luni, 9 noiembrie 2020

Orange România a semnat pentru achiziția pachetului majoritar de 54% din acțiunile operatorului de servicii fixe Telekom Romania Communications

- Telekom Romania Communications este unul dintre liderii pieței locale de servicii telecom fixe, cu 54% din acțiuni deținute de OTE și 46% de statul român.

- Tranzacția cuprinde participațiile de 54% deținute de OTE și abonații serviciilor convergente fix-mobil.

- Valoarea economică a companiei: 497 milioane €, reprezentând 100% din capitalul Telekom Romania Communications și incluzând baza de clienți convergenți fix-mobil. Aceasta corespunde unui preț de achiziție pentru Orange de 268 milioane €, fără exces sau deficit de trezorerie netă și considerând ajustările ce au loc de regulă la finalizarea tranzacției.

- Această tranzacție reprezintă un pas major pentru Orange în ambiția sa de a deveni prima alegere a clienților pentru servicii convergente pe piața din România și va contribui la creșterea investițiilor și a competiției din sectorul telecom în beneficiul clienților și al societății în ansamblu.

Orange România a anunțat printr-un comunicat de presă că a semnat acordul pentru achiziția pachetului majoritar de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications (“TKR”), într-o tranzacție care va accelera, în mod semnificativ, strategia Orange de a deveni prima alegere a clienților pentru servicii convergente pe piața locală. Orange va plăti un preț de achiziție total de 268 milioane €, fără exces sau deficit de trezorerie netă și considerând ajustările ce au loc de regulă la finalizarea tranzacției, ce corespunde unei valori economice a companiei de 497 milioane €, reprezentând 100% din capitalul Telekom Romania Communications și incluzând baza de clienți convergenți.

TKR este al doilea cel mai mare jucător de pe piața de servicii fixe de telecomunicații din România, cu o cifră de afaceri de 622 milioane €, raportată în 2019. Prin infrastructura de rețea pe care o deține, TKR oferă servicii de telefonie fixă, internet în bandă largă și televiziune pentru 5 milioane de clienți, în timp ce 90.000 km de rețea de fibră optică conectează aproximativ 3 milioane de gospodării. De asemenea, oferă servicii convergente fix-mobil pentru aproximativ 881.000 de clienți, la 30 iunie 2020, ca urmare a unui contract MVNO cu Telekom Romania Mobile. Acești clienți vor migra către rețeaua mobilă Orange România după finalizarea tranzacției.

Orange România a raportat o cifră de afaceri de 1,1 miliarde € în 2019 și este operatorul mobil #1 în România. Grație acestei achiziții, Orange va accelera strategia sa de dezvoltare a serviciilor convergente, care, prin integrarea rețelei fixe a TKR, va consolida  infrastructura sa convergentă de comunicații, ce va deservi piețele B2C, B2B și IT&C.

Entitatea rezultată va avea ca obiectiv să devină alegerea preferată a clienților pentru servicii convergente pe piața din România, atât pentru segmentul consumer, cât și pentru cel de business. De asemenea, tranzacția va genera sinergii semnificative, ce vor rezulta din vânzarea combinată a serviciilor către clienții existenți, cât și din optimizări la nivelul rețelei, inclusiv economii de scară.

Încheierea tranzacției este supusă unor condiții precedente uzuale, în particular aprobarea tranzacției de către Comisia Europeană și de către alte autorități competente, și este așteptată să se finalizeze în a doua jumătate a anului 2021. Până la aprobarea și finalizarea tranzacției, ambele companii vor continua să funcționeze independent.

Mari-Noëlle Jégo-Laveissière, Deputy CEO pentru Orange în Europa, a comentat: “Această achiziție este un pas important pentru accelerarea strategiei noastre convergente în Europa. România este o piață cheie pentru Orange și o remarcabilă poveste de succes. Tranzacția confirmă angajamentul nostru pe termen lung pe piața din România. Ne propunem să contribuim la dezvoltarea sectorului telecom prin investiții constante în infrastructuri de rețea performante și în servicii inovative.

Liudmila Climoc, CEO Orange România, comentează: “Este un moment important pentru piața românească de telecomunicații, care va duce la creșterea atractivității sale atât în ceea ce privește serviciile telecom convergente, cât și infrastructura de înaltă calitate, sporind in același timp competiția. Această tranzacție va aduce noi oportunități pentru dezvoltarea de servicii convergente, cu mai multe beneficii și o paletă mai largă de opțiuni oferite clienților, dar și pentru dezvoltarea sustenabilă a economiei digitale. Complementaritatea celor două rețele ne va permite să aducem împreună nu doar clienți și echipe, ci și cea mai bună expertiză în ceea ce privește calitatea serviciilor și a unei infrastructuri de rețele fixe și mobile pregătite pentru provocările viitorului.


15 comentarii despre subiectul „Orange România a semnat pentru achiziția pachetului majoritar de 54% din acțiunile operatorului de servicii fixe Telekom Romania Communications”:
Unknown

Bună seara,știe cineva ,este inclus și tv satelit?

Anonim

Cea mai buna veste pe ziua de azi!
Acum sa i vezi pe astia de la Orange ce concurenta va face.

Anonim

Orange nu a făcut o afacere bună cumparând divizia fixa a Telekomului. S-au zgarcit la bani, sa faca ca altii infrastructura de la zero si au cumpărat o retea fixa Telekom mare parte învechită de prin anii 90 squ mai devreme. In afară de ici pe colo ceva fibra noua trasă de Telekom, mare parte din retea este învechită ca tehnologie.

Cornel

Alta Marie, aceeasi palarie. Parerea mea...Sa vedem daca macar in rural se schimba ceva pe partea de retea fixa, desi n-as crede. Ei au facut un parteneriat in urma cu cativa ani prin care puneau la dispozitia TKR capacitatile 4G in schimbul retelelor fixe (ca drept de utilizare).Deci nu vad cum ar mai investi in modernizarea retelelor.

Anonim

Eu cred că de fapt au cumpărat și parte mobila, undeva in comunicat scrie: Tranzacția cuprinde participațiile de 54% deținute de OTE și abonații serviciilor convergente fix-mobil.

Gaby

Anonim, servicii convergente fix mobil înseamnă altceva.

OTE rămâne pe piaţă prin Telekom Romania Mobile Communications!

Anonim

Orange folosește cablurile telekom de ceva timp.

Unknown

Ce se va întâmpla cu Nextgen???

Anonim

Nu sau zgârcit cei de la Orange, și nu de aceia nu au investit într-o rețea de la zero. Vor reface toată rețeaua fixa, o sa treacă totul pe fibra, însă prin aceasta miscare: 1-au mai crescut portofoliul de clienți, și 2- ști cât costa autorizațiile/contractele/închirierile de locații și suport fibra? Prin aceasta mișcare ei doar o sa facă lucrări de "mentenanță" la rețeaua veche fara alte avize taxe și pierdere de timp, ceea ce înseamnă rapiditate de implementare și încasare bănuți pentru a scoate costurile de achiziție în cel mai scurt timp ;))

Anonim

Telekom Romania e pe picior de plecare din România de ceva vreme, iar cum prețul ar fi prea mare pentru a fi tentant, vinde pe bucăți.

Jump

Nu știu dacă o sa concureze efectiv cu altii, care au preturi imbatabile pe toate segmentele. Orange oferă servicii de calitate, dar prea scumpe. Un modem la ei sau chiar un modem USB este foarte ecump in schimb alți operatori îl dau gratis. Ca sa câștigi o piață trebuie mai întâi sa reziști în piață aia după care ori cumperi concurenta ori te lași mâncat de concurenta.

Armand Daniel

Piata de telecomunicatii in maxim 2 ani se va divide in 3 ISP si ofertele lor:
Orange ( pret hifgh )
Vodafone ( pret medium )
DiGi ( pret mic )
Calitate o va decide fiecare, in functie de necesitatiile sale.

Anonim

Orange de mult timp sa zgârcit la bani pentru a cumpăra ifrastructura divizia fixa a Telekom

Anonim

@Jump,
Orange are în unele zone prețuri extrem de mici. Cred că Orange va rupe tot în momentul în care vor avea tranzacția finalizată. În ultimul an au investit foarte mult în propria rețea de la 0. O vor face mult mai rapid după achiziție, iar alții vor fi doar spectatori.

Anonim

Anonim orange este o rețea scumpă față de Digi ca de exemplu la mine în toată locația este o problemă istorică demult timp cu partea de semnal.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile