marți, 17 noiembrie 2020

Termenele de intrare în emisie pentru Smart TV, Aleph Comedy și Aleph Business, prelungite cu încă 6 luni

În ședința de astăzi a Consiliului National al Audiovizualului a fost aprobată solicitarea S.C. SMART TV MANAGEMENT SRL București de prelungire cu încă 6 luni a termenului de intrare în emisie pentru Smart TV / Smart TV HD (licența pentru rețele de comunicații electronice și satelit).


De asemenea, CNA a aprobat solicitarea S.C. ALEPH MEDIA SRL București de retragere a licenței prin satelit a Aleph News / Aleph News HD (postul tv deja emite pe baza licenței audiovizuale prin rețele de comunicații electronice) și de de prelungire cu încă 6 luni a termenelor de intrare în emisie pentru  Aleph Business / Aleph Business HD și Aleph Comedy / Aleph Comedy HD (rețele de comunicații electronice și satelit).

Termenul final de intrare în emisie pentru Aleph Business / Aleph Business HD și Aleph Comedy / Aleph Comedy HD va fi 25 iunie 2021 (licențele au mai fost deja prelungite cu 6 luni).

Termenul final de intrare în emisie pentru Smart TV / Smart TV HD va fi 6 iunie 2021 (licența a mai fost deja prelungită cu 6 luni).

Adriana Păpureanu, reprezentata posturilor tv, a precizat: "Din punct de vedere tehnic suntem în regulă, pentru că am achiziționat echipamentele pentru Master Control Room în așa fel încât să poată opera multi-channel. Problema noastră este cu resursa umană. Personalul este aproape în întregime angajat, dar în momentul ăsta nu ne permitem sa fim toți la birou. Emisiunile prevăzute în grilă presupun mulți invitați în studio și în momentul acesta nu putem să facem așa ceva. Deja al doilea val al pandemiei își spune cuvântul si solicitarea noastră este să ne permiteți să prelungim până înspre vară, ca sa vedem cum evoluează și să putem să fim toți la birou. Să sperăm că o să ajungem și în momentul ăla."

Radu Herjeu a remarcat: "Nu se prevede nicio ameliorare a pandemiei, nicio diminuare a ei. Dimpotrivă, cel mai probabil primăvara viitoare va fi cruntă. Deci cu atât mai puțin veți putea realiza emisiunile. Ce-o să faceți în iunie, când o să fiți în aceeași situație de acum? Adică trebuie să aveți și un plan B, ca să nu pierdeți licența..."

Adriana Păpureanu a explicat: "Nu se pune problema să pierdem licența. Cum am explicat, tehnic suntem gata."

Radu Herjeu a răspuns: "Asta știu si eu. Dar dacă acum nu puteți să faceți emisiuni, și peste 6 luni va fi tot pandemie și nu veți putea face emisiuni, va trebui fie sa intrați în emisie așa cum puteți, fie să pierdeți licența."

Adriana Păpureanu a spus: "Cu siguranță formatele vor fi regândite în așa fel încât să ne putem adapta."

Solicitarea de retragere a licenței prin satelit a Aleph News a fost aprobată în unanimitate, iar solicitările de prelungire cu 6 luni a termenelor de intrare în emisie ale televiziunilor Smart TV, Aleph Comedy și Aleph Business au fost aprobate cu un vot împotrivă, cel al lui Radu Herjeu, care a motivat:  "Înțeleg circumstanțele, dar așa cum am spus și la prima prelungire, cu care nu am fost de acord, au avut timp până în pandemie să se pregătească. Eu sincer mă așteptam, la experienta domnului Sârbu, ca în momentul în care a venit la CNA să ia licențele, doar sa trebuiască să apese pe clanța de la MCR și să dea drumul la emisie în aceeași seară. Poate aveam eu o viziune prea roz asupra ceea ce se află în spatele demersului. Dar nu asta e problema. Eu, de când sunt, nu am votat prelungiri de intrare în emisie, mai ales la televiziune (acolo unde pierderea licenței prin neintrarea în emisie nu e o tragedie, se poate obține foarte ușor o altă licență) și nu aș vrea să încep pe final de mandat să fac o excepție."


2 comentarii despre subiectul „Termenele de intrare în emisie pentru Smart TV, Aleph Comedy și Aleph Business, prelungite cu încă 6 luni”:
Anonim

Mai întra smart tv pe 6 iunie ? Ca săptămâna viitoare e 6 iunie

Unknown

Azi e 6 iunie. S-a lansat Smart TV?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile