marți, 15 decembrie 2020

Robert Lewandowski, marele câștigător al primei ediții a „Starul Anului Eurosport”

- Căștigător al UEFA Champions League cu Bayern Munchen, polonezul era favorit la câștigarea Balonului de Aur, premiu care nu a fost oferit în acest an

- 44 de jurnaliști Eurosport au votat pentru a definitiva lista celor mai buni 10 jucători și celor mai bune 10 jucătoare din 2020.

- Cristiano Ronaldo și Lionel Messi s-au aflat pe locurile 7 și 8, în spatele altor vedete din fotbalul internațional.

Fără „Balon d’Or”, premiu care nu va fi acordat în acest an, Robert Lewandowski se bucură totuși de recunoaștere din partea specialiștilor din sport: este câștigătorul primei ediții a „Starul Anului Eurosport”, distincție acordată în urma unui vot la care au luat parte 44 de jurnaliști europeni, anunță televiziunea Eurosport printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.

Beneficiind de rețeaua de redacții Eurosport din toată Europa, Eurosport a pus la un loc toată expertiza jurnaliștilor pentru a acorda „Premiile Starul Anului” în premieră. Astfel, Robert Lewandowski (Bayern Munchen și Polonia) a fost votat drept cel mai bun fotbalist în 2020, în timp ce din fotbalul feminin distincția i-a revenit lui Pernille Harder (Chelsea și Danemarca).

În topul masculin, „podiumul” este completat de Neymar (PSG și Brazilia) și Manuel Neuer (Bayern Munchen și Germania), singurul portar din preferințele jurnaliștilor Eurosport. Kevin De Bruyne (Manchester City și Belgia, locul 4) și Sadio Mane (Liverpool și Senegal, locul 10), sunt singurii doi jucători din Premier League care au intrat în top 10. Cristiano Ronaldo (Juventus și Portugalia) și Lionel Messi (Barcelona și Spania), considerați cei mai buni fotbaliști ai ultimilor 20 de ani, nu s-au clasat decât pe locurile 7 și 8 în topul Eurosport.

Topul feminin este dominat de Olympique Lyon, care are cinci jucătoare între primele zece ale lumii, dar și de echipele engleze, care au ocupat întreg „podiumul”: alături de câștigătoarea Pernille Harder, Vivianne Miedema (Arsenal și Olanda) a obținut locul 2, iar Lucy Bronze (Manchester City și Anglia) locul 3. 

Despre câștigător: Robert Lewandowski

Cel mai bun marcator din Europa în 2019 cu 48 de goluri marcate, Lewandowski va încheia pe aceeași poziție și anul 2020. Polonezul avea deja 40 de goluri marcate pe 8 decembrie. Atacantul lui Bayern Munchen este exemplul perfect pentru cât de importantă este mentalitatea corectă în fotbal. De la prelungirea contractului cu Bayern în vara anului 2019, moment care a pus capăt fanteziei potrivit căreia ar fi putut ajunge la Real Madrid, Lewandowski nu numai că a înscris goluri așa cum și-a propus, dar totul pare să-i meargă perfect în carieră. La Lisabona, fotbalistul de 32 de ani a reușit să șteargă cu buretele și ultimul defect pe care iubitorii fotbalului i-l atribuiau, și anume că înscrie prea puține goluri în fazele eliminatorii din Champions League. Pe scurt: Lewy a câștigat pe merit toate premiile puse la bătaie în 2020.

Despre câștigătoare: Pernille Harder

Prima femeie din istorie care a câștigat premiul UEFA Player of the Year în două rânduri, Pernille Harder a doborât încă un record vara trecută. Ea s-a transferat la campioana din FA Women’s Super League (prima ligă feminină din Anglia), Chelsea, pentru o sumă record în fotbalul feminin, în jurul a 300.000 de lire sterline. Un atacant înnăscut, aceasta a pus capăt perioadei petrecute la Wolfsburg conducându-și echipa către al patrulea event consecutiv – campionat, cupă – și o nouă finală de Champions League. Prin aducerea Pernillei Harder, Chelsea a devenit un adversar dificil pentru orice formație din Anglia și din competițiile europene.

Top 10 complet masculin

1. Robert Lewandowski (Bayern Munchen și Polonia)

2. Neymar (Paris Saint-Germain și Brazilia)

3. Manuel Neuer (Bayern Munchen și Germania)

4. Kevin De Bruyne (Manchester City și Belgia)

5. Joshua Kimmich (Bayern Munchen și Germania)

6. Sergio Ramos (Real Madrid și Spania)

7. Cristiano Ronaldo (Juventus și Portugalia)

8. Lionel Messi (Barcelona și Argentina)

9. Kylian Mbappe (Paris Saint-Germainși Franța)

10. Erling Haaland (Borussia Dortmund și Norvegia)

10. Sadio Mane (Liverpool și Senegal)


Top 10 complet feminin

1. Pernille Harder (Chelsea și Danemarca)

2. Vivianne Miedema (Arsenal și Olanda)

3. Lucy Bronze (Manchester City și Anglia)

4. Wendie Renard (Olympique Lyon și Franța)

5. Kosovare Asllani (Real Madrid și Suedia)

6. Dzsenifer Marozsan (Olympique Lyon și Germania)

7. Delphine Cascarino (Olympique Lyon și Franța)

7. Eugenie Le Sommer (Olympique Lyon și Franța)

9. Megan Rapinoe (OL Reign și SUA)

10. Amandine Henry (Olympique Lyon și Franța)

Mai multe informații despre jucătorii din topul „Starul Anului Eurosport” sunt disponibile pe https://www.eurosport.ro/ și pe pagina de Facebook Eurosport România.


Niciun comentariu despre subiectul „Robert Lewandowski, marele câștigător al primei ediții a „Starul Anului Eurosport””:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile