sâmbătă, 3 octombrie 2020

Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel si ZU TV nu vor mai fi disponibile în grila Freesat

După ce Antena 3 a anunțat că televiziunile trustului Intact se pot recepționa de pe satelitul Hellas Sat 3, Freesat România a trimis către abonați o notificare prin SMS în care precizează următoarele: "Ca urmare a schimbării satelitului de către Antena Grup, începând cu 8.10.2020, posturile Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel si ZU TV nu vor mai fi disponibile în grila Freesat".


SMS remis către abonații Freesat - imagine trimisa de Daniel A.
SMS remis către abonații Freesat - imagine trimisa de Daniel A.

Preluarea de către Freesat România a televiziunilor trustului Intact (de pe satelitul Eutelsat 16A de la poziția orbitală 16 grade Est) s-a efectuat de pe frecvența 11131 (polarizare verticală, SR 16593, FEC 2/3, DVB-S2 8PSK).

Freesat mai precizează în SMS-ul trimis clienților că va depune toate diligențele ca respectivele posturi tv sa revină în grilă începând din 1 decembrie 2020. "Ne cerem scuze pentru inconvenient și depunem toate diligențele să fie disponibile începând din 01.12.2020"


19 comentarii despre subiectul „Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel si ZU TV nu vor mai fi disponibile în grila Freesat”:
Anonim

De ce nu se face ceva de pe acum să fie canalele grupului intact în grila de canale Free Sat și să rămână în continuare și după data de 08.10.2020.

Anonim

Mai bine sar muta Freesat pe satelitul Hellas Sat 39°E. E mult mai bun semnalul ca pe Eutelsat 16A.

Anonim

Nu se va întâmpla asta niciodată. Freesat e parteneriat cu Eutelsat.
O alta solutie relativ ieftină ar fi montarea a inca un LNB pe antena, ca sa receptioneze clientul satelitul Hellas Sat 3 tot cu antena de pe Eutelsat 16 EST? Sau sunt prea distanțați sateliții de la 16 si 39 EST?

Anonim

Prea erau moaca la 100 lei pe an TOATE posturile Intact

Anonim

Pentru anonimul care sugereaza sa montana un al doilea LNB pentru Hellas Sat 19 Est. Idee este buna dar cel mai bine iti cumperi o antena toroidala este un pic mai scumpa si poti receptiona foarte bine pana la 14 sateliti la gradatii foarte mari. Poti receptiona satelitii Eutelsat 16 Est, Hellas Sat 39 Est etc. In cazul antenelor de satelit obisnuite sa zicem daca ai o antena de 120 cm poate ai putea receptiona decent sau bine satelitul Hellas Sat 39 in cazul in care antena este orientata pe Eutelsat 16 Est dar mai bine folosesti toroidala.

In cazul meu am o antena Corab de 90 cm cumparata de la Dipol Bucuresti cu suport pentru LNB-uri. Este orientata pe satelitul Eutelsat 16 Est dar pot receptiona destul de bine satelitul Astra 31.5 Est Tot pe satelitul Astra 31.5 semnalul maxim pe majoritatea receptoarelor este de 72% atat pe transponderele Orange Romania cat si pe SES si Magtisat Rusia. Dar pe satelitul Eutelsat 36 Est semnalul este slab iar Hellas Sat 39 nu am deloc semnal.
Antena care o folosesc pentru Freesat:
1. Antena satelit 90 cm: https://www.dipolnet.ro/antena_satelit_din_fier_corab_cor-900_sa-j_90cm__A9607.htm
2. Suport LNB: https://www.dipolnet.ro/montura_lnb_cvadrupla_pentru_3_lnb-uri_suplimentare_u-4lnb-j_A9898.htm defapt sunt 3 suporti LNB si cu suportul LNB al antenei sunt 4.

Anonim

Astea costau 60 de lei pe an si unii plăteau 99 lei pe an cu antenele pro si alte posturi?

Anonim

Cartela costa 60 lei (se plateste o singura data) iar serviciul Freesat pentru un an, 99 lei.

In cazul in care detii o cartela TVR, poti sa activezi serviciul Freesat online sau la distribuitori, pentru 99 lei.

Mai multe informatii gasesti pe site-ul Freesat: https://www.freesat.ro/cat-costa

Anonim

Iata ca acum in data de 13 oct. minunea nu s-a produs ...oare de ce?....TARE MAI SUNT INCURCATE SI CIUDATE CARARILE SATELITULUI!!!!!

macho

Uite ca s-a produs minunea pe 14

Unknown

Canalele grupului Intact (antenele) merg pe satelitul Hellas 39° este cu cartela Freesat că și pe 16°este!!!

Anonim

Da corect într-adevăr așa este (antenele) merg cu card Freesat

Costin

Antenele nu mai merg cu cartela Freesat!

Anonim

Nu mai merge pe 39 grade cu cartela freesat.

Unknown

Cu ce cartela merge

Anonim

Au schimbat criptarea pe 39e...nu se mai receptioneaza antenele cu cartela freesat...

Tibi

Se apropie data in. Care trebuie sa revină în grila antenele pina în acest moment nu se fac nici un test pe satelit 16e

Anonim

@Tibi Poate intra dupa 2 decembrie, sau sa ne multumim daca antenele vor intra in grila Freesat in ajunul craciunului sau poate dupa 1 ianuarie.

Tibi

Sau e varianta media pro au apărut pe 16 est ma gindesc ca va adaugă norma de codare sa prea Free sat și pe tp existent vor introduce antenele. Părerea mea

Anonim

@Tibi ai dreptate, dar atunci vor introduce antenele fara Antena 1 HD. Pe tp-ul 12643, Pol V (Verticala) sunt multe canale, ar putea sa introduca pe tp-ul 12717 pol H (Orizontala) sunt doar 4 canale din care 2 la liber, doar sa modificie SR-ul si atunci vor putea introduce toate antenele inclusiv Antena 1 HD. Sa vedem ce va anunta Freesat.

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor.

Furnizori de servicii

AKTA (80) Digi (548) Focus Sat (256) FREESAT (25) iNES (26) Nextgen (82) Orange (225) Telekom (309) UPC (279) Vodafone (83)