miercuri, 6 ianuarie 2021

Se va lansa televiziunea Euronews România. Vizionează un videoclip de prezentare în limba română.

Cea mai importantă televiziune internațională de știri din Europa a anunțat planurile de a lansa o versiune pentru români: Euronews România, o televiziune afiliată sediului central din Lyon, va ajunge la milioane de gospodării, oferind în limba română știri locale, regionale, naționale și internaționale pe platformele tv și digitale.

Proiectul va fi realizat în parteneriat cu Universitatea Politehnica din București (UPB). Euronews a  lansat în ultimii doi ani și Euronews Albania și Euronews Georgia, iar Euronews Serbia va fi lansat în curând.

Fiind prima televiziune europeană afiliată brandului Euronews, postul tv Euronews România va avea propria echipă de jurnaliști și corespondenți (din toată România, dar și de la Bruxelles), cărora li se va solicita să respecte valorile de independență și imparțialitate, dar și diversitatea de opinii care caracterizează politica editorială a Euronews, anunță postul tv printr-un comunicat de presă.

De asemenea, Euronews Romania va contribui la diversitatea editorială globală, multilingvă și multiculturală, a brandului. În schimb, Euronews România va beneficia de informațiile si de resursele editoriale și tehnice ale Euronews, pentru a aduce o perspectivă internațională unică pe piața media din România.

CEO-ul Euronews, Michael Peters, s-a declarat „foarte mândru” de acest „proiect ambițios” si de parteneriat: "Suntem foarte mândri de acordul la care am ajuns cu UPB. Am găsit un partener de încredere pentru un proiect ambițios. România are o piață media foarte competitivă, cu mai multe canale de știri deja existente. Totuși credem că Euronews România va livra o ofertă care lipsește astăzi în peisajul media național. Complet imparțial, înrădăcinat în ADN-ul nostru European, Euronews a oferit întotdeauna o perspectivă distinctă asupra știrilor. Ca întotdeauna, Euronews România va oferi, cu obiectivitate, echilibru și acuratețe, o perspectivă puternic europeană asupra știrilor".

Mihnea Costoiu, rectorul UPB, a precizat: „Credem că, oferind jurnalism de calitate și informații echidistante unui public care are nevoie de ele mai mult ca niciodată, Euronews România este nu numai o realizare media, dar și o inițiativă educațională. Prin Euronews România, ne alăturăm unei familii europene recunoscută pentru jurnalism de calitate. Mulțumim partenerilor noștri pentru încredere și le urăm bun venit în comunitatea UPB".

UPDATE 6 ianuarie 2021, ora 16:30: Euronews România va avea la bază o televiziune deja existentă: UPB Sigma TV. Până la lansare, echipa va ajunge la peste 100 de angajați la nivel local, a anunțat UPB.

Mihnea Costoiu, Rectorul UPB, a declarat: „Suntem una dintre cele mai mari și mai prestigioase universități din această parte a lumii, iar obiectivul nostru strategic este să răspundem provocărilor pe care societatea le așază în fața noastră. Misiunea noastră nu se oprește la a transmite cunoștințe, la a forma competențe și abilități sau a realiza proiecte de cercetare. Avem de asemenea responsabilitatea de a forma cetățeni angajați în societate, cu spirit critic, de a promova libertatea informației, valorile democratice și europene. Mai mult, crearea unei comunități în jurul universității, bazată pe valori cum ar fi incluziunea, cooperarea, comunicarea și solidaritatea, este esențială. Astfel, prin acest demers, obiectivul nostru este să aducem o voce puternică, dinamică și obiectivă pe piața media din România. Ce loc mai bun să găzduiască libertatea de gândire și de exprimare decât o universitate cu două secole de tradiție?

UPDATE 24 mai 2022: Euronews România a început să emită in HD pe Youtube. Lansarea va avea loc pe 25 mai 2022. Mai multe detalii găsiți AICI.


5 comentarii despre subiectul „Se va lansa televiziunea Euronews România. Vizionează un videoclip de prezentare în limba română.”:
Anonim

Motiv să revină și în rețeaua Digi după o pauză de câțiva ani. Acum în română.

Anonim

Va emite SD sau HD?

Anonim

Intrebari fara raspuns. Ceea ce inseamna ca mai dureaza.

Anonim

FOARTE TARE .

Anonim

Au anunțat ca nu se va lansa mai devreme de sfârșitul acestui an.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile