joi, 18 februarie 2021

Eurosport: Australian Open, Ziua 11

Experții Eurosport și jucătorii despre ziua 11 de la Australian Open, opinii remise printr-un comunicat către blogul HD Satelit România:

- Justine Henin, Boris Becker, Mats Wilander și Tim Henman despre Serena Williams în urma înfrângerii sale cu Naomi Osaka

- Vorbind în cadrul Eurosport Cube, Justine Henin a punctat ariile de îmbunătățire pentru viitorul Karolinei Muchova

- Mats Wilander, Tim Henman și Mischa Zverev analizează evoluția lui Novak Djokovic după ce l-a învins pe Aslan Karatsev

- Mats Wilander Tim Henman au făcut avancronica semifinalei dintre Daniil Medvedev și Stefanos Tsitsipas din Eurosport Cube

- Novak Djokovic a vorbit cu Eurosport despre evoluția sa din semifinale și despre finala de duminică

- Naomi Osaka a vorbit cu Eurosport despre victoria ei în fața Serenei Williams

- Jennifer Brady a descris sentimentele ei după ce a ajuns în prima ei finală de Grand Slam, în cadrul Eurosport Cube.


DATĂ: 18 februarie 2021

CINE: Justine Henin, Boris Becker, Mats Wilander și Tim Henman, experți Eurosport

SUBIECT: Experții Eurosport Justine Henin, Boris Becker, Mats Wilander și Tim Henman despre Serena Williams în urma înfrângerii sale cu Naomi Osaka


Justine Henin:

„Eu nu m-aș putea vedea jucând o semifinală de Grand Slam acum. Nicio șansă! O admir cu adevărat pe Serena pentru motivația ei. Sigur că vrea să doboare recordul, sigur că acum este mamă, s-a schimbat și probabil este mai emotivă ca în trecut. Nu mai este atât de tânără, dar încă joacă la acest nivel, ceea ce este extraordinar. A jucat semifinale la US Open, a fost mai pregătită psihic aici și avea așteptări. De asta este dezamăgită, fiindcă simte că joacă mai bine, însă și celelalte jucătoare devin mai bune. Când vezi în ce formă fizică pot fi jucătoarele tinere, cât de pregătite sunt, evident că devine din ce în ce mai greu pentru Serena, dar niciodată nu trebuie să o scoatem din discuție. Atunci când își dorește ceva, mereu va fi dificil pentru adversara ei, chiar dacă îi va fi tot mai greu Serenei.”

„Serena a avut un impact mare asupra celorlalte jucătoare în urmă cu 10 ani. Ne era frică să jucăm contra ei, era impresionantă și câștiga mult. Nu spun că motivația ei a scăzut, dar viața ei s-a schimbat. Este mai matură și are și alte obiective în viață. Fizic era atunci la un nivel mai bun, dar acum are 39 de ani. Este extraordinar ce poate face în continuare fizic și mental. Tenisul s-a schimbat, devine tot mai rapid iar acum jucătoarele știu cum o pot învinge pe Serena. Va fi tot mai greu pentru ea.”


Boris Becker:

„Poate că abia acum a realizat ce oportunitate a avut. Pe de altă parte, trebuie să păstrăm proporțiile când vorbim despre acest meci. Osaka era favorită în ochii mei. Dacă ambele evoluează la parametrii normali, japoneza va câștiga mereu. A fost o evoluție incredibilă a Serenei Williams, iar tabloul a fost de asemenea dificil pentru ea, având nevoie să treacă de Halep în sferturile de finală. De aceea cred că meciul făcut și rezultatul sunt ok.”

„Pentru o asemenea campioană, desigur că este amar sentimentul când finalul carierei este aproape. Ar fi fost o șansă grozavă pentru ea în finală, fiindcă ar fi fost favorită contra lui Brady.”


Tim Henman:

„Cred că turneul este un pas în direcția potrivită pentru Serena, fiindcă deplasarea ei în teren a fost foarte impresionantă. Cred că încărcătura emoțională a fost enormă în ce privește recordul celui de-al 24-lea Slam și cred că lumea nu judecă la fel – dacă ne gândim la Nadal, și el a fost foarte aproape de a-l întrece pe Roger Federer cu al 21-lea Slam, însă atenția nu a fost la fel de mare. Cred că probabil din cauză că Serena caută de mai multă vreme acest record. A fost aproape și a jucat un tenis grozav, deci cred că a știut că este o oportunitate mare. Acum că nu s-a întâmplat, am avut o reacție emoționantă după meci, care este greu de urmărit.”

„Am spus înaintea turneului că nu cred că va mai câștiga un Grand Slam. Celelalte jucătoare joacă un tenis grozav. Cu această aură a Serenei, ea rareori pierdea în aceste turnee mari și te-ai fi întrebat dacă aceste alte jucătoare au convingerea că o pot învinge. Apoi, dacă o vezi pe Serena învinsă de Osaka – e adevărat, jucând la un nivel foarte bun – cred că asta sporește încrederea altor jucătoare. Nu-mi pot imagina decât că va deveni tot mai greu să câștige pe măsură ce trec anii.”


Mats Wilander:

„Nu este sfârșitul pentru Serena. Cred că am văzut aceste lacrimi la conferința de presă din cauză că a fost dezamăgită de felul în care a jucat. Cred că avea speranțe foarte ridicate și a început foarte bine. Dacă făcea 3-0, ar fi putut fi 4-0 sau 5-0. A avut puțin ghinion dar cred că a făcut un pas în direcția potrivită.”

„Pentru ea a fost o înfrângere grea de digerat, pentru că se mișcă mai bine, joacă mai bine dar tot nu este suficient de aproape de nivelul lui Osaka, iar atunci intervin emoțiile. Se gândește <<Ce trebuie să fac acum?>>”


CINE: Justine Henin, expert Eurosport și de șapte ori câștigătoare de Grand Slam

SUBIECT: Vorbind în cadrul Eurosport Cube, Justine Henin a punctat ariile de îmbunătățire pentru viitorul Karolinei Muchova

„Iubesc jocul lui Muchova. Există multă varietate în el, dar poate fi prea firav uneori. Uneori are nevoie de mai multă putere, căci altfel are nevoie de putere venită de la adversara ei.”

„Ambele jucătoare din semifinală au încercat să fie agresivă și a fost o oportunitate uriașă pentru ambele de a juca o finală de Grand Slam. În final cred că a fost logic că Jennifer Brady s-a calificat.”


CINE: Mats Wilander, Tim Henman și Mischa Zverev, experți Eurosport

SUBIECT: Mats Wilander, Tim Henman și Mischa Zverev analizează evoluția lui Novak Djokovic după ce l-a învins pe Aslan Karatsev 

Mats Wilander:

„Novak a părut foarte odihnit, foarte concentrat pentru cineva care joacă împotriva cuiva clasat atât de jos și care nu a mai fost prezent într-o asemenea fază a turneului. A arătat concentrat, iar asta indică probabil faptul că se simte mult mai bine și că poate vedea linia de sosire la orizont, duminică. Este greu de învins acum.”

„Nu ai putea spune că era accidentar. Nu mi s-a părut în nicio clipă că văd pe cineva care a fost accidentat în urmă cu câteva zile. Chiar și în al doilea set, când i-a permis lui Karatsev să revină de la 5-1 la 5-4, a câștigat cu 6-4 și asta i-a permis să încheie meciul în setul trei. Nu am văzut nicio slăbiciune. Servește bine în punctele cheie și este capabil să dea ași în situații de break. E ceva despre care nu vorbim prea mult la Djokovic.”

Tim Henman:

„Intensitatea lui Novak Djokovic a fost un semn de respect pentru adversarul său. Karatsev a reușit câteva surprize iar Djokovic a dorit să se asigure că nu va fi cazul și cu el. De la 3-3 în primul set, a câștigat 12 din următoarele 13 puncte, fără să greșească din fundul terenului și și-a stabilit autoritatea în meci. Mi s-a părut că Aslan Karatsev a început decent pentru prima sa semifinală. Era 3-3 dar atunci Djokovic a început să ia inițiativa meciului.”

Mischa Zverev:

„Când Novak nu își cunoaște adversarul, el joacă simplu. Se gândește că nu trebuie să greșească și așteaptă să vadă cu ce joc vine adversarul său. Exact asta a făcut azi și cred că a procedat perfect. Timp de aproape două seturi nu a greșit nicio minge și servea ași în stânga și-n dreapta. A fost incredibil.”

„Mereu poți încerca ceva diferit, mai ales atunci când ești pe cale să pierzi în trei seturi, însă venind din calificări și urcând deja în clasament de-a lungul turneului, cred că Karatsev a avut parte de trei săptămâni grozave, o perioadă fenomenală. Mi s-a părut că încearcă să forțeze prea mult, căutând loviturile câștigătoare, iar în cazul lui Novak, cu cât joci mai rapid, cu atât răspunde mai rapid. Uneori nu e greșit să joci mai sigur, nu lent, dar cu o intensitate medie, pentru a vedea ce face cu mingea.”

„Novak a părut foarte concentrat și am putut observa că se pregătește de ziua cea mare de duminică. Vrea să fie totul perfect, să fie în formă și pregătit mental. Singurele dăți când greșește este când nu are echilibru în lovitură, iar astăzi nu a avut parte de multe momente de acest fel, ceea ce e un semn bun.”


CINE: Experții Eurosport Tim Henman și Mats Wilander

SUBIECT: Mats Wilander Tim Henman au făcut avancronica semifinalei dintre Daniil Medvedev și Stefanos Tsitsipas din Eurosport Cube

Tim Henman:

„Este o confruntare grozavă. Daniil este omul în formă când ne gândim felul în care joacă – nu numai în acest an, dar și în finalul anului trecut. Pentru mine va fi interesant de văzut dacă Tsitsipas va putea juca la fel ca în meciul cu Rafa. Fizic și emoțional, a reveni de la 0-2 la seturi și a câștiga în cinci seturi este dificil. Să sperăm că va fi în formă, recuperat și pregătit de joc.”

Mats Wilander despre momentul din 2019 când Stefanos Tsitsipas a spus despre jocul lui Daniil Medvedev’s că este „plictisitor”:

„Nu spui asta decât atunci când nu îți poate pune probleme genul acela de tenis. Am auzit că Stefanos a trecut peste acel moment. Chiar l-am auzit la o conferință de presă, menționând din nou subiectul și spunând că nu este plictisitor, ci foarte dificil de înfruntat, fiindcă nu face greșeli. Acum că Novak Djokovic așteaptă în finală, nu cred că asta îl va ajuta pe Tsitsipas prea mult. Drumul este foarte lung – să-l învingi pe Medvedev și pe Djokovic după ce l-ai învins pe Nadal.” 


CINE: Novak Djokovic, numărul 1 mondial și de opt ori câștigător la Australian Open

SUBIECT: Novak Djokovic a vorbit cu Eurosport despre evoluția sa din semifinale și despre finala de duminică

„M-am așteptat ca Aslan să joace la nivel înalt. L-am văzut jucând împotriva adversarilor mult mai bine cotați în acest turneu și a jucat grozav. Lovește mingea foarte bine și este foarte puternic fizic, un tip bine făcut cu un serviciu foarte bun, care știe să returneze și joacă plat, lovind mingea aproape de picioarele tale. A trebuit să fiu pregătit și cred că am pus în aplicare planul meu tactic pregătit cu antrenorul foarte bine. A fost un meci egal până la 3-3, 4-3 în primul set. El a făcut un game slab atunci, cu mingi noi, iar eu l-am făcut să alerge și am variat viteza. Am dorit să-l fac să primească rotații variate ale mingii de la mine și să nu știe exact ce mingi primește. Nu am vrut să joc previzibil și cred că a funcționat foarte bine.”

„Aslan a lovit foarte plat și lung, așa că am dorit să-mi ofer mai mult spațiu între rachetă și minge. Am vrut să fiu răbdător și să joc constructiv, fără să încerc nimic spectaculos dacă nu sunt într-o poziție bune și să pot să atac corect mingea. Cred că am fost puternic, solid, nu am avut dureri, m-am mișcat bine și totul a decurs excelent. Sunt foarte mulțumit de evoluția mea.”

„Cred că acesta a fost cel mai bun meci al meu din turneu, a fost ziua în care m-am simțit cel mai bine pe teren și în care am lovit mingea cel mai bine. A venit la momentul potrivit, chiar înaintea celui mai important meci. Va fi unul greu, cu Tsitsipas sau Medvedev – ambii într-o formă grozavă. Amândoi joacă un tenis excelent. Mă voi bucura de meciul lor de mâine cu echipa și antrenorul și îl voi analiza. Apoi voi merge pe teren la antrenament în ziua dinaintea finalei și în funcție de adversar voi lucra la diferite lucruri. Prioritatea acum este odihna, recuperarea pentru finală. M-am antrenat suficient și am jucat suficient, așa că sunt pregătit.”


CINE: Naomi Osaka, finalistă Australian Open și număr 3 mondial

SUBIECT: Naomi Osaka a vorbit cu Eurosport despre victoria ei în fața Serenei Williams

„Victoria de astăzi a însemnat mult pentru mine și m-am bucurat mult să împart terenul cu Serena. Am fost foarte entuziasmată să joc în fața publicului, căci se creează o atmosferă. Publicul ne-a încurajat pe ambele de-a lungul meciului și am simțit mai multă energie, așa că am fost foarte bucuroasă.”

„Îmi place să lupt pentru fiecare punct, iar această mentalitate m-a dus în finală, așa că pot merge și mai departe. Vreau să-mi mențin această atitudine, să lupt pentru fiecare punct și să fiu fericită.”

„Cred că eu voi avea emoții indiferent ce meci joc. Am fost foarte emoționată în meciul contra lui Azarenka [în finala US Open], fiindcă am vrut neapărat să câștig și simțeam că n-am mai jucat o finală de foarte mult timp. Probabil de aceea am fost emoționată. Acum mă simt fericită și calmă, așa că sper că pot fi așa și în finală.”

„În ce privește numărul de trofee de Grand Slam, îmi place să am obiective pe termen scurt și lung. Cel mai aproape sunt de cifra 5, așa că sper să pot ajunge la ea și apoi mă pot gândi și la 10, la 15... Aceste numere par foarte departe în acest moment.”


CINE: Jennifer Brady, finalistă Australian Open și număr 24 mondial

SUBIECT: Jennifer Brady a descris sentimentele ei după ce a ajuns în prima ei finală de Grand Slam, în cadrul Eurosport Cube

„Sunt super entuziasmată să joc în prima mea finală de Grand Slam sâmbătă. Nu a fost ușor în acel ultim game cu Muchova. Am început să mă gândesc la calificarea în finală când conduceam cu 40-15, dar am reușit să-mi controlez trăirile și să câștig.”

„Am jucat foarte mult tenis înainte să intru în carantină – practic fără oprire timp de șase sau șapte luni. Am folosit carantina ca pe un moment de resetare psihică. Mi-am zis Ok, nu este cel mai groaznic lucru din lume – 14 zile într-o cameră nu sună grozav, dar măcar mă pot odihni mental și pot să privesc cu încredere către turneu.”

„Nu este ușor să am aceste trăiri, dar am experiența care-mi spune că dacă devin negativă nu voi câștiga, așa că dacă îmi doresc să câștig meciuri trebuie să am o atitudine pozitivă, să-mi accept greșelile și să nu mă gândesc prea mult la trecut.”

„Chris Evert mereu mă încurajează. Îmi urmărește cariera și este mereu activă pe rețelele sociale când am succes. E foarte plăcut să am susținerea ei și îmi scrie mereu.”

„Finala nu va fi un meci ușor, asta este cert. Naomi joacă un tenis grozav, este o adevărată forță pe terenurile de hard. Are un palmares atât de bun, are titluri de Grand Slam iar eu joc prima mea finală. Va avea experiența de partea ei, se va simți mai confortabil, însă eu o privesc ca pe o oportunitate bună.”


Niciun comentariu despre subiectul „Eurosport: Australian Open, Ziua 11”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile