marți, 17 noiembrie 2020

Slingbox-urile nu vor mai fi comercializate și nu vor mai fi efectuate actualizări ale aplicațiilor acestora

Produsele Slingbox ale Sling Media nu vor mai fi comercializate și nu vor mai fi efectuate actualizări ale aplicațiilor acestora. În fapt, produsele Slingbox nu mai sunt fabricate începând cu 9 noiembrie 2020. Serverele vor fi oprite definitiv din 9 noiembrie 2022, iar toate serviciile si dispozitivele care depind de acestea vor deveni inoperabile.

Din cauza progreselor tehnologice din industria TV și a caracterului omniprezent al dispozitivelor și serviciilor de streaming din ultimii ani, cererea pentru Slingbox-uri a scăzut. De aceea, ne vom concentra eforturile pe continuarea dezvoltării și îmbunătățirii produselor inovatoare pentru Dish TV și Sling TV, pentru a satisface nevoile de vizionare, în continuă evoluție”, a explicat compania într-un comunicat. 

Cele mai multe dintre modelele SlingBox vor funcționa inițial normal, dar numărul celor funcționale va scădea în timp, pe măsură ce versiunile aplicațiilor SlingPlayer nu vor mai fi actualizate și / sau își vor pierde compatibilitatea.

Începând cu 9 noiembrie 2020, deja următoarele aplicații nu mai sunt acceptate și / sau nu mai sunt disponibile pentru descărcare:

- SlingPlayer (gratuit) pentru tablete Android

- SlingPlayer (Plătit) pentru smartphone-uri Android

- SlingPlayer pentru Roku

- SlingPlayer pentru Windows Phone

Dacă aveți deja instalată una dintre aceste aplicații, aplicația poate continua să funcționeze pe dispozitivul respectiv, dar nu veți putea să o reinstalați sau poate înceta să funcționeze la un moment dat. Unele versiuni ale aplicației SlingPlayer pot primi actualizări de întreținere, dar nu vor mai fi dezvoltate. Versiunile învechite sau vechi ale aplicațiilor SlingPlayer pot fi eliminate din magazinele de aplicații fără o notificare prealabilă. Aplicația SlingPlayer Free for Phone pentru Android rămâne disponibilă și există mai multe versiuni ale aplicației SlingPlayer disponibile pentru Mac și iOS în Apple App Store.

Garanțiile dispozitivelor vor fi respectate.

Slingbox-urile au fost dezvoltate de frații Blake și Jason Krikorian ca mijloc de a-și viziona meciurile locale în timp ce erau departe de casă, transmise prin internet cu ajutorul echipamentului de acasă. Compania a fost vândută către Echostar în 2007, iar frații au părăsit compania doi ani mai târziu. Blake a murit în anul 2016, în urma unui infarct, la vârsta de doar 42 de ani.


Un comentariu despre subiectul „Slingbox-urile nu vor mai fi comercializate și nu vor mai fi efectuate actualizări ale aplicațiilor acestora”:
Brad

SlingBox-ul poate fi "resuscitat" si utilizat fara a mai depinde de serverul Sling.com (majoritatea modelelor pot fi resuscitate) dupa întreruperea oficiala a serviciului în Noiembrie 2022.
Eu am re-pus in functiune trei Sling-uri PRO-HD, dintre care doua transmit din România.
Pentru asta sunt necesare oarece cunostinte despre calculatoare, dar nu-i din cale afara de complicat.
Pentru detalii recomand lista de discutii de aici: https://github.com/GerryDazoo/Slinger
In plus, am contribuit si eu cu o aplicatie tip telecomanda + GhidTV pentru Sling, disponibila gratuit pe GitHub.
As putea, dar nu promit, sa dau o mana de ajutor dezinteresata celor interesati :)

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile