miercuri, 9 septembrie 2020

Eurosport: US OPEN - Ziua a 9-a (8 septembrie 2020)

Eurosport a remis catre hdsatelit.com declarațiile experților Eurosport Mats Wilander (despre accederea lui Alexander Zverev în semifinalele US Open) și Justine Henin (discută despre evoluția Serenei Williams, a lui Daniil Medvedev și viitorul turneului masculin).

DATĂ: 8 septembrie 2020

EXPERT: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori câștigător de Grand Slam

SUBIECT: Mats Wilander despre accederea lui Alexander Zverev în semifinalele US Open

Despre evoluția sa din sfertul de finală în fața lui Borna Coric

Aș spune că nivelul de joc al lui Alexander Zverev la începutul meciului a fost atât de jos încât te întrebai care este planul său de joc. Acestea fiind spuse, să revină și să câștige a fost un efort incredibil mental și fizic. A fost o primă privire înspre un viitor în care crede că poate câștiga un titlu de Grand Slam, în special fără „Big 3” aici.

Când meciul a fost strâns în setul secund, Zverev l-ar fi putut pierde din mână, însă a fost mai puternic mental. Este jucătorul mai bun și a reușit să se impună și să câștige fără să joace grozav, iar acest lucru este meritul său extraordinar. În același timp, trebuie să ne uităm la ce s-a întâmplat în prima oră. Nu ai voie să ai o asemenea oră slabă cu alți jucători dacă vrei să câștigi turneul. Poate că merge o dată, dar nu va merge din nou. Poate că totuși acesta era meciul de care avea nevoie.

Există o dinamică interesantă, fiindcă ne putem da seama clar că nimeni din turneu nu știe cum să câștige un Slam, fiindcă nimeni nu a făcut-o în trecut. Despre asta este tenisul. Zverev a luptat și a jucat din ce în ce mai bine, fiind jucătorul mai bun la final. Este o putere grozavă a marilor jucători, să câștige când joacă mai slab.

Alex a avut meciuri grele până acum, inclusiv cu Kevin Anderson în primul tur. Ajută mult să ai parte de un meci din acesta, în special dacă ești un jucător ca el. Este puțin diferit pentru Roger, Rafa sau Novak, care preferă să câștige în trei seturi și să meargă mai departe. Cineva ca Alex are nevoie de câteva victorii din acestea, să învețe cum să joace aceste meciuri de cinci seturi. Asta învață Zverev acum și a început să câștige aceste meciuri lungi fără să joace grozav.

Nu cred că ar fi câștigat acest meci dacă s-ar fi jucat acum doi ani. Vedem cum jucătorii reacționează atunci când există așteptări de la ei, pentru că asta este șansa vieții pentru ei. Vor avea șanse mai multe mai târziu în carieră, dar aceasta este prima.

Nivelul nu s-a apropiat de acela etalat de Novak, Roger sau Rafa când sunt sub presiune. Ei joacă mai bine. Nivelul de joc este irelevant, dar intensitatea este cea care contează. Când jucătorii sunt sub presiune – cum a fost Zverev aici - eu prefer să văd un meci ca acesta decât unul în care jucătorii lovesc grozav mingea.

Zverev are o șansă foarte bună să câștige turneul, dar trebuie să se adapteze mai bine în funcție de adversarul din față. Nu știu dacă trebuie să-și crească nivelul, dar trebuie să fie mai concentrat, fiindcă altfel va fi condus imediat cu 2-0 la seturi în semifinală.

DATĂ: 8 septembrie 2020

EXPERT: Justine Henin, expert Eurosport și de șapte ori câștigătoare de Grand Slam

SUBIECT: Justine Henin discută despre mai multe subiecte din tenis

Despre Serena Williams

Va trebui să joace mai bine decât a făcut-o până acum pentru a câștiga turneul, fiindcă încă sunt pe tablou multe jucătoare bune. Va fi interesant de văzut cum se compară stilurile acestea diferite. Am văzut-o împotriva lui Sloane Stephens, o jucătoare cu inteligență tactică, și am văzut-o împotriva Mariei Sakkari. Acum trebuie să o vedem împotriva unei jucătoare care să o împingă spre limitele ei.

Ce este îngrijorător pentru alte jucătoare este că mereu are abilitatea de a servi bine în momente importante, iar când o face, ai senzația că a devenit din nou foarte puternică. Va fi suficient? Nu putem prezice în acest moment.

În orice caz, simt că există un mare semn de întrebare după Cincinnati, fiindcă e ceva diferit în atitudinea ei. Este mai umilă când este condusă sau când nu joacă atât de bine, comparativ cu Serena din trecut, căreia nu-i plăceau astfel de situații. Aici ea luptă și rămâne foarte concentrată.

Despre Daniil Medvedev

La începutul turneului a spus niște lucruri interesante despre condițiile de la turneu. În sfârșit și-a găsit bula confortabilă, este în lumea lui și nu își pune 10.000 de întrebări. Poate că este un mic avantaj. Iubesc felul în care joacă și nebunia lui. Condițiile sunt diferite, dar el se adaptează și trece neobservat către tururile finale.

Despre turneul masculin

Vor veni meciuri strânse. Cred că cine gestionează presiunea care vine odată cu acest turneu deschis – cu Djokovic eliminat – va putea decide totul.

Vor exista oare jucători care sunt mai capabili decât alții în acest sens? Va putea Medvedev să se concentreze mai bine decât alții? Vom vedea, meci după meci.

Oricine se gândește prea mult înainte și-ar putea complica turneul mai mult. Aici sunt numai jucători care pot câștiga turneul. Acest lucru este minunat la tenisul masculin și este ceea ce vrem să vedem. Nu ne așteptam ca acest US Open să fie atât de haotic, dar sunt multe lucruri pozitive legate de asta, chiar dacă nu există condițiile pe care ni le-am dori.

În ce privește resursele proprii, cine va avea aceste resurse pentru a câștiga turneul? Cum va fi primită victoria acestui jucător? Eu cred că va avea un merit mare, fiindcă avem condiții extrem de dificile.


Niciun comentariu despre subiectul „Eurosport: US OPEN - Ziua a 9-a (8 septembrie 2020)”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile