joi, 18 februarie 2021

Ce actualizări vor fi lansate anul acesta pentru Youtube?

YouTube a dezvăluit detalii despre eforturile de a deschide „un nou capitol pentru videoclipuri”, de la diverse îmbunătățiri, inclusiv navigare mai ușoară, până la opțiuni de vizionare în rezoluție 4K.

Neal Mohan, Chief Product Officer la YouTube, explică: "Videoclipurile au devenit o parte și mai importantă a vieții noastre de zi cu zi. Nevoile spectatorilor evoluează mai repede decât oricând până acum. Pentru a răspunde acestor cereri, vom încerca să redefinim modul în care lumea experimentează videoclipurile. Vă puteți gândi la YouTube ca la o scenă globală pentru videoclipuri: la fel ca orice bun scenarist, treaba noastră este să creăm cea mai bun mediu pentru creatorii noștri și cea mai bună experiență de vizionare pentru public”.

Un element de menționat este navigarea mai ușoară. „În ultimii ani am lansat un nou design pentru desktop, noi funcții mobile și un nou aspect pentru pagina de vizionare”, relatează Neal Mohan. 

Anul acesta vom aduce mai multe actualizări pe toate dispozitivele pentru a ajuta la o mai bună conectare a spectatorilor cu creatorii și cu conținutul lor preferat. Anul trecut am lansat capitole video pentru a ajuta spectatorii să navigheze mai ușor în cadrul unui videoclip. De atunci, am văzut din ce în ce mai mulți creatori adăugând capitole la videoclipurile lor, la peste 20.000 de videoclipuri zilnic. De exemplu, Marques Brownlee folosește această funcție în recenziile sale populare despre tehnologie. Dacă doriți să aflați ce telefon a câștigat „Premiul pentru cea mai bună baterie” în premiile pentru smartphone-uri din 2020, un singur clic vă va redirecționa acolo. În curând vom extinde această funcție pentru a adăuga automat capitole video în videoclipurile relevante. De asemenea, vom face experiența să se simtă mai intuitivă, cum ar fi modernizarea designului nostru pentru tabletă”, dezvăluie el.

Un alt domeniu este sprijinirea formatelor emergente. „YouTube a investit mult timp proactiv în cele mai noi tehnologii vizuale”, spune Neal Mohan.

Acceptăm acum o combinație de SD, HD, 4K, VR, HDR și video live pe aproape fiecare dispozitiv cu o conexiune la internet, de la desktopuri la mobile și console de jocuri și până la căști VR. În acest an în care atât de mulți dintre noi am rămas acasă, canale precum AirPano VR ne-au permis să experimentăm minunile lumii în noi moduri captivante. Mai târziu în acest an, vom lansa o reproiectare a paginii de pornire a aplicației YouTube VR pentru a îmbunătăți funcționalitățile de navigare, accesibilitate și căutare", dezvăluie el.

Cu un public global de peste două miliarde de utilizatori conectați care vin pe YouTube în fiecare lună, mai mult ca niciodată, știm că trebuie să construim experiențe personalizate și aplicații care să răspundă nevoilor unice ale fiecărei persoane”, recunoaște Rohan.

În timp ce majoritatea videoclipurilor de pe YouTube sunt vizionate pe dispozitive mobile, zona noastră cea mai rapidă de creștere este televizorul”, spune el.

De aceea, am adus același spirit al experienței YouTube la conținutul TV, cu YouTube TV. După doar câțiva ani, YouTube TV are acum peste 3 milioane de abonați plătitori, peste 85 de radio-difuzori și oferă DVR nelimitat. Fanii sportului se pot bucura chiar și de meciurile lor preferate cu posibilitatea de a viziona momente cheie și de a verifica statistici în timp real. Și mai sunt multe altele, inclusiv o nouă opțiune de completare care permite telespectatorilor să vizioneze emisiunile disponibile în 4K sau să le descarce pe DVR, pentru a le viziona ulterior offline. În plus, această opțiune va adăuga fluxuri simultane nelimitate acasă, astfel încât întreaga familie să se poată bucura de YouTube TV pe diferite ecrane simultan”, explica Neal Mohan.

Pe măsură ce peisajul muzicii continuă să se schimbe în moduri dinamice, YouTube lansează mixuri mai personalizate, centrate în jurul activităților de zi cu zi, indiferent că încercați să vă antrenați, să vă concentrați, să vă relaxați sau să vă deplasați la serviciu.

Fanii muzicii, cărora le place să-și creeze propriile liste de redare, vor avea și mai multe funcții la îndemână. Playlisturile create de utilizatori vor fi mai ușor de descoperit de alții pe platformă”, mai explică reprezentantul Youtube.


Un comentariu despre subiectul „Ce actualizări vor fi lansate anul acesta pentru Youtube?”:
Anonim

Deja au activat zilele acestea 4K HDR în aplicația YouTube de pe telefoane mobile. Merge selectat streamul 4K, chiar daca ecranul nu e 4K, la fel că pe computere.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile