţiune.


2 comentarii despre subiectul „„Cu fraţii Kratt în sălbăticie” - știință și aventură la Minimax”:
Unknown

mie ami place foarte mult as vrea sa fie 4 episoade an fiecare zi si an wichend 5 episoade va roggggggg

Unknown

va rogg puneti mai multe episoade va rog va rog va rog va rog pllizzzzzz va rrrrrrrrrrrrrrrrrooooooooooooooogggggggggggggg

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile